Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден

Следващата стъпка може да е затваряне на клубове, стадиони...
23 окт 2020 09:20, Петя Славова
301
Доц. Кунчев с лош сценарий, заразените могат да стигнат и 6000 на ден
Снимка: БГНЕС

Високият брой на новозаразени и липсата на медицински персонал е сред основните теми у нас. "Можем да достигнем до сценарий на 6000 заразени на ден". Такава прогноза направи пред Нова тв главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че за да е ефективна и безопасна хирургичната маска, тя трябва да се сменя на 2-3 часа.

Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12.

"Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

Още по темата

"Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения", коментира той.

Ангел Кунчев заяви, че не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ, заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я прием.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има специализирано отделение за коронавирус.

"Не може да има повече изключения. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор изказа мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворят ли се нощните клубове ще почнат домашните партите и съседите няма да могат да спят.
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛилиянаМа Лилянче, то много лигаво бе! То едни хвалебствия, един патос, една искрена вяра и надежда в светлото бъдеще.... Трагична си. Наистина трябва да си намерят ***, които да не ги излагат. Жал ми е за тях така.А не *** са тия дето ти плащат, това е ясно.
148
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че антиваксърите ще капят като круши от вируса не е голяма беда. Беда е че техните жертви ще капят със същата скорост.
147
3
 
12
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА преди 3 години
6000 НА ДЕН ??? ЕЕЕ ТОГАВА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГО Е ИЗАРАЛА И ВСИЧКО ЩЕ Е ОК :)))) ТЕЯ СЕ УЛЯХА В ПРОСТАЩИНАТА СИ ВЕЧЕ !
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак да напомним и на доктора и на мисирките - това че ПСР теста е показал нещо си, не значи че човека е ЗАРАЗЕН! Самият създател на теста казва, че той НЕ МОЖЕ да се използва при КОВИД, ама ***...ПСР теста е за ДНК, не за РНК! Да беше --- да им го набиеш, а то знание!Папая и мaнго тествайте и не забравяйте за кокошки и ***...
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АК-47Мълчанието на агнетата е там, пуснаха "ужасяващия" вирус и се кротнаха :), щафетата е поеха партньорите от Запада, чували с трупове навсякъде :)))
144
1
 
9
 
! Отговори
Мънгъзapcka работа преди 3 години
Българите са царе да вземат мерки и да си посипват главата с пепел, чак след като се оссе ратт. Не случайно турците имат поговорка - "да имаш сетнешния акъл на българина", т.е. след като си пострадал. Нещо като "след дъжд качулка". "Когато пиели - пеели, а когато плащали - плакали!", в случая когато умирали.
143
2
 
9
 
! Отговори
Искрен преди 3 години
До АК-47 Китайците изиграха добър театър, а сега си свиркат и имат вече 4% ръст на икономиката. Останалите духат супата. А 6000 на ден ще ги стигнем в момента, в който почнем да правим по 60 000 теста на ден, ако почнем да правим по 120 000 теста дневно, то ще стигнем и 10 -12 000 заразени....
142
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези фалшиви ПСР тестовете може не 6000 ами и милион да изкарате.Кога ще си изровите главите от пясъка и започнете да мислите с тях. Това не е тест за вирусна инфекция.
141
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При работещи барове и дискотеки и мачове с публика от по 13000 души, другите мерки изглежда са само за шушумигите...
140
1
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
До Анонимен"Какво стана с Ухан? Измряха ли.. има ли втора/трета вълна? Какво стана с новата болница, която построиха. Всички новини гъмжаха с Ухан, а сега няма нищо"В Ухан от месеци няма нито един заразен. Затвориха града за около 70 дни, при скорошно тестване на 11 мил.души не е открит и един заразен. В цял Китай на ден има около 20 носители на вируса,и всички са граждани на други страни, които влизат в страната. Веднага ги изолират. А тук нощни клубове, дискотеки, сватби, празници на градове
139
3
 
2
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
До 111Не, не съм платена! Ако не вярвате, попитайте ***, вярвам, че те честно ще ви отговорят, че не са ми плащали нищо.Защо когато някой говори и пише със сърцето си предизвиква ненавист?!
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има една съседна статия, дето пише, че във Варна и Шумен са пълни отделенията и не приемат вече. Ще помоля тролчетата дето не вЕрват във кУрона да се префърлят там, че е скучно некак, само поддръжници на Мутафчийски, разпраят нали ви казахме...
137
4
 
6
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 3 години
И ВИРУСА ЛИ Е СЪС СЦЕНАРИЙ ДОКТОРЕ Е НИЕ ВЕЧЕ ГО РАЗБРАХМЕ ЧЕ Е ТАКА ТО В НАШАТА ДЪРЖАВА КОЕ НЕ Е СЪС СЦЕНАРИЙ
136
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: valdes (номер 121) и номер 123Нeнopмалнoтo тук е не това, че като ти бръкнат в носа ти взимат едни 120 лева.Ненормалното тук е това, че PCR тест трябва да се прави само и единствено на хора, които имат изразената симптоматика за COVID19 вирусна инфекция.Просто "усвояват" едни 120 лева за няма нищо!
135
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: valdes (номер 121) и номер 123Снощи гледах интервю по телевизията с един лекар (не разбрах точно кой), работещ в лаборатория където правят PCR тестове. Той каза, че за разлика от много западни държави, където целият процес е автоматизиран, в България такава техника няма и всичко се извършва на ръка. Тоест, не е както смятате "само с натискане на едно копче".От друга страна, самият генетичен тест е високотехнологичен, необходими са реактиви (полимераза и т.н.) които са скъпи.
134
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро! Скоро ще ги направят 6000! Да продължават да не затварят училищата и ще станат и 6000, и повече. Колкото им трябват, толкова ще станат. А след това пълно затваряне на държавата и отлагане на изборите поради извънредната епидемична обстановка... Такива неща.. Само гледайте...
133
3
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: valdes (номер 121) и номер 123По принцип не ви опровергавам напълно, но не съм напълно съгласен със всичко което смятате че е вярно.Значи - за излишната паника покрай тази пандемия няма спор.Сега, относно тестовете: PCR тестовете в Европа може би са най-евтини в България.Друг е въпросът, че във Швеция например са напълно безплатни (за сметка на държавата), обаче могат да ви го назначат само ако имате съответните симптоми.
132
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй всичко бе ***. С д'ебили как ще се разбереш?Китай ви показа как става...
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълни измишльотини.. вирус като вирус. Сигурно вече повечето го изкарахме