Дом за възрастни в Попица се превърна в огнище на COVID-19

Четирима са приети в болница, а сградата се дезинфекцира
6 ное 2020 11:15, Ния Христова
6
Дом за възрастни в Попица се превърна в огнище на COVID-19
Снимка: Pixabay
Дом за възрастни хора в белослатинското село Попица стана огнище на COVID-19. 18 души от настанените там и двама от персонала са дали положителни проби, съобщи bTV.
 
Четирима души, които са с леки симптоми, са настанени в болница. Една сестра и една санитарка също са болни и са поставени под карантина вкъщи.
 
Всички останали са изолирани. За тях се полага 24-часова медицинска грижа, включително и от персонал от белослатинската болница.
Още по темата
 
Сградата на дома се дезинфекцира на всеки два часа. Две от медицинските сестри отказват да отидат на работа и имат намерения да напуснат. От Общината са осигурили защитни облекла и озонатор. Всички, които са на първа линия, ще получат допълнително възнаграждение от 1000 лева.
 
"Не мога да кажа от къде е дошла заразата, при първия симптом на човек от персонала, потърсихме РЗИ, личният лекар на домуващите е с положителна проба, но веднага е подсигурен друг личен лекар, който ще се грижи за тях", обясни Силвия Дикова, която е директор на Дом за стари хора.
 
Кметът на общината каза, че дейността на дома се подпомага. Допълнителни медицински сестри, защитно облекло и материали за дезинфекция са осигурени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господа пишещи коментари усведомете се добре ,село Попица може и да е затънтено ,не бих казала защото съм от този край но домът за възрастни хора е на доста добро ниво ,построен от бивша социална министърка ,която е от това село. Не пишете простотии
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господа пишещи коментари усведомете се добре ,село Попина може и да е затънтено ,не бих казала защото съм от този край но домът за възрастни хора е на доста добро ниво ,построен от бивша социална министърка ,която е от това село. Не пишете простотии
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора са оставени на произвола на съдбата, нито има добра грижа, нито хигиена, а за дезинфекция и тестове да не говорим, явно като стане положението неспасяемо започват да ни уведомяват какво с случва там!
3
0
 
5
 
! Отговори
Тези случаи преди 3 години
във домове за възрастни в затънтени паланки са едни от най-мистериозните. Никой ли не си задава въпроси? Никой ли не прави разследване. Та вируса се предава между хора - не се самосъздава. Вероятно персонала пътува и по някакъв начин го предава. Защо не си въведат система, ако някой пътува да му направят бърз тест. Защитни обекла? Посетителите да се изолират с прозрачен параван, да се дезинфекцират. Знае се отдавна, че в тези домове някои са се оттървали от близките си и нямат търпение .
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде ги намирате тия огнища по разни затънтени села и паланки, където могат да се манипулират резултати... Горките възрастни хора!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще има свободни места в домовете за възрастни.Преди 2 години се опитах да настаня майка, но не успях.Вероятно господ я спаси и си е още добре в къщи, но става все по-трудно.