Българите на море у нас с "резервации в последната минута"

Хубавото време и ниските цени ги привличат
8 сеп 2020 11:41, Петя Славова
13
Българите на море у нас с "резервации в последната минута"
Снимка: БГНЕС

Все повече български туристи избират да почиват на българското черноморие, а от началото на септември вече ясно се вижда, че има скок в т.нар. "резервации в последната минута". Обикновено те са за уикендите.

Хората гледат прогнозата за времето и понеже морето все още е топло, офертите по морето ги привличат, а от бранша подготвят по-атрактивни цени, които традиционно този месец са по-ниски. Очаква се те да са с 30% по-евтини.

Още по темата

Въпреки пандемията и наближаващия край на лятото в част от хотелите по Северното Черноморие усещат увеличение на резервациите от българи за уикендите, съобщава Нова телевизия.

"Нашите гости предпочитат уикенд туризма и този период за резервация. Резервират тип last minute, следят прогнозата за времето и правят резервации", казва Яница Константинова, която е управител на хотел.

През септември хотелиерите са предвидили и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, така и при пакетните услуги. „В момента отстъпките, които предлагаме, са между 30 и 40%”, казва Яница Константинова.

"В по-малките места за настаняване, като къщите за гости, също са подготвили отстъпки. Там цените са намалени с около 15%. „Около 30 евро на ден за двойна стая", казва Димитър Иванов  - управител на къща за гости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нормални хора, които да почиват на море в България.
8
0
 
1
 
! Отговори
до един по-рано преди 3 години
Човекът ти обяснява че се е насочил към ол-инклусив , което предполага че е хотел и най-вероятно 4* , какво го сравняваш със стаи из града, без никакви удобства- басейн, барове, фитнес...
7
0
 
4
 
! Отговори
.. преди 3 години
никогиш...
6
0
 
7
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 3 години
КЪСМЕТ ЧЕ ГЪРЦИТЕ ИСКАТ ТЕСТОВЕТЕ !!!
5
0
 
8
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Българите избирали ***? Вие се ** нещо?
4
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си си нормален Хейтър, в стария несебър двойна стая се намира за 70лв, това са 35лв на човек.Няма нужда да разпространяваш фалшиви информации и анти български стереотипи. Знам че искаш българите работещи по черноморието да си загубят работните места и да са бедни. Ти си хейтърче, а Сигурен съм че който търси добри оферти ги намира.
3
0
 
14
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 3 години
И кое му е евтино? 60 лева в къщи за гости а не хотели..
2
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Без резервации"!
1
2
 
25
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Не съм сигурен за предлаганите отстъпки. За тази седмица за 5 дни на Обзор ми дадоха цена 1188 лева за двама Ол инклузив. Е няма нужда, за тези пари взех за Анталия Ултра ол инклузив за 7 дни. Не съм хейтър, но няма да пълня гушите на наши мутри.