Маските задължителни и на открито, слагаме ги от 22 октомври

Очакваме намаляване на заболяваемостта, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 20 окт 2020 17:27 | 20 окт 2020 17:26, Петя Славова
887
Маските задължителни и на открито, слагаме ги от 22 октомври
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов потвърди, че става задължително носенето на маски и на открито.

Още по темата

"Обсъдихме плюсовете и минусите. Очакваме намаляване на заболеваемостта, ако се спазват стриктно мерките. Ще дадем един ден възможност на хората, за да се снабдят с маски. От четвъртък маските на открито ще са задължителни за всички. Преследваме медицински цели", обяви на брифинг в Ловеч министър Ангелов.

Целта на мярката е да се намалили броя на заразените граждани. Той отбеляза, че с въвеждането ѝ се пазят и българските медици.

Той увери, че продължава активният контрол на всички обществени места за спазването на мерките, свързани с коронавируса. "Ситуацията в Ловешко е контролирана, макар че за последните 2 седмици имаме нарастване на заболеваемостта. Проверихме готовността на лечебните заведения - 6 болници са пряко ангажирани с лечение на пациенти с Ковид-симптоматика", добави здравният министър.
 


887
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
816
2
 
2
 
! Отговори
K преди 1 месец
Затваряй !!!
815
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пич, гъбички по кожата се развиват и от алергия към някои видове тъкани. Аз получих същото около устните, носа и под брадичката докато бях в самолета с маска над 1 час. Хигиената няма нищо общо!
814
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя гъбичният досадник, който е написал около 100 коментара, чувал ли е за елементарна хигиена? Споко, няма да развиеш гъбички от маска. Има прости правила за носене, които са ясни на всеки средно интелигентен човек. Ти да не работиш в гнойно- септично отделение, да си заобиколен от смрад и да живееш в страх от душевно осмърдяване. Умните ще спазват правилата, за останалите-жалко..
813
3
 
6
 
! Отговори
ВНВ V преди 1 месец
ДОВЕЧЕРА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ЩЕ СЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В БЪЛГАРИЯ!!! НЕКА ДА НАПРАВИМ КЛАДА ОТ ПАРЦАЛИТЕ НА ХУНТАТА!!!
812
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако видите списъка с държави, от които може да влезете в България без PCR тест и без карантина ще ви стане ясно, че вината за увеличените бройки не е у българските граждани, а у управляващите, които допуснаха на територията на страната ни граждани от рискови страни. А сега ни налагат идиотските практики на съседите ни за носене на маски на открито. Какъв е смисълът?!!! Разходете се в центъра на София. Пълно е с туристи и то от рискови страни!
811
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задачка за "ти ли ше ми кажеш да ли да нося маска"
еН участника с маски. всяка маска с коефициент на предпазване 85%, времето на задържане на киханото във въздуха 8 часа.Участниците в задачката се разминават на всеки 5 минут цял ден. Един от всички е заразен. В задачата се пита колко требе да си про-з за да не носиш маска, ако знаеш или не знаеш че си заразоносител?
810
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато вентилаторът се омаже яко с фекалии, тогава сулю и пулю ще им светнат кюнците къде е шегата. До тогава ще е " мен не ме касае".
809
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това човече на снимката е никой че да ме задължава да нося маска. Да пие една студена водица и да не ми губи времето с фетишите си.
808
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
АМИ АКО НЕ НАМАЛЕЕ ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА СЛЕД МАСКИТЕ КАКВО СЛЕДВА ВСИЧКИ ОТНОВО В КЪЩИ ЗА ГОДИНИ. СТРАШНА ЛОГИКА ИМАТ ТИЯ ХОРА. ВИРУСА ГО ИМА И ГОДИНИ ЩЕ ГО ИМА. НАЙ ВЕРОЯТНО ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТНАСЕЛЕНИЕТО ДА ГО ПРЕКАРАТ
807
0
 
16
 
! Отговори
Владо преди 1 месец
доц. Ангел Кунчев за маските, 2019 г.: "Медицинската маска не се препоръчва за здрави хора"
доц. Ангел Кунчев днес:" Обмисляме въвеждането за задължително носене на маски на открито"
ген. Мутафчийски за маските март 2020 г: "Здрави хора нямат нужда от маски, маски трябва да носят само болните"
ген. Мутафчийски за маските 1 октомври 2020 г.: "Шансът да дочакаме ваксина са маските"
806
0
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Какви времена -гащите да не са задължителни , но маските -да!
805
3
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Не карам никого да не носи маска или да не спазва мерките. Който го е страх и вярва, че маската го предпазва, да си я носи, да се изолира, карантинира и т.н. Но никой на този свят не може да ме лиши от възможността да дишам въздух, от правото на свобода и живот. Това е противоконституционно и нарушава човешките ми права!
804
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега тъкмо отвориха пенсионерските клубове...не се чува да ги затварят,както и баровете и дискотеките също ще работят...а вие си ходете с маски по улиците...управляват ни ***...и после защо сме им искали оставката...
803
0
 
23
 
! Отговори
селчо преди 1 месец
Аз,ако нося маска и се заразя, дали мога да съдя аптеката, или здравния министър?
802
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Банкя има енергията, образованието и пълководец да организира производството на легални маски Тиквоид'20
801
0
 
9
 
! Отговори
трагедия!!! преди 1 месец
въвежда се задължението да се ползват маски из улиците защото хората няма да спазват тази наредба и ще започне гонидба ха хора без маски, глоби и разправии от което ще се нагушат адвокати и съдилища, както и бюджета ще получи приход,
следващият номер ще бъде описана маската която даже в джоба да носиш пак няма да глобяват. изобщо маските самоделки ще бъдат обавени за незаконни.
800
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А чували да си сложим на главите, да си свалим гащите ... господа ***. Някоя друга простотия да измислите. Оня отгоре ви гледа, не забравяйте - въпрос на време е всичко, всичко се връща по един или друг начин. Маска няма да сложа политиченца мили, акта за глобата ще падне в съда и ще ви го навра в най милото .. да познахте, точно там. Не съм свикнал да бъда манипулиран и управляван като кукла на конци, кофти е че го чувате ама ... това е положението, всеки има глава на раменете.
799
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който иска може и с гащи и с парцали по муцуните да ходи!
798
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли да си сложа гащи и да спрат газовете да ми миришат?
797
1
 
18
 
! Отговори
Хохо преди 1 месец
Театърът на абсурда продължава.. Очаквам скоро нов локдаун и бариери в големите градове