Започва ремонт на 7 км от магистрала „Марица“ край Свиленград

Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на януари 2021 г.
12 ное 2020 16:05, Красимир Ангелов
5
Започва ремонт на 7 км от магистрала „Марица“ край Свиленград
Снимка: БГНЕС

Стартира ремонт на 7-километров участък от магистрала "Марица" в платното за София, съобщават от АПИ.

Отсечката е в района на Свиленград /от 94-ти до 101-ви км/ и е построена преди повече от 30 години. При ремонтните дейности трафикът ще преминава двупосочно в платното за ГКПП "Капитан Андреево". Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта от 90 км/ч, апелират от пътната агенция.

Заради ремонта ще бъдат затворени връзките за София и Свиленград на пътен възел "Свиленград" /при 97-ми км/ в платното за столицата. Пътуващите от ГКПП "Капитан Андреево" за Свиленград могат да продължат до пътен възел "Ново село" /при 94-ти/, където да се върнат обратно на АМ „Марица“ в платното за  ГКПП "Капитан Андреево“ и на п. в. „Свиленград“ да слязат за Свиленград. Може да ползват и обходен маршрут – от п. в. „Ново село“ на АМ "Марица" да продължат по път II-89 за ГКПП "Капитан Петко войвода" и по първокласния път I-8 София - Свиленград да стигнат до Свиленград.

Пътуващите от Свиленград за София трябва да преминат по път I-8 София - Свиленград, по път II-89 до пътен възел "Ново село" и от него по АМ "Марица".

Проектът на ремонта предвижда подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването. Участъкът ще е с нова хоризонтална шумяща маркировка и ограничителни системи. Очаква се ремонтните дейности да завършат до края на януари 2021 г.

Обновяването на 7-километровата отсечка е част от поетапен ремонт на участъци от магистрала "Марица", който ще продължи през 2021 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ планира до края на следващата година да се ремонтират още две отсечки от автомагистралата – едната с дължина 1,8 км в платното за София /от 101-ви до 103-ти км/, а другата е 3,6 км в двете платна /от 103-ви до км 107-ми км/. Ще бъдат обновени общо 12,5 км в посока София и 3,6 км в посока ГКПП "Капитан Андреево".

Ремонтът на трите участъка от АМ "Марица" ще е за 24,1 млн. лв. На участъците ще бъдат монтирани ограничителни системи на стойност 4,2 млн. лв. Средствата са от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".


5
Още от Страната
"Ваксини", тестове и респиратори изплуваха из "тъмната мрежа"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 1 седмица
Отговорът е, че си прост.
4
1
 
1
 
! Отговори
Прост въпрос преди 1 седмица
Въпросът е кога ще започне ремонтът на РЕМОНТА?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде са РЕТРО ВЛАКОВЕТЕ НА БДЖ.???Вагони без климатик и скасани миризливи седялки кокошкарниците на софия.
2
1
 
3
 
! Отговори
анономен преди 1 седмица
Всъшносттова е мостът,който осигурява връзката на АМ Марица с АМ Тракияи е пуснат от Костов през 1998г.Преди 22г !
1
3
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 седмица
Имаше една Държава в Света в която вожда като построи магистрала -цялото племе почва да ликува и се събира на нея да види това чудо на бъдещето- после всички почват да коленичат на нея и да си блъскат главите възхвалявайки вожда- и след няколко месеца цялата магистрала се напуква от ударите и почва ремонт на ремонта на ремонта и така!! Средната скорост за една година измерена на всички магистрали в тази "държава' ще е някъде около 70км/ч поради ремонти и неясни знаци с ежесекундни катастрофи