Черен рекорд: 18 починали с коронавирус, заразените за 24 часа са 99

159 души са излекуваните за денонощие
Обновена: 25 авг 2020 09:49 | 25 авг 2020 06:18, Александър Попов
123
Черен рекорд: 18 починали с коронавирус, заразените за 24 часа са 99
Снимка: БГНЕС

България отбелязва черен рекорд, след като 18 души с коронавирус са починали през последното денонощие, след като вчерашната статистика не отчете нито един.

99 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за последните 24 часа при направени 3 588 PCR теста, сочи информацията на Единния информационен портал.

Още по темата
Доказаните случаи на новия коронавирус в България са общо 15 386, от които 4326 са активни. 10 497 са излекуваните лица, от тях 159 са регистрирани през последното денонощие.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е както следва:

Благоевград - 7; Бургас - 4; Варна - 5; Велико Търново - 1; Добрич - 11; Кюстендил - 1; Ловеч - 1; Монтана - 2; Пазарджик - 6; Плевен - 1; Пловдив - 9; Разград - 1; Русе - 3; Смолян - 2;  София област - 2; София град - 19; Стара Загора - 8; Търговище - 1; Хасково - 4; Ямбол - 11.

714 са пациентите с потвърдена коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, с 31 по-малко от преходните 24 часа. 65 от тях се намират в интензивни отделения и клиники.

Според Националната информационна система у нас COVID-19 е констатиран при 845 лица-медицински служители, като новите случаи са 10.

563 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. 18 от случаите са въведени в системата през изминалото денонощие.

Починали са мъж на 88 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, жена на 76 г. със сърдечно, хронично бъбречно и онкологично заболяване, жена на 84 г. с пневмония, жена на 64 г. със сърдечно заболяване, мъж на 77 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, мъж на 81 г. със сърдечно заболяване, мъж на 82 г. със сърдечно заболяване, жена на 63 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 83 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 70 г. с пневмония, мъж на 60 г. с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 49 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 81 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване, жена на 74 г. със сърдечно, хронично белодробно и онкологично заболяване, жена на 69 г. със сърдечно заболяване, диабет и хронично неврологично заболяване, жена на 56 г. с пневмония, мъж на 76 г. с пневмония и мъж на 59 г. с хронично белодробно заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средната възраст е 71,78г. Всички с разни други болести.Само за справка на хипохондерите.
95
3
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Утре веднага да се вдигнат бройките на заразените, за да се продължи с измислицата.
94
0
 
7
 
! Отговори
БЕЛОДРОБНА ВЕНТИЛАЦИ преди 3 години
Поставили са ги на белодробна вентилация и до там..Реално и броя на починалите може до известна степен да се "контролира". Искам да кажа, че поставянето на белодробна вентилация повишава смъртността (у нас и поради липса на компенция и на кадри). Имаше едно интервю на др. Олег Хинков по въпроса..БЪДЕТЕ ЗДРАВИ. ПАЗАТЕ СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ.
93
4
 
2
 
! Отговори
БРАВА преди 3 години
ЛЪЖЕНЕТО ВЪВРВИ ЯКО :)
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗлатенаМалииии, пак си ял много люти чушки снощи!
91
7
 
5
 
! Отговори
Дърти преди 3 години
лъжи никой не е умрял само от ковид все придружени болести и едно време беше така.Просто вече не искате да ликувате придружаващите заболявания.Лечения не се правят затрихте нашите Български лекове и правите опити с вносни недоказани цярове.Опитни мишки ни правите.
90
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До passingby3знаеш ли,на баща ми майка му почина на 99 години...Беше "бъкана" със секакви старчески проблеми,но веднъж падна на стълбите,строши си таза ,залежа се,и..си отиде..БЕЗ "ковид",без "последствията от него"....какво искам да кажа?..-ВМЕНЯВАНЕТО НА ВИНА на ковида при всички случаи на смърт,при които той е присъствал, е ..ГРУБО,НЕДОСТОЙНО,безсмислено и МАНИПУЛАТИВНО!!
89
2
 
7
 
! Отговори
passingby3 преди 3 години
От статистиката е ясно че починалите са възрастни хора (60+) с хронични заболявания.Заразените от вируса получават обостряне на тези заболявания и умират от тях, като катализаторът е вирусното заболяване. Ако не бяха заразени с вируса щяха да кретат със заболяванията си и да си живеят.По-младите и здрави хора преболедуват вируса по-леко и обикновено се излекуват ако няма усложнения.С две думи, вирусът съществува и е страшен за определена група хора.
88
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
според Брояча на населението ,общата смъртност за днес,до този час ,е 180 човека....Хареса ми обаче,че тоя път не са се опитали да хвърлят вината на "короната", а само са споменали,че 18 от тях били СЪС "корона вирус"!Разбира се,причините за кончините на тия люде са най-различни,но СПОМЕНАВАНЕТО на "ковида" цели ПОДСЪЗНАТЕЛНО да ни внушат,че той е причината.Защото починалите са били и с ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,но те не се споменават,защото ВАЖНА Е короната и СТРАХЪТ от нея!
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера 0, днес 18. Някой май не е отчел данните от уикенда и сега ги е стоварил накуп с големия самосвал. Тамън, да има и бомбастично заглавие. По-добре така, отколкото да мислим, нали?
86
6
 
1
 
! Отговори
Гарантирано преди 3 години
от Герб
85
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починали "С", а не "ОТ"...
84
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Статистика" = Стъкмистика + дрън-дрън по ТВ и *** в интернет ..това е реалната ситуация с "опасния вирус"
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи 18 починали, а в Англия 4, т.е. тук 5 пъти повече, а колко по-малко хора имаме от Англия. А *** от МОН ще набутат децата в училище, щото има много деца в държавата, та дано изпотрепят баби, дядовци, учители пред пенсия, болни родители, а недай Боже и всред дечицата да има жертви.....Мислят ли с главите си изобщо тлъстите лелки и чичковци в МОН и измислените "синдикати" и "експерти". Отнемат умишлено основно човешко право - на живот. Ще завалят дела ми се струва, дано съм лош пророк
82
4
 
3
 
! Отговори
до златена от славян преди 3 години
Златенке, ''докога'' ще чакаме ''камионите с трупове'' след 46-дневните протести, все не идват!?
81
2
 
4
 
! Отговори
до златена от славян преди 3 години
Златенке, протичането на една зараза в един организъм зависи изключително от състоянието на организма, а състоянието на организма зависи изключително от грижите които полага неговият собственик за него, ако собственикът на организма е хроничен скара-бираджия е съвсем естествено и организмът му да е скапан и затлачен! Здравето никога не пада от небето и не е даденост, трябва ежедневно да се грижиш за него, ама ако те мързи да гледаш и само плюскаш, пиеш и пушиш не разчитай на устойчив организъм!!
80
10
 
9
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Когато роднините на дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания Армен Бабикян гъзоблизци и на дебилните дебелокожи наркомани алкохолици егоисти с егоистично мислене протестиращи българи се заразят с короновирус не могат да дишат и са на апаратна вентилация в болницата точно тогава ще повярват че короновируса е опасна болест и въобще не е за подценяване.
79
7
 
8
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нормално нищо хубаво не можем да очакваме от дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания Армен Бабикян гъзоблизци и от дебилните дебелокожи наркомани алкохолици егоисти с егоистично мислене протестиращи българи всички те се интересуват само единствено от себе си и от своето благополучие за живота на другите Българи въобще не им пука заради такива дебелокожи *** българи егоисти в България страдаме ние нормалните Българи.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111Аз пък получавам факс от космоса. Ама цветен!
77
7
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Заслугата да умреш в болница от каквото и да е е изключително на ''лекуващите'' те! Търсете сметката от тях!