Спад на туристи, но водата по Черноморието - чиста

Все повече хора виждат делфини, особено рано сутрин
Обновена: 22 авг 2020 18:15 | 22 авг 2020 18:10, Веселина Йорданова
52
Спад на туристи, но водата по Черноморието - чиста

Заради епидемията от Covid-19 тази година по Черноморието има сериозен спад на туристите, но водата е чиста.

От Регионалната здравна инспекция правят редовно измервания, на една седмица или на десетина дена, като вземат проби от 23 пункта като се започне от Албена, "Златни пясъци", по цялото Черноморско крайбрежие, които показват, че водата е чиста.

"За щастие тази година и резултати от нашия мониторинг показват, че данните са много добри и че качеството на водата е добро. Освен от юни месец, юли месец, август, сега до средата на август са направени изследвания. Последните ни проби са от 10-ти август и показват, че резултатите са в границите на добрите, даже бих казала на отличните стойности, които са регламентирани по наредбата", каза д-р Веселина Божилова от Регионалната здравна инспекция във Варна.

Даже и резултатите, които на един-два плажа бяха в границите на доброто в началото на сезона, в момента са в границите на отличното. Да се надяваме, че така ще продължи до края на сезона, посочи тя.

Все повече хора казват, че когато отиват да плуват, особено когато няма много хора рано сутрин, се появяват цели пасажи, цели стада от делфини - и малки, и големи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: водаЧерномориеРЗИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй махнаха Ангелкова и се изчисти водата,напълни се с туристи!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във варненското езеро пълно делфини,водата чиста с кафяв цвят гребеш и пиеш!
35
0
 
9
 
! Отговори
пак от Аспарухово преди 3 години
Потвърждавам, водата в Аспарухово в момента е много чиста, направо е прозрачна. ИМа чат пат водорасли и някоя медузка, нормално, море е, не е басейн. Обаче по плажа е пълно с тези бели лентички, какво е това, да му се невиди???
34
0
 
3
 
! Отговори
Пълно е с рапани преди 3 години
Около Варна морето е пълно с рапани - те са хищни и изяждат мидата. Няма вече кой да филтрува водата...рапаниет нямат и естествен враг. Чиста вода след дълбока наоре насевер...където все още няма рапани.
33
1
 
9
 
! Отговори
от Аспарухово преди 3 години
При нас водата е както в последните 30год, но днес нямаше водорасли и медузи. Голяма тъпканица, но ние се настанихме направо в/у прибоя и понеже взех лопата, намерихме и приятелки на 4 и 3г7мес, нашата е също на 3г8мес. Замъкът падна след час. Има някакви хвърчила, който е във Варна да отиде, има малки и големи. Туристи почти няма. Има варненци и от Шумен, Разград, Търговище...района и малко със софийски номера, дали са туристи не е ясно?Може да са местни. Тука е за хора с деца, не за купонджии
32
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
И аз виждам полицаи с бели ризи....,особено сутрин,след като съм прекалил с алкохола.
31
0
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Е какво да яде делфина!Качамак или суши!?Ти какъв го търсиш в морето?Значи ти може да ловиш,животното да седи гладно
30
5
 
9
 
! Отговори
РИБАР преди 3 години
Делфините винаги идват в края на Август , всяка година . Просто те гонят пасажите с риба и ги ядат . Противно на мнението на хората ще ви кажа една Проста Истина - Делфините са кръвожадни животни и са заплаха за рибите в Черно Море . Проблема е че са по-интелигентни от другите обитатели на Морето . Много пъти съм бил свидетел как се хранят - виждал съм го в Морето покрай Лодката ми - Правят заграждение на Сафрид - въртят се в кръг , влизат два делфина и ядат рибата , след това идват други два .
29
1
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Пич водата е много чиста това лято,друг въпрос е,че на повечето посетители им липсват първите седем години!Върви да видиш в какво се превърна красивия 'Паша дере'Въпрос на време е да пламне гората!
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водата едва ле е чак толкова чиста, но такси за паркинг и за миризлива тоалетна си вървят, а на някои от плажовете има фасове, колкото е пясъкът! На юг се пука от народ, няма мерки, няма дистанция, все едно си на друга планета!
27
7
 
16
 
! Отговори
Край преди 3 години
Имаме море за всеки вкус ако търсите купона идете на Слънчака или ЗлатниАко сте с деца -Лозенец Царево Приморско Созопол Поморие Обзор Албена ...Ако сте за самотното плажуване - Балчик и на СеверБългария е страхотна страна
26
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
Какъв спад бе хора? В момента съм в Обзор.Тази година е пика в Обзор! Идвам тук от години.И не помня моменти като тази вечер пред шадраванчето на площада.Не мога да се размина от хора! Много хора има в момента по черноморието ни.Усеща се вече полъха на есента.И въпреки всичко тук е страхотно.Утре си тръгваме от Обзор след седмица престой. Загуби няма! Просто сезона тази година беше твърде кратък уви! Бил съм и цел сезон работейки тук.Но от години вече само съм турист! Невероятно место !-:)
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да и аз видях делфини тази година на Нестинарка. Бяха на брега.
24
3
 
17
 
! Отговори
Морски преди 3 години
Не знам дали има спад, но Поморие се пука по шевовете. Толкова много туристи и то българи, не е имало и миналата година, когато имаше чужденци. Всички са със скъпи коли,от различни региони, а по ресторантите чакат за места. До това лято и аз вярвах, че българите са бедни, но реалността се оказа съвсем друга.
23
2
 
11
 
! Отговори
Кеай преди 3 години
Морето ни в момента е перфектно за почивка има всичко за всекиКойто има очи да види - който няма - да иде в Сен Тропе
22
2
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Истина е това лято водата е супер!Лаладжиите отидоха на юг да си хвърлят кирта!
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ай стига глупости - От Несебър до Синеморец е Фраш ! от 1 юли до 15 Септември почти Няма места , за да вземеш дори Платен чадър на първа линия трябва да идеш в 6ч !
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези,които решиха да не отворят хотелите тази година,спечлиха...онези,които се полакомиха и отвориха хотелите,се оказа,че трябва да работят на 40 % заетост и то предимно с български роми за период от 1 месец.ха честит ви фалит!
19
9
 
11
 
! Отговори
кики преди 3 години
и ако това е често море не мога да си мисля какво е по принцип с многото туристи. Не искам да се зричам но НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СтТЪпя на бг черноморие.или *** както ви харесва. По принцип обожавам нашето си море но от преди 25 _30 години. Сега е пълна ОТВРАт
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ха така за ромите безплатни почивки в 5 звездни хотели и 0 лева данъци,а ние българите бачкане до припадък,хиляди левове данъци и почивка през крив макарон!