Акушерка в COVID отделение: Пред мен се отвори адът!

От отделение, празнуващо живота - до победата да "отложиш" смъртта
10 дек 2020 07:10, Петя Славова
101

Акушерка влезе в COVID отделение за 12 дни. 45-годишната Милена Видева от Велико Търново замени обичаната си професия да посреща новия живот, за да спасява от смъртта тежко болни пациенти с коронавирус.

Тя работи като акушерка в Отделението по неонатология във великотърновската болница. В края на ноември приела да влезе в едно от шестте Ковид отделения, където броят на болните нараснал главоломно, а персоналът изнемогвал.

Още по темата

Единствено тя от Неонатологията приела новата си мисия, тъй като колегите ѝ били в рискова възраст или със заболявания.

"Пред мен се отворя адът на земята. В моето отделение са здрави и доносени бебенца, а там са тежко болни, които се нуждаят от изключително всеобхватни интензивни грижи. От отделение, в което празнуваме живота всеки ден, попаднах в отделение, в което всеки час е изключителна победа и всеки час е знак, че сме отложили смъртта", коментира пред Bulgaria ON AIR Милена Видева.

Тя прекъснала връзка с живота навън за 12 дни. Заедно с още една сестра се грижили за 18 пациенти, почти всички - кислородозависими. За престоя ѝ там шестима души загубили битката с коронавируса.

"Напливът е абсолютно денонощен - ако изпишем двама, в следващите часове са пристигнали нови двама. Попаднах на изключителни професионалисти, заради които успях да се справя физически и психически. Изписаните хора за нас бяха голям празник, тържество на живота и победа над смъртта", категорична е акушерката.

От два дни Милена е отново сред близките в дома си. В деня на Света Анна тя получи благодарности от семейство, защото се е грижила неуморно за недоносената им дъщеря Алена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелените коридори са единствено за да създават неудобство и няма никаква полза от тях. Пенсионерите ходят по магазини и аптеки когато си искат, демонстративно ги игнорират, а хората в трудоспособна възраст постоянно трябва да се съобразяват с тях. Да ги махат!
27
6
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
АЙДЕ СТИГА ПЛАШЕТЕ.И БЕЗ ТОВА ХОРАТА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ.ЩЕ ДОЙДЕ ЕДИН МОМЕНТ В КОЙТО ЩЕ ПРЕТРЪПНАТ И ТОГАВА ЩЕ ПИШЕТЕ САМО ЗА ВРЕМЕТО.
26
8
 
28
 
! Отговори
Бля бля жля преди 3 години
Пари и слава.Затова в Пирогов и ВМА всеки се бута в ковид отделението. А защо не отиде в детска онкология или в гръда хирургия - да види Ад, а и да настоявя за локдаун, докато не забранят цигарите.
25
11
 
9
 
! Отговори
Бай ви Тодор преди 3 години
Тука вечно има дежурни, които въздишат помоите времена, когато в републиката кипешебезсмислен труд.Каня ви всички на гости.
24
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милен Цветков дали вижда това от ада.Маските били за да мълчи.
23
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миролюба Бенатова цвили от радост сега .Успя да убеди народа ,че маските не трябва да се ползват.Дали ще се извини някога на читателите си,че ги е подвела с манипулациите си.Надали. Затова се иска да имаш съвест, а не сметачна машина за пари вместо сърце.
22
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли е срам да лъжете и манипулирате хората с такива новини ???
21
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам познати в Пирогов.Понеже е ад,всички се тикат за Ковид отделението заради парите.Иначе са герои,Герои но за пред камерите.Всичко е за пари.Балтов,директора на Пирогов,дори беше издал заповед,по 30 лева,платен тест заслужители на Пирогов,които си правят тестове за антитела.30 лева за служители на болницата.Това е .Яко си точат и превъртат милиони,а пред камерите симулират угриженост и тревога
20
11
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Хайде да ни обясниш1.как ваксината ще доведе до ,, автоимунни болести,,.2. Колко вида ваксини познаваш3. Как се информираш по въпросите с ваксините4. С две думи посочи разликата в механизма на действие на ваксината "Спутник" и тази на Пфайзер., моля
19
14
 
27
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
след 100 години в учебниците по история ще има специален раздел - COVID-19 ,най-голямата измама в историята на човешката цивилизация .
18
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно не я бива много, много да спасява животи. Щом от осемнадесет души е уморила една трета. Та те толкова мрът и без някой да се грижи за тях. Или просто им е дошло времето, казано другояче, сухи съчки.
17
9
 
24
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ.... преди 3 години
Високопарни думи, високопарни заглавия!!!И нищо съществено!А тая нека да влезе в отделение по детска онкология, да види какво е АД!
16
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ада,камионите,чувалите,страшно е,вируса на вирусите,треперете,докато ние там горе изхарчим всичко и не ви оставим да фалирате,да останете без работа,без доходи,децата ви без грижи и образование....Наистина е ад,но за всички дето си траят и мълчат покорно
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болестите са си болести.На адът ни тръгва за болница с два чувала храна.Замъква си спорните хигиенни навици и чака да се излекува.
14
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акушерке, ще те оставя като нас на улицата с разбити икономически връзки, с почти празни фабрики и заводи, със напълно затворени сектори в културата и туризма, с приземени самолети, с пусти училища и с цял куп още тиранични гадости, които вие лекарите ни спретнахте. Тогава ще разбереш какво значи ад. Пет пари вече не давам за вас и пропагандата ви. Писна ми да живея насила заради нещастната ви лекарска гилдия.
13
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да лъжете и манипулиратв обществото !
12
9
 
24
 
! Отговори
Изнервена преди 3 години
Мисля, че трябва да си уволните журналистите. Ето това са фалшиви новини. Гръмки плашещи заглавия, а в материала нищо съществено.
11
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости.Ада е за всички останали болни от много по тежки болести,за които не се говори защото с този вирус манипулират хората и точат,харчат пари безотчетно.Я да питам акушерката да опише ада за хората дето умряха като кучета на стълбите пред болницата зарязани от "героите",в бели престилки ?
10
17
 
8
 
! Отговори
Притеснена преди 3 години
Хора страшно е! Чета това и настръхвам! От известно време изпитвам стягане в гърдите и дишам затруднено! Дано да успея днес да отида да си направя ПСР тест и дано да е положителен за да мога да бъда приета в болница! Молете се за мен!
9
1
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
В МОБАЛ В.Т., екипите стоят по 1 седмица в ковид отделенията без да излизат от там. Кой дава право на д-р Галева да заплашва с уволнения и прекъсване на специализацията.