Ваксините - разработени в кратки срокове, но ефективни ли ще са?

Не се знае за дългосрочните последствия върху здравето, заяви проф. Данов
Обновена: 8 дек 2020 16:37 | 8 дек 2020 16:33, Петя Славова
61

Ваксините не предпазват от инфектирането, но могат да ни защитят от тежки усложнения при вируса и може би от смърт. Това заяви директорът на Българския кардиологичен институт проф. Владимир Данов.

"Има въпроси и основания за притеснения - ваксините бяха разработени в рекордно кратки срокове, реалната им ефективност остава под въпрос, няма как да се знае за дългосрочните последствия върху здравето на хората", посочи той в "България сутрин".

Проф. Данов добави, че още е привърженик на профилактиката, а като доказан медикамент посочи "Хидроксихлорохин".

Още по темата
"Нашите резултати са красноречиви. При 1500 души медицински персонал само 38 са били положителни, те обаче не са били подложени на профилактика с медикамента и не са били защитени. След като те приложиха лечение с "Хидроксихлорохин", антибиотик и цинк, изкараха болестта в съвсем леки форми", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според него бременните, децата под 16-годишна възрасти и преболедувалите COVID -19 няма нужда да се ваксинират. Проф. Данов допълни, че лично той би се ваксинирал, когато се увери, че имунизацията е безопасна.

Българският кардиологичен институт е изследвал и какви са последиците от вируса.

"В голям процент от пациентите, които са били заболели от Ковид-19, остават проблеми, които са свързани най-често със сърдечно-съдовата система, нервната система, както и бъбреците и най-често белия дроб", посочи проф. Данов.

По думите му най-често сърцето е засегнато и се развива миокардит, а сърцебиенето може да бъде индикатор за начален инфаркт.

"Проблемът на самото заболяване във втората му фаза фактически са микроемболиите. Това са сериозни отклонения в здравословното състояние, които трябва да бъдат под ръката на специалист", заяви още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз наистина искам колкото може повече хора да се ваксинират. За съжаление при нашия вид естествения подбор не работи достатъчно ефективно, затова трябва да му се помогне чрез ваксините на Бил Гейтс! А естественият подбор ще се прояви като всеки упражни правото си на личен избор според възможностите си за разбиране и преценка. След това планетата ще се разтовари и за около 50-100 години дори може да се възстанови от щетите, които й нанасяме.
56
2
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
Леле, кардиологичен институт, че и експерти по вирусология и инфекциозни болести и професори от РабФак, това ми идва в повече.Поредният комунистически професор изпълзя и залива форумите с глупости.Хидроксихлорохин е доказан медикамент за лечение на съвсем други заболявания, но НЕ и на Covid19. Хайде да покаже къде по света има официален протокол за лечение илипрофилактика на Covid19 с този препарат. Хайде покажи го.
55
3
 
2
 
! Отговори
преди 3 години
Значи още като чуя за "доказания медимкамент хидроксихолорохин" и ми е ясно нивото на компетенция на този по темата.
54
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Истината изплува - Демокрация сме. Работи се по финта, ромите, турците и разните араби и афроафриканци (примерно ЦСКА), да не се ваксинират с вид че сами не искат. Ще пострадат и самите евреи, дето направиха и ваксините и вируса (финансираха де - какво правене баш те!) - ще си решат този въпрос сами, по засекретени места.
53
1
 
4
 
! Отговори
бай Сандо преди 3 години
щом са от Пфайзер ще са ефективни! Те вендъж вече ни спасиха. От как си взимам редовно виаграта разцепвам бабето на две!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ти луд ли си беНови инструкции? Новите листовки от НПО-та са пристигнали значи ...
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До глупостиПриятно ваксиниране.
50
5
 
4
 
! Отговори
Гери преди 3 години
Тази ваксина на Бионтех е разработена за борба с рака, след като той беше победен защо да не се припожи и към едното вирусче. Е да де хората ще си умират със симптоми на ковид само че без вирус. Помнете това.
49
5
 
4
 
! Отговори
ти луд ли си бе преди 3 години
До Иванрнк не носи генетична информация те се носи само от ДНКРНК НЕ МОЕЖЕ да промени нищо нито дори да иде до ядрото на клеткататакива философи като тебе са причина за смъртта на много хора по света и унасноси си отговорността която един ден ще ти се потърси за тъпотиите които сееш
48
4
 
5
 
! Отговори
глупости преди 3 години
престанете с тези простотии за кратките срокове, платформи за коронавирусни ваксини се разбработават иновативно от 2007 година а от преди това се разработват иновативни платформи на базата на изкуствен рнк. нищо кратко няма тук. просто фирмите са конкретизирали платформите върху които работиат от много години за конкретния патоген в момента. заради пандемията и голямото финансиране се ускорява процеса многократно но от научна гледна точка това се разработва от десетки годиниСПРЕТЕ СЕ моля
47
0
 
1
 
! Отговори
до до 31 преди 3 години
ми щеше да е добре с няколко къпания в хлориран басейн да се бори вируса, само че не е така лаишки просто. Все пак хлорохина не е белина. А и противопоказанията му са доказани и няма как профилактично да си го посръбваш.
46
0
 
5
 
! Отговори
до До до Скептик 31 преди 3 години
дано сте живи да видите ефекта от ваксините
45
1
 
2
 
! Отговори
Bomba преди 3 години
е това с ваксините.Тя вече ще грумне яко.
44
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
И двете ваксини, които в момента са на пазара се базират на така наречения месинджър РНK материал. С него се вкарват определени части на вируса на клетъчно ниво (в случая със Коронавирус-а това е спайк протеина) , като се променя генетичната информация в човешките клетки. Когато месинджър РНK материала достигне до клетките те образуват имунен отговор и намаляват риска от тежко боледуване. Това, което е важното в случая е, че се влияе на генетичния материал.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Скептик 31Не, пич, имам по-добра идея - ще ваксинираме теб, Бау, и другите фанатизирани ваксъри и ще ви наблюдаваме да видим какви странични ефекти има ваксината. Щото е тъпичко да се ползва нещо така на доверие, трябва да се изпробва първо. А вие сте перфектните опитни мишлета - ако изчезнете изведнъж от форума ще знаем, че нещо ви е станало от ваксините.
42
2
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Просто слушам практика , а не грантаджията. В интервюто Професор Данов каза че пие профилактично 30 дни след което има почивка 2 седмици. Значи имало профилактична доза, но тя е само за медици в Германия. "Хлорната химия" не ми пречи в басейна като плувам 3-4 пъти в седмицата, умнико
41
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистически кадри професори мрофесори да не говорят, България е пълна скръб заради такива.
40
1
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Поне 5 години са необходими, за да се прояви пълната симптоматика на автоимунно заболяване--------------В "Рамките" на поне 5 години, в Рамките, колега!Например, Анафилактическия шок е един от нежелателните първични прояви в началния стадий...
39
1
 
3
 
! Отговори
до Т преди 3 години
Хидроксихлорохин, антибиотик и цинк- това е истината. Това е написано ли в протокола за лечение за всяка болница.. Задължително. Но май на доста места по различно схеми лекуват...------------Има Задължително издадени Протоколи за лечение.Но, те се прилагат индивидуално, в зависимост от:- Възраста- Има ли пациента съпътстващи заболяванияи разбира се- от това в какъв стадий е заболяването на пациента - начален или напредналТъй, че не всичко е еднознано...
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Явно си сввъхваксиниран като малък, или си си падал на главата.В кой век живеем няма никакво, ама никакво отношение към необходимия изпитателен срок за ваксините, защото техниката може да се е развила, но човешкият организъм си реагира по добрия стар начин откакто свят светува - нито по-бързо, нито по-бавно. Поне 5 години са необходими, за да се прояви пълната симптоматика на автоимунно заболяване, вкл. онкологично.