Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!

В област Търговище няма недостиг на легла, медицински персонал, консумативи, каза той
Обновена: 17 окт 2020 18:51 | 17 окт 2020 18:32, Анисия Иванова
127
Проф. Костадин Ангелов: Помогнете на медиците, спазвайте мерките!
Снимка: БГНЕС

Не виждам повод за притеснения и допълнителна реорганизация, каза в Търговище министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Той бе в региона по повод на повишената заболеваемост и се запозна на място със състоянието на здравните заведения, обслужващи пациентите с COVID-19 в областта.

В трите болници - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, леглата за пациенти с коронавирус са 94. В момента заетите са 79. В МБАЛ-Търговище сега се лекуват 49 болни, настанени в "Инфекциозно отделение" и във Второ вътрешно отделение. "Има възможност за увеличаване на леглата на първия етаж на болницата с 20 - десет в урологичното отделение, което ще бъде преместено в хирургията, и десет в кожното отделение, което ще се измести в "Очно отделение".

"По десет легла допълнително са разкрити и в здравните заведения в Попово и Омуртаг", каза министърът. По думите му - при увеличаване на натиска и нуждата от болнично лечение могат да бъдат разкрити легла в Първо вътрешно отделение и в детското психиатрично отделение към МБАЛ-Търговище.

"В областта няма недостиг на легла, на медицински персонал, няма недостиг на консумативи, дезинфектанти и лични предпазни средства. Болницата разполага с достатъчно количество лични предпазни средства, консумативи и дезинфектанти, и нуждите й ще бъдат обезпечени чрез Националния логистичен щаб", бе категоричен министърът, съобщава БТА.

Съобщено бе, че в област Търговище активните случаи при медицинския персонал с положителни тестове са 28. Въпреки това, няма недостиг на кадри. Министърът благодари на лекарите и обясни, че и в момента болен лекар от хемодиализата продължава да консултира пациенти по телефона от болничното легло.

"Българските медици имат нужда от вас. Помогнете им, спазвайки мерките", призова проф. Костадин Ангелов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помогнете на учителите! Не пускайте децата в понеделник на училище, че скоро и без учители ще останем. Те прекарват по 6 часа на ден с 25-30 деца без маски в тесни и задушни класни стаи.
50
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен В Беларус диктатора казва ,дали ще има епидемия. Един мустакатТъпак.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементарно, наредили са им да използват страната, като опитен полигон за тестване разпространението на вируса в реална обстановка без никакви ограничения.Те слушат и изпълняват, пък и ще напълнят гардероби, не шкафчета от комисионите.Дреме им за народа и децата.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти продължавай да ближеш задните части на Тиквата като твърдиш,че няма нужда от по сериозни мерки,пък после призовавай хората да помагат на медиците!
47
0
 
2
 
! Отговори
Надебелял е преди 3 години
Да се пусне на една диетка?
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Ужасена, лягай си.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми що, къде са американските стоки да купуваме? Само няколко остарели 50 годишни самолета които всичко ще излязат 16 милиарда, и никога няма да бъдат доставетни най-вероятно, или най-рано 2035г.
44
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Белорус защо няма епидемия и всичко е нормално?
43
2
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 3 години
да, Холокост и Концлагери за Всички Европейци! А и не забравяйте с пълни шепи да купувате Китайски стоки, щото Комунистите в Пекин имат нужда от Вашите пари!!
42
8
 
8
 
! Отговори
Разумен човек преди 3 години
Неносенето на маски да се приравни като престъпление към отричането на Холкокоста и да се наказва със затвор както е в почти всички цивилизовани демократични страни в ЕС!
41
3
 
3
 
! Отговори
Маде ин Цхина 2025 преди 3 години
Мр3те Яко по-бърже, че Император Зи ни обеща до 2025 да владеем не само Земята, но и Познатата Вселена! Китайският Комунизъм Доказа, че е Велик, с Великото си Био-Оръжие, Уханска БелоДробна Чума!!
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е,чеТъпотията е по-страшна от вируса...Доказва го бройката заразени.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министърът както обяснява нещата ,скоро болниците ще приемат и лекуват само от Ковид.То е хубаво да няма хора с други заболявания , ама реалността показва обратното
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашето министерство да помогне на медиците, защото са Ваши служители.Мед.сестрите сте ги набутали в девета глуха и какво чакате?
37
0
 
0
 
! Отговори
До Човек преди 3 години
Мюсюлманите не ядат свинско.
36
11
 
1
 
! Отговори
бояджията преди 3 години
стаден имунитет,това е спасението,слабите с хрон.за си отидат,за-кон на природата.както смесвам боята с друга,и става супер боя
35
3
 
2
 
! Отговори
кромуел оли преди 3 години
И тоя го гони Кофти-19 в глаъта,
34
0
 
3
 
! Отговори
Петьо Еврото преди 3 години
Петьо Еврото носи ли маска?
33
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена ми е мед. сестра и носи маска постоянно, но вече почва да се задъхва и ми се оплаква за болки ниско под гърлото.Маската нанася поражения на трахеята.Дистанцията и контакт максимум десет минути с непознат или познат е по-добрия вариант.
32
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега чупим рекорди по заразени и починали, а не се затварят градове, няма задължителни маски навън, заведения работят... сега нямало нужда от доп рестрикции. Кога лъжете? Сега с бройките? Преди с измисления апокалипсис и черни чували? Искам наказани и в затвора. Министри, измислени специалисти от измислени щабове, правителство. Щетите върху икономика, психично здраве са невиждани.