Ваксините - разработени в кратки срокове, но ефективни ли ще са?

Не се знае за дългосрочните последствия върху здравето, заяви проф. Данов
Обновена: 8 дек 2020 16:37 | 8 дек 2020 16:33, Петя Славова
61

Ваксините не предпазват от инфектирането, но могат да ни защитят от тежки усложнения при вируса и може би от смърт. Това заяви директорът на Българския кардиологичен институт проф. Владимир Данов.

"Има въпроси и основания за притеснения - ваксините бяха разработени в рекордно кратки срокове, реалната им ефективност остава под въпрос, няма как да се знае за дългосрочните последствия върху здравето на хората", посочи той в "България сутрин".

Проф. Данов добави, че още е привърженик на профилактиката, а като доказан медикамент посочи "Хидроксихлорохин".

Още по темата
"Нашите резултати са красноречиви. При 1500 души медицински персонал само 38 са били положителни, те обаче не са били подложени на профилактика с медикамента и не са били защитени. След като те приложиха лечение с "Хидроксихлорохин", антибиотик и цинк, изкараха болестта в съвсем леки форми", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според него бременните, децата под 16-годишна възрасти и преболедувалите COVID -19 няма нужда да се ваксинират. Проф. Данов допълни, че лично той би се ваксинирал, когато се увери, че имунизацията е безопасна.

Българският кардиологичен институт е изследвал и какви са последиците от вируса.

"В голям процент от пациентите, които са били заболели от Ковид-19, остават проблеми, които са свързани най-често със сърдечно-съдовата система, нервната система, както и бъбреците и най-често белия дроб", посочи проф. Данов.

По думите му най-често сърцето е засегнато и се развива миокардит, а сърцебиенето може да бъде индикатор за начален инфаркт.

"Проблемът на самото заболяване във втората му фаза фактически са микроемболиите. Това са сериозни отклонения в здравословното състояние, които трябва да бъдат под ръката на специалист", заяви още специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Т преди 3 години
Хидроксихлорохин, антибиотик и цинк- това е истината. Един честен лекар. Това написано ли е в протокола за лечение. За всяка болница. Трите неща. Задължително. Но май на доста места по различно схеми лекуват, щото такава ни е организацията и администрацията. Българският лекарски съюз- напишете това в протокола! Слушайте професора. И така за всеки пациент. Не само за лекарите, нали!
36
2
 
9
 
! Отговори
Гери преди 3 години
Проблема с хидрокихлорохина е че е евтин а "удобството" на ваксините е че са скъпи.
35
14
 
5
 
! Отговори
Време е ! преди 3 години
Да сложат ваксина на Фигуранта ,примесена с голяма доза успокоително, защото се е възпалил пак.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера какъв е този комплекс, когато не знаеш нещо да си признаеш!Например за тази нова болест никой нищо не знае, а нашите лекари,доктори,вирусолози и имунолози се люшкат от едната крайност в другата, и за да не се изложат плямпат само глупости!Не само че плямпат глупости, но не искат да се учат!Не е срамно да си добър доктор или професор учен на възраст и сега когато се сблъскаш с нещо ново, да се амбицираш и това да разбереш!Срамно е обратното, да се правиш на "знаещ"!ЦРУ!!
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента има доста ваксинирани деца и това предпазва косвено децата на антиваксърите, но в момента в който се получи критична маса от неваксинирани деца ще настъпи тяхната трагедия и на простоватите им родители.
32
1
 
7
 
! Отговори
до 4444 преди 3 години
и кой ти ги каза тези тъпиотий които нсписа, кардиолога ли. Утре като вземе да ти трака колата *** при хлебаря го питай що трака.
31
6
 
5
 
! Отговори
до Скептик преди 3 години
значи ще се назобиш с хлорната химия която има доказани негативи , а ваксината ще я плюеш без никакви доводи.
30
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Господ е българин, обича българите и за това изпрати коронавируса, което е най-удобното извинение за всичко!Всеки може да се оправдае сега с коронавируса, от бизнесвмена, минем през политиците и правителството,президента и опозицията!Кажете сега , не ли е вярна приказката , че когато Господ даде на някой много, компенсира и този който е ощетен от субективни и обективни причини!Господ обича всички и е велик!Вместо думата извинявай или пор фавор, ще казваме заради короната нищо не стана!ЦРУ!!!
29
1
 
9
 
! Отговори
до истината преди 3 години
мдааа бг мама, най научния сайт в ЕС . Ако искаш да психясаш, заповядай чети Бг мама. надали има лекар в Бг който да препоръча да се чете бг мам ата
28
3
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ами щом този Хидроксихлорохин може да се използва като ефективно профилактично средство, щом е наличен, евтин и използван отдавна, защо не е утвърден и защо не е достъпен в подходящи дози в аптеките? Кой е виновен? ТЕЗИ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ СА ЗА ПРИСЪДИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО.
27
3
 
18
 
! Отговори
4444 преди 3 години
Като гледам от тея ваксини няма да има никаква полза. Пак можеш да се разболее. Пак можеш да пренасял зараза. Тогава за какво са. За да се нагушат едни компании
26
8
 
8
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Край загива българската талантлива нация, която ще бъде сразена от Световното Правителство с отровни ваксини!Българите, които 30 години не можаха да наложат една своя марка,стока,услуга,интелектуален продукт ,бранд на световнитге пазари , та днес да кажем, че и ние сме дали нещо на света!Ей така ще си отидем и идните поколения няма да знаят нищо за българите, живяло там някакво селско-просташко шуро-баджанашко племе, което се е мислило за най-велико и накая си отишло от зловредни ваксини!ЦРУ!
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
я се замислете кога се е налагало да се прави последните година ваксина, май последно еболата в Либерия преди 7 гидини. Хора живеем 21 век а не края на 19 ти начало на 20 ти. Тогава вероятно е отнемало 10 години за ваксина с технологиите на 21 век явно е друго.
24
2
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
човека с положение и знсния коментира нещо което не знае. За проблемите към сърдечносъдова система ок , спец. Ама от ваксини за което има знания чул недочул от тоз оня колега, айде мерси. Те тогава зъболекарите щяха и да са и кардио специалисти и обратното.
23
13
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
пича е кардиолог. Това, че е лекар не значи, че разбира от ваксини ... Практически говори от обща медицинска култура. Сроковете наложени от истинските специалисти бяха спазени. Технологията (иРНК) е от 2005. Никой не иска да убие/разболее милиони хора ... никой.
22
2
 
10
 
! Отговори
kk преди 3 години
Само кардиохирург не се беше изказвал по въпроса...тозе е представител на "Сърце и Мозък" Плевен, болница на Чайкафарма. За тези, които не са учили медицина - хлороквина има много странични реакции, необходимо е всеки месец да се изследва ПКК (намалява броя на левкоцитите, подтиска имунната система, риск от тежки инфекции) и ЕКГ (удължава QTcF интервала и има риск от внезапна сърдечна смърт, особено ако се комбинира с азитромицин или други медикаменти, които също удължават QTcF.
21
8
 
8
 
! Отговори
истината преди 3 години
Преди в мама.бг имаше много хубава статия за вредата от ваксините подкрепена с много примери но я махнаха нещо.Либерналния фашизъм настъпва.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седем милиона мишлетачипират се с ваксини ментета,а котараците приготвят чекмеджетаи си пият кафето.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден гледах клип от Ухан,китайците половината са без маски, и те са по желание,струпани по ресторанти,по улиците,по магазините и нямат вирус. Мерките на китайците терор,преследване затваряне ги пробваха редица държави,и не им се получи. Има нещо гнило в Ухан,и Китай и не е само в лабораторията. Въпросът използва ли Китай биологично оръжие срещу САЩ,ЕС и света си остава.
18
0
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Политиците се радват и на най-добрите специалисти и най-съвременното лечение.Плазма,антивирусни и т.н.Затова.