Новите мерки са в сила, хората се страхуват за прехраната си

Какво споделят продавачи и клиенти
28 ное 2020 22:15, Петя Славова
49

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 вече влязоха в сила. Наложените ограничения ще са в сила до 21 декември, когато ще започне поетапното им разхлабване. Моловете опустяха - почти всички обекти в тях са затворени, изключение правят аптеките, дрогериите, хранителните магазини и офисите на телекомуникационните компании.
Още по темата

Още за ограничителните мерки - прекратяват се занятията в университети, училища, детски градини и ясли. Спортните събития ще се провеждат без публика. Спират се и груповите културно-развлекателни мероприятия. Изключение са театрите, но при заетост до 30% и спазване на противоепидемичните мерки.

Отворени остават малките и големи магазини, извън търговските центрове, магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите, оптиките и зоомагазините.

Достъпът остава разрешен и в религиозните храмове, парковете и градинките, банките и застрахователните компании и офисите на телекомуникационните комапнии.

Частичният локдаун накара хората да започнат да се страхуват за прехраната си. Но какво казаха продавачи и клиенти в последните часове, преди да затворят моловете.

"Скептична съм. Смятам, че ще отворят за една седмица и отново ще ни затворят", сподели пазаруваща пред Bulgaria ON AIR.

А 24 лева на ден помощ от държавата - толкова ще получат хората, които няма да работят до 21 декември заради мерките. Подкрепа могат да получат заетите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, образователни центрове и други. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "просто ще минете без коледни безмислени разхищения" да добре съгласни сме въпреки правописната грешка но това значи други хора да останат без доходи например тия които продават да кажем коледни играчки или мартенички но те от какво ще живеят сега след като средната класа няма да харчи пари, ми помисли това е един порочен кръг и ограничението не води до нищо добро. Лично аз се ограничавам по неволя може би.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма опасност обаче за прехраната на медиите чийто водещи на предавания и четящи новинарските блокове проглушиха ушите на народа и правителството да затваря всичко, да отнема права да налага глоби и ограничения. Тези хора на всичкото отгоре са си извоювали права да не спазват те правила които насаждат на другите. Водещите не носят маски, но от началото само това питат министрите и им нареждат даглобяват хората и да се тормози народа ми това са глашатаи на либерална антидемокрация и античовечност
42
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До az Тези 24 лв ще ги плащат за календарен месец и вече има примери с фирми подали документи със списъци на персонала и се оказва, че не всички от тях ще ги получат независимо, че са останали без работа. Отново *** номера на правителството и после ами толкова кандидати са регистрирани и са им изплатени. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДАНЪЧНА ВАКАНЦИЯМи като нямате приходи, няма да плащате данъци, бе! А ако имате - ще плащате. Какво неясно и нередно има?
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО НОМЕР ТРИЕ в какво жилище живееш - 500 квадрата ли? Защо аз, с тричленно семейство, в центъра на София, 110 кв.м. апартамент, и в най-студентие месеци не плащам повече от 250 лв. за всички режийни (включително кабелна телевизия с допълнителни пакети и бърз интернет)? Нещо много луксозно го даваш, ще трябва да се научиш да се съобразяваш с обстоятелствата. На колко пенсионери са им над 500 лв. пенсиите? Нормалният пенсионер как живее постоянно, не за три месеца, с толкова?
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
стига мрънкахте с тези кредити, първо никой не ви е карал да се набутвате с кредити, държавста не е длъжна да ви ги изплаща. Държавата не е гарант за вашето недомислие.второ ,никоя банка не е взела на никой жилище заради неплатена вноска по кредит във време на пандемия. Има опции за предоговаряне на кредити.и трето ,не разбрахте ли че никой не очаква да пребори вируса с ограниченията а просто да запази повече животи до пускане на ваксината
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и какво ми ревете, края на ноември сте си получили октомврийските заплатаи, предстои да ви платят и заработеното за ноември, е къде ви е глада, просто ще минете без коледни безмислени разхищения и ще вържете януари когато дефакто няма да имате заплата.
37
3
 
1
 
! Отговори
az преди 3 години
До Анонимен24лв на ден, ама за 20 работни дни или за 30 дни ще се плаща. Едно е 480лв, друго 720лв
36
0
 
2
 
! Отговори
Бай Миле преди 3 години
До *** работникЛичи си, че си ***. Не ти трябва в тази ситуация да мислиш за работниците, а държавата, на която сте плащали данъци и осигуровки!!!!
35
3
 
7
 
! Отговори
като искат пари преди 3 години
Могат да отидат санитари. Не е по-сложно отколкото да сипваш алкохол.
34
5
 
13
 
! Отговори
Един прост работник преди 3 години
Повечето от вас не са имали собствен бизнес. Не мислим само за себе си, ние имаме ресурс да стоим затворени(дори до май месец) въпросът е, че носим отговорност за работниците си, които имат да плащат освен сметки да изхранват семейства, и кредити. Нещата опират до лична отговорност. А ние сме разпасана пасмина, и не спазваме никакви правила. Да вирус има, да не е никак приятен, аз също преболедувах Ковид 19. Асматик съм, и беше нормално да се притеснявам, но се възстанових.
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се стрсхуват дс излезнат на улицата. Миши души.
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лошо и за здравето си да помислят.
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не почнат да се притесняват за здравето си, няма да се оправим.Доста хора работеха в сивия сектор съвсем съзнателно. Сега няма как да не съжаляват.
30
5
 
10
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
,,ни направиха,,Ами пандемия има. Няма как. Налагат се ограничения.Гъвкавост е нужна.
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 лв на ден без да бачкат.Ами това е повече, отколкото ако работят като медицински сестри или санитари.Не е чудно,че не се спазват мерките
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората изобщо не се страхуват.Правят си майтап с мерките.
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ходете да работите като искате,заразете се и ако оцелеете,пак пишете! Не познавам нито един умрял от глад,но знам много,които умряха от плюскане. Въпросът е"или-или". Всеки си определя приоритетите...
26
8
 
20
 
! Отговори
ДАНЪЧНА ВАКАНЦИЯ преди 3 години
Цялата 2020-та година беше невъзможна за бизнес. Отваряй-затваряй ... отваряй-затваряй ... На луди ни направиха.И сега ще скат данъци да им плащаме ...
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да й мочам на прическата на тази гарга, рошава..,