Доц. Околийски: Втората COVID вълна тепърва предстои

В Европа се очакват безплатни ваксини за COVID-19 в края на 2020 г.
29 сеп 2020 11:43, Ния Христова
210
Доц. Околийски: Втората COVID вълна тепърва предстои
Снимка: БГНЕС

В края на тази година и началото на другата се очакват безплатни ваксини в Европа. Това каза в ефира на bTV доц. Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация у нас. 

"Тази ваксина ще бъде произведена в достатъчни количества, че да бъде експортирана до отделните страни и да задоволи най-неотложните нужди за най-нуждаещите се - здравният персонал, хората с хронични заболявания и след това стъпка по стъпка за населението", обясни представителят на СЗО у нас. 
 
Той смята, че втората вълна на заразата тепърва предстои. "Чакаме втора вълна на COVID-19, България не е сред най-тревожните страни, но след платото може да последва рязък скок през есента на заболели".
 
Той изтъкна, че от организацията са си дали сметка, че мащабът е по-голям, отколкото показва статистиката. 
 
Доц. Околийски обясни още, че най-големите обърквания идват от разнопосочните сигнали от професионалите.
 
"В самото начало СЗО имаше посланието да имаме единно послание, което в България много добре функционираше, и после по различни причини това послание се раздвои, посланието на СЗО и Европейският център за контрола на заболяванията, както и РЗИ е, че трябва да има определени епидемични мерки и другите послания, които са много прости - не носете маски. Но какви са научните доказателства даден специалист да каже това,, това са субективни твърдения, рискува се да се заразяват като не носят маски", коментира доц. Околийски. 
 
Той сподели, че подкрепя връщането на брифингите веднъж седмично в четвъртък. Според него хората се нуждаят от адекватна и точна информация, особено когато социалните медии са пълни с фалшиви новини.
 
Доц. Околийски коментира и новите бързи тестове, които са предназначени за неможните страни. Той обясни, че 120 млн. от тях ще отидат основно за страни в африканския регион, за да се направи скрининг на големи групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера плажа в Бургас беше пълен страшно много хора поради топлотомвреме и никой не се интересуваше от ковиДа
159
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация у нас-----------нова казва всичко, благодаря, нататък спрях да чета
158
9
 
11
 
! Отговори
Трети хармоник преди 3 години
За такива като Околийски по-скоро предстои втори Народен съд.
157
3
 
11
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Кога беше първата вълна?Няколко месеца ни говориха,че идва втората вълна в германия.Преди месец обявиха ПИК на втората вълна, а миналата седмица излезнаха Курц и Меркел и казаха,че ВТОРАТА ВЪЛНА,която предстои през ЕСЕН/ЗИМА ще е много по страшна.Чиста подигравка.Всеки ден има протестви в Германия,които не се отразяват от медиите или сме били просто фашисти.
156
2
 
9
 
! Отговори
аман от куманяги преди 3 години
залива с новини за нови огнища на заразени, яко ще измрем, чували с трупове и т.н10. Себастиян Курц в австрийския парламент каза: Трябва да всяваме още повече страх и паника по медиите, защото австрийците не вярват в корона-вируса.11. Когато измамата К-вид се разкрие, всички участници в това престъпление срещу човечеството ще бъдат съдени.
155
1
 
2
 
! Отговори
аман от куманяги преди 3 години
Във всички страни, в които са взети 100% от ДНК пробите на населението, вече не е необходимо да ги лъжат, че има опасен вирус и че трябва да ги тестват. Затова в Швеция, Исландия и др. (където са взети 100% от ДНК пробите), не се прилагат строги мерки срещу вируса и няма брифинги на НОЩ. В Китай също вече не ги лъжат, че има вирус, направо им казват да си дават ДНК пробите.9. А в страни, в които все още не е завършил процесът на МАСОВО ДНК ТЕСТИРАНЕ, се налага да се всява страх и паника в населението, ежедневно да се излъчват снимки с епруветки с кръв, да се залива с новини за нови
154
2
 
0
 
! Отговори
аман от куманяги преди 3 години
До Анонимен181За теб другаря Бил Гей е приготвил специарна ваксина "КОРАВ КОЧАН" ОТВОРИ БУЗКИТЕ,от веднъж ГЕЙ не се става,но може и да ти хареса,знам ли?
153
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация у нас"Ясно, ционистки лакей и маша на Синедриона.
152
1
 
2
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До Дремезаки МинакуроКолкото си духовит, толкова си и прав.
151
3
 
10
 
! Отговори
доц,нещастно съществ преди 3 години
Кажи ми за това как този вирус е избягал от биолаборатория ниво 4 на защита,но ти ще го спреш с твоята наска/намордник/?
150
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АБВСпоред теб, всички хора по улицата само кашлят, кихат, плюят и ръсят сополи. Ако имат диригент може да излезе някоя симфония.
149
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Околийски, Муфтаджийски, Плевнелиев....има нещо гнило около подобни имена. Явно са сигнал за поличба и проклятие някакво. Не е слочаеност.
148
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Секс със скафандър ли правиш? Тогава не се ли вдишват частици, или си девствен/а?"Сексът е мираж за сороссските марионетки. Те са виждали секс само по интернет.
147
2
 
20
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 години
Вчера бях на театър. Почти всички бяхме без маски. После пих бира с вурстчета на базара който е на мястото на мавзолея. Там пък нито един не носеше маска. Е нека сега форумните *** и ковидпаникьорите ме чакат да умра. Предупреждавам, голямо чакане ще падне - поне 35 години. Въоръжете се с търпение тъпири залуухави.
146
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 163Секс със скафандър ли правиш? Тогава не се ли вдишват частици, или си девствен/а?
145
1
 
16
 
! Отговори
Дремезаки Минакуро преди 3 години
Давам моята ваксина на всеки ковидглупак който я иска. Да си хакне две за по-сигурно. Обаче така като гледам обществената нагласа мисля че ще хартисат още много ваксини и ковидглупаците ще могат да си ги забучат всички и да ходят по улиците като некои гротескни извънземни таралежи избягали от извратен японски постиндъстриъл хентай.
144
1
 
9
 
! Отговори
ВГЗ преди 3 години
"A защо трябва останалите около теб да вдишват твоите "частици"?"Абе ти като отидеш на море се къпеш в отходните частици на 7.5 млрд, ама тогава обличаш ли се в скафандър, *** кух?
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с ваксината? Искам да си бия всички възможни ваксини! Ще ставам интерстеларен киборг. Направо ще си направя акупунктура с ваксини. Само да не се пристрастя, че трябва да се бия с хората по улицата за ваксините на ГЕЙтс.Ще си я бия, ще я пия, ще я шмъркам, ще си я пъхам навсякъде. Мечтая си за душове с течност от ваксини, басейни пълни със спринцовки, дъжд от спринцовки и да се забиват в гърба ми докато се разхождам. Господарите на света ще са доволни от мен, ще ме потупат по тиквата
142
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами след като предстои втора вълна дано да отнесе завинаги вярващите в тази лъжа.
141
10
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До Анонимен 163 Защото 161 няма достатъчно ум, който ум може да му подскаже, че хората около него не харесват вкуса на неговите плюнки и сополи и единственния начин да се предпазят от тях е да носят маски. По - добре е и този форумен умник да носи маска, но както споменах, той не е достатъчно умен.