Над 11 хиляди служители на МВР искат да се ваксинират

Отпуснати са допълнителни 23 млн. лв. за бюджета на МВР
9 дек 2020 16:12, Петя Славова
42
Над 11 хиляди служители на МВР искат да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

11 300 служители на вътрешното министерство са дали съгласието си добворолно да се ваксинират. Това съобщи ресорният министър Христо Терзийски, предаде БГНЕС.

Министър Терзийски даде брифинг заедно с проф. д-р Ненчо Смилов, директора на Медицинския институт на МВР, по отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР в размер на 23 млн. лева.

Средства ще бъдат отпуснати за МВР болницата, ще има нов скенер и апаратура за опасни отпадъци, както и подпомагане на структурите за интензивно лечение и COVID-структурите за тежко и среднотежко състояние, каза още д-р Смилов. Основната нужда на болницата обаче остава в персонала.

Министър Терзийски обяви, че МВР болницата има готовност за започване на процеса по ваксинация. Очаква се доставката на фризери за съхранение. В действията ще участват и мобилни екипи.

48 800 е общият щат на Министерство на вътрешните работи. Към настоящия момент заразени с COVID-19 от МВР са били 4002, а активни сега са 1500 души.

Министър Терзийски съобщи още, че над 45 хиляди граждани са под карантина в момента. Нарушенията са изключително малко – констатираме по 1-2 на ден. Има дисциплина, заяви още министърът.

От допълнителните 23 милиона лева ще бъдат направени разчети, така че служителите на МВР да получат и бонуси за Коледните празници. Те ще са в размер между 400 и 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
24
 
! Отговори
Вирусолог преди 3 години
Я ги ваксинирайте всичките по два пъти, за да се отървем от тях! Хахаха
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ИСКАТ, НО НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА. НАСИЛА ГИ ВАКСИНИРАТ КАТО ***. ПАРИ ЗА ДАВАНИ ЗА ВАКСИНИТЕ ЗНАЧИ НЕ ТРЯБВА ДА ИДАТ ЗЯН.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко от желаещите са служители на подразделение КАТ-Пътна полиция. Те работят на открито и не се плашат от вируса и от забавяне или спиране на работната заплата в случай на отказ от ваксина.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо слабо ви във и пропагандата,има, няма само около 20% от най послушните Бокови служители са готови!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционерския режим отива по дяволите..
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте най-после цетия бюджет на България на МВР, че да се свърши! За какво ги храним тия хрантутници, като ги ползват само да дежурят по площадите като има протест? През дългия си живот до сега нищо хубаво или подкрепа от тях не съм видял, въпреки че съм страдал от кражби!
9
2
 
16
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Ами това доказва,че меко казано полицаите не са от най умните. Да ги ваксинират всички и после да им спрат парите де им дават,че уж са на първа линия. Нали после няма от какво да се заразят.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А СРЕЩУ КОРУПЦИЯ ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ?
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Витамин C - инжекционен разтвор. Върши по-добра работа.
6
0
 
15
 
! Отговори
Един преди 3 години
Догодина таз държава ще е само спомен като изчезнат и малкото работещи бедни на чиито гръб висят няколко милиона непроизводственици които само консумират!Лошо!Много лошо!Раздават милиони ей така които се харчат за глезотии..повишаване на цените и безбожна Виденова инфлация ни очаква!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме им на ушевите. Тъкмо ако се увредят допълнително и трайно, поне още една хилядарка към заплатката. А смятай колко трябва да си зле, за да си ижектираш нещо, което уж ще те пази от измисления вирус, не създава траен имунитет, а на прима виста има поне тридесет нежелани странични ефекта, включително и смърт. Или са такива дето ги държат на каишка и са им казали, или ваксинката доброволно, или ще си спомним какви са ти страничните занимания.
4
1
 
14
 
! Отговори
ваксина=заплата преди 3 години
Дали всичките тези над 11 хиляди ''искат''?
3
3
 
10
 
! Отговори
БГ 2020 ЕС преди 3 години
В Перник мутрите на Бойко изтезаваха някакъв цели 2 месеца но полиция така и не дойде!
2
3
 
22
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Аз съм напълно съгласен да ги ползваме за опитни зайчета, поне за това стават.
1
2
 
12
 
! Отговори
zeus преди 3 години
50 000 полицаи по 460 лева бонус и 23-те милиона свършиха ;)