14 души са починали от коронавирус у нас. 135 са новозаразените

В болници се намират 768, а 56 са в интензивно отделение
18 авг 2020 07:00, Петя Славова
62
14 души са починали от коронавирус у нас. 135 са новозаразените
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите случаи на заразени с коронавирус у нас са 135 при направени 5 252 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал. Така общият брой на заразилите се с COVID-19 в България стигна 14500.

В момента активните случаи са 4546 като 768 души се намират в болници. От тях 56 са в интензивно отделение.
Излекуваните са последните 24 часа са 256. Починали са 14 души и така у нас 512 общо са загубили битката с коронавируса.

Още по темата

Новите случаи за 18-и август по области са: в Благоевград 12, в Бургас - 1, във Варна - 13, във Велико Търново - 3, във Видин - 1. Във Враца, Габрово няма нито един нов регистриран случай. В Добрич са 12.

По трима новозаразени са в Кърджали и Кюстендил и Пазарджик. В Ловеч,  и Плевен няма нито един нов регистриран случай.

В Пловдив с коронавирусна инфекция са 14 души, в Разград - 4, в Русе - 3, в Силистра - 9, в Сливен - 2, в Смолян 0 6, в София-област няма, а в столицата са 25 новите случаи.

В Стара Загора са 9 души, в Търговище няма нито един новозаразен. В Хасково са 8, в Шумен - 1, а в Ямбол - 2. Случаите на COVID-19 сред медицинския персонал са 803 - с шест повече от предходното денонощие.

Заради нарастващият брой на случаите в много страни връщат старите противоепидемични мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Ковида днес си навакса заради вчера.Нема лабаво.
33
4
 
9
 
! Отговори
М. лице преди 3 години
Изберете си Нинова и Славчо да ви упрсвляват. К19 ще изчезне завинаги. Идва ,,Светлото бъдеще на бял кон от Крушовица"
32
13
 
8
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Когато роднините на дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и на дебилните дебелокожи наркомани алкохолици протестиращи българи егоисти с егоистично мислене се заразят с короновирус не могат да дишат и са на апаратна вентилация в болницата точно тогава ще повярват че короновируса е опасна болест и въобще не е за подценяване.
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айде всички противоепидемици по-долу, сложете си по една маска отпред и една отзад и се заключвайте в някой килер, за да сте в безопасност
30
3
 
7
 
! Отговори
Do 14 преди 3 години
"Хм, малко случаи, много умрели..Намирисва на лъжа." Намирисва ама на друго.... тази глава да не я носите заради шапката само.... Има малко новорегистрирани, а от вече заразените над 4500 са починали 14... Колко странно а? Да не би във вашата глава всяка сутрин да се нулират бройките от предишните дни седмици и месеци?
29
10
 
8
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нормално нищо хубаво не можем да очакваме от дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и дебилните дебелокожи наркомани алкохорици егоисти с егоистично мислене протестиращи българи всички те се интересуват единствено само от себе си за живота на другаде българи въобще не им пука заради българите егоисти в България страдаме ние нормалните българи.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НекъфМного ти се иска коронавирусът да не същестува и да не се боледува от него, нали?
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Бургас бройките са пълна лъжата!На Южното Черноморие се пука от народ, никой нищо не спазва, тук за маски, ръкавици и дезинфектанти по хотелите и ресторантите не са чували! Контрол никакъв , пълно безхаберие и разпасания!!
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризъм се пази с мерки недопускащи разпространението на вируса, а не с премахване на необходимите мерки.
25
3
 
1
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Абе от къдя на къдя уа!
24
8
 
12
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ясно е, че пазите туристическия бизнес и интересите на някои хора. Масово се кашля. В кварталния магазин няма никаква дезинфекция, никой не проверява за маски. Миналата седмица в Созопол беше стълпотворение. Не се спазва дистанция, маски не се носят нито от туристи, нито от обслужващ персонал по заведения и хотели. Защо не се тества по-масово и да се налагат по-сериозно мерки и глоби?
23
13
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
14 души са починали които са имали коронавирус, а не от коронавирус.Още малко и ще излезе, че преди коронавируса не сме умирали !!!
22
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха медиите , никой никъде нямаше да разбере за задаващата се "невиждана ярост".
21
1
 
3
 
! Отговори
д-р Гурко Налбантов преди 3 години
Най-висок е показателят за Силистра, спрямо мащабите на областта.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17 ..аз съм от Сл.бряг ,така е много хора а всички са здрави,има много румънци тоест от селата,не спазват мерки ) утре ще пристигнат и израелските терористи
19
0
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Ами не, просто в неделя освен, че се правят по - малко тестове, провинциалните болници пращат отчета в първия раб. ден т.е. вчера. И сега се отчита. За неделя бяха "само" 3 бр. починали.
18
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги гениалната Петя, специалистка по врели некипели а може и други неща, пише небивалици.За да се починали от корона вирус, трябва да се прави аутопсия и да се установи причината за смъртта! Значи те са умрели с корона вирус а не от! Разликата е доста голяма, целта на хвърлените изречения (не статия и не публикация) е манипулативна! Голяма част от функционално неграмотните бивши роби в територията и без това не разбират разликата и тъй прекратявам!
17
8
 
16
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До НЕКОЙКоронавирус има - от естествен или изкуствен произход е все тая!Дневно умират 250 до 300 души - включително и тези с вируса! Вируси, бактерии е имало има и ще има! Служилите в казарма, докато имаше такава ни ваксинираха и за холера! Някога преди 1970 година като деца ни вкарваха в класните стаи и ни облъчваха с ултравиолетова светлина! И тогава е имало грипове, шарки....! Нямаше такава медийна истерия! И тоя вирус ще премине както и предишните!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 16е чак 5/6% ,около 4. 4,5% варираха
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато дадете реалните бройки в Бургас тогава ще ви повярвам. по южното черноморие е гъч от народ от цялата страна от близо два месеца ,никакви мерки не се спазват и ще ме убедите че няма нито един заразен. Хайде и децата разбраха че пазите сезона на мутро морието южно. Варна и Албена ги дадохте жертвени агнета.