Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден

Следващата стъпка може да е затваряне на клубове, стадиони...
23 окт 2020 09:20, Петя Славова
301
Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден
Снимка: БГНЕС

Високият брой на новозаразени и липсата на медицински персонал е сред основните теми у нас. "Можем да достигнем до сценарий на 6000 заразени на ден". Такава прогноза направи пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че за да е ефективна и безопасна хирургичната маска, тя трябва да се сменя на 2-3 часа.

Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

Още по темата

"Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения", коментира той.

Ангел Кунчев заяви, че не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я прием.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има специализирано отделение за коронавирус.

"Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор изказа мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
4
 
! Отговори
нови ковид отделения преди 3 години
Това е решението! Нови ковид отделения и стимулиране на медицинските работници в тях! Маските долу!
129
1
 
8
 
! Отговори
ер преди 3 години
за човек с образувание, с претенции, че знае и разбира и най-вече, че е един от основните вземащи решенията относно пандемията е странно да си носи маската неправилно.На всяка кутия, която съм купил има коя страна е отвън и коя отвътре. С това отношение не мога да взема думите му ннасериозно, щом той самия не знае тези елементарни неща
128
1
 
10
 
! Отговори
ужасТ преди 3 години
'начиии, единствено се притеснявам, че в един момент заразените в България може да надскочат 10 милиона, дори 20 милиона. А, при 100 милиона заразени българи какво ще правим?!?Само си представете откъде ще се вземат 100 милиона "вентилатора"! Щ трябва от компютрите да вадим вентилатори. А, водни охлаждания дали ще помогнат?!
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имаше легла, нали разкриваха полеви болници, нали правиха учения? Защо сега връщат пациенти, защото нямало легла???????
126
0
 
8
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Политиците се правят на загрижени и налагат маските, макар да са безсмилени!Много тестове, много новооткрити-това е толкова логично!
125
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде беше този вирус лятото,сигурно е бил на гръцкото море!Явно сега требе да се усвоят едни милиарди от ЕС и ето ти пандемия.
124
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с Ухан ? Измряха ли.. има ли втора/трета вълна ? Какво стана с новата болница, която построиха. Всички новини гъмжаха с Ухан, а сега няма нищо..
123
0
 
22
 
! Отговори
Ивайло Иванов преди 3 години
За 6000 на ден трябва да правите по 50 000 теста :D ... Иначе ако направите 100 000 теста за две седмици и откриете 5000-10000 ще разберете, че реалната бройка на заразените е 300 000 - 1 000 000 и няма да има нужда от тестване всеки ден на хора без симптоми... Живота си продължава и спрете да психясвате народа... Тези маски не са медицинско изделие по смисъла на Регламент ЕС/2017/745 и нито лично предпазно средство по Регламент ЕС/2016/425... ЦИрк :)
122
0
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
С фалшивите тестове могат да ги докарат и до 20 хил. на ден, акъл не им пречи. Справка - положителните тестове на овцата, козата, папаята и пилешките бутчета. Алчни психопати!
121
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя определено има наченки на трезва мисъл в главата,ама забравя едно,че Нарцистичният-крадец-Толуп трябва да бъде харесван,а тия мерки няма да постигнат това!
120
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До valdesНе знаеш какво говориш. Щом лекарите са излишни, отивай да те лекува кафемашината, ***.
119
3
 
13
 
! Отговори
Georgi преди 3 години
Те могат да стигнат и 10 000 на ден.. зависи колко от финансовият интерес. А после тия измамници колко от тях ще отидат на съд ? Това е геноцид срещу народа. Лишават болните от здравеопазване под предтекст, че болниците са пълни с болни от COVID, а те точат здравната каса
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, Валдес, а в Германия -20-30 евро. Понеже са по-бедни от българите, нали? И освен това държавата поема тестовете.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
117, мисля, че коронавирусът те е ударил в главата...
116
4
 
11
 
! Отговори
valdes преди 3 години
Тази пропаганда са лекарите - ДА СПРЕ....За какво лекуване става дума и как ?...Човек лежи на кревата и някой трябва да дава хапчета.. Били много натоварени - С КАКВО ????...Всичко е високи технологии...Техниката е предназначена ДА ИМ ВЪРШИ РАБОТАТА.. Велики приказки колкото искате....Целта е да се шуми - хората се стресират и в крайна сметка да се взимат едни пари. Представете си - бъркане в носа - взимане на секрет добавяне на реактив - натискане няколко копчета на машината - само за 120 лв.
115
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 115 (приказка)Аз пък вече имам много познати с положителни PCR тестове, и какво?От тежко болните (да имаше и такива) са може би един или два процента някъде от общия им брой. Една от чистачките от офиса беше с положителен тест, пенсионерка, с раково заболяване, на химиотерапия, с понижен имунитет, и нищо и нямаше!Изкара 14 дни в къщи заради глyпaвитe ограничителни мерки без да е болна.За много други случаи мога да разправям, но нямам място тук.За какво е тази излишна паника?
114
2
 
2
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Ми ти какво си се разтреперал. Така или иначе ще умреш ако не от коронавирус от пpостотия
113
2
 
13
 
! Отговори
----------- преди 3 години
Колкото Ви трябват толкова ще стигнат. То се знае.
112
3
 
2
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Изключително съм възхитен и горт от факта, от деца и младежи, пък студенти изказват едва ли не професионални мнения от дългия им житейски и трудов опит, че и се опитват да ни ги налагат / ирония /. Явно копирането на разни статуси от фейсбук сериозно ги обърква.
111
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 109 (Лиляна)Да бе, лекарите от Камерун са особено квалифицирани и работят за без пари.Трябва само да им даваш по три сандвича на ден и сапyн и паста и четка за зъби да си поддържат хигиената.Веднага ще хукнат да те лекуват! С магически билки и отвари!Ти добре ли си?