Helpbook алармира: Дъждоприемни шахти в Пампорово са запушени

И още сигнали от платформата - строителни боклуци, нужда от асфалтиране
Обновена: 19 авг 2020 07:05 | 19 авг 2020 07:00, Анисия Иванова
4

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получаваме множество сигнали, касаещи различни проблеми. Ще ви запознаем с част от тях. Първият е за състоянието на дъждоприемните шахти в к.к. Пампорово.

Ето какво пише нашият потребител: "Здравейте, не е необходимо само да се строят пътища, трябва да бъде осигурена и поддръжката им. На главния път за Смолян, в к.к. Пампорово в участъка от разклона на почивната станция на Министерски съвет, посока Автогарата, всички дъждоприемни шахти са запушени. Сигурно и в другата посока е така, но в този участък няма действаща шахта за отвеждане на водите, а запушените шахти са над 50. Като завали дъжд, главният път се превръща в река, като само въпрос на време е пътят да бъде разрушен поради небрежност и безотговорно стопанисване. След това ще се усвояват допълнително пари за възстановяване на пътя. А иначе имаме много агенции - АПИ, за пътна безопасност и дружества, но какво от това! Няма да се оправят, нещата ако не обръщаме внимание и на най-малките неща, които могат да обърнат каруцата, тоест МПС.“ Сигналът е допълнен от нов, който съдържа над 20 снимки със запушени шахти, които да онагледят състоянието в района.

Продължаваме да получаваме сигнали за нарушаване на изискванията за провеждане на строителна дейност в различни квартали на столицата. Изпратиха ни снимки от голям строящ се комплекс в район „Витоша“. На тях се виждат камари с отпадъци до оградата на сградата, които са както строителни, така и химически.

В кв. „Манастирски ливади“ продължават да се извършват шумни строителни дейности, като по никакъв начин не се спазват часовете за почивка, освен това никой от работниците не носи каска, пише и друг потребител.

Получихме и молба, придружена със снимки, за пътя в кв. „Горуньово“ в курортното селище Рибарица. Настилката е стара и амортизирана, което създава затруднения по преминаването на автомобили и пешеходци. Искането е при първа възможност да бъде положен асфалт.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Община Чепеларе е най-безотговорната община!
2
2
 
1
 
! Отговори
Римлянин преди 3 години
Да ги отпуши Цветелинота нали къурорта инеин .Да опраи курорто иначи Черно Море ного едобре слънце пече ощи по добре ...
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запушвни са, защото шведите ги откраднаха за желязо. И нови да сложат пак ще изчезнат. Шведите са тумора на България.