Акушерка в COVID отделение: Пред мен се отвори адът!

От отделение, празнуващо живота - до победата да "отложиш" смъртта
10 дек 2020 07:10, Петя Славова
101

Акушерка влезе в COVID отделение за 12 дни. 45-годишната Милена Видева от Велико Търново замени обичаната си професия да посреща новия живот, за да спасява от смъртта тежко болни пациенти с коронавирус.

Тя работи като акушерка в Отделението по неонатология във великотърновската болница. В края на ноември приела да влезе в едно от шестте Ковид отделения, където броят на болните нараснал главоломно, а персоналът изнемогвал.

Още по темата

Единствено тя от Неонатологията приела новата си мисия, тъй като колегите ѝ били в рискова възраст или със заболявания.

"Пред мен се отворя адът на земята. В моето отделение са здрави и доносени бебенца, а там са тежко болни, които се нуждаят от изключително всеобхватни интензивни грижи. От отделение, в което празнуваме живота всеки ден, попаднах в отделение, в което всеки час е изключителна победа и всеки час е знак, че сме отложили смъртта", коментира пред Bulgaria ON AIR Милена Видева.

Тя прекъснала връзка с живота навън за 12 дни. Заедно с още една сестра се грижили за 18 пациенти, почти всички - кислородозависими. За престоя ѝ там шестима души загубили битката с коронавируса.

"Напливът е абсолютно денонощен - ако изпишем двама, в следващите часове са пристигнали нови двама. Попаднах на изключителни професионалисти, заради които успях да се справя физически и психически. Изписаните хора за нас бяха голям празник, тържество на живота и победа над смъртта", категорична е акушерката.

От два дни Милена е отново сред близките в дома си. В деня на Света Анна тя получи благодарности от семейство, защото се е грижила неуморно за недоносената им дъщеря Алена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
3
 
! Отговори
Петракиев преди 3 години
Празен и елементарен коментар,глупаво изявление !Като са плащали да бяха се постарали малко ,обино е!Писано от е *** за *** !
67
6
 
14
 
! Отговори
Медик преди 3 години
Колко индивида по форумите се правят на всезнайковци и на много компетентни и се чудя как колегите се справят с такова незавидно ниво на възпитание и здравна култура?!Един се изцепил,че какво значение имало дали е лекар,дали медицинска сестра,все гледали и нищо не правели,щот нямало лечение на КОВИДА?!И моята сестра ме гледаше отвисоко,тук в чужбина,докато не ни се натресе супер спешен случай на жена ,която щеше да умре за 5 минути.Спасих я азсъмнителния БГ доктор!Сетрата остана като втрещена
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
70 Спасяват ги, но чак да бягат, правят масаж или ползват дефибрилатор евентуално.
65
15
 
4
 
! Отговори
Тая акушерка преди 3 години
после ще се върне при родилките и ще заразява на ред.Ако е само приносител.
64
6
 
10
 
! Отговори
ами преди 3 години
Истината е,че на докторите НЕ им пука за пациентите!Бягащ доктор да спасява пациент съм виждала само на кино!
63
1
 
28
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Съграждани, нека проявим разум след като разбрахме , че няма шега с тази напаст . Дали е биологично оръжие , дали е модифицирана , или стара форма на вирус - гад в нови одежди не знаем , но знаем , че най - добрата форма на защита по ефективна от ваксинирането е карантината доказала се през вековете . Нека спазваме правилата , а за пазаруване и веселба ще дойде време и тогава ще бъдем удовлетворени , че сме се преборили и сме станали още по-силни . Бъдете здрави българи .
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До м,да----------------------Не си струва да се хабят за такива като теб.
61
10
 
10
 
! Отговори
ИскатеЛиДаЖивеете преди 3 години
15 дни след като повечето българи се имунизират,covid-отделенията ще се изпразнят и никой вече няма да умира.Всякакви карантинни мерки ще паднат и ще напълним кръчмите и курортите.Някои не искат това да се случи по политически предизборни причини.Всички инфекционисти казват,че ваксината е безопасна и никой няма да умре от нея, ..докато сега умират по 5 000 на ден само в Европа!Неясно защо шофьори на таксита(и самолети) пълнят форумите с антиваксърски лъжи,които в крайна сметка ще убият хора!
60
17
 
17
 
! Отговори
Oh, the drama! преди 3 години
Явно девойката не е получила очакваното възнаграждение и заработва допълнително от чичо Гьобелс. Да, тежко протичащо заболяване в някои случаи, но с такива патетични репортажи само дразнят.Здравен работник е, какви са тези истерии? Както казваше една гинеколожка, "Да съм мислила навремето, да съм станала цветарка"
59
5
 
7
 
! Отговори
поздрави от вТ преди 3 години
Филю, Гаревица и Сибил ще ви оправят от Ковито 19. Ако не се оправите - ваш пролем. Парите са разделени, обществени поръчки заради извънредното положение - няма... Бизнеси фалират, директори на държавни болници си раздават бонуси по 200к., държат частни бизнеси и раздават Ремдесивир по партийна принадлежност Всеки сам да си направи изводите ...
58
7
 
5
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ ВИРОСА Е БАНИЦА С ТИКВА !ТОИ Е БЕДЕН ВИРОС КОИ ПРАИ МИЛЯРДИ !ЦЕЛА ИНДУСТРИЯ !
57
4
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Не ми се мисли ако стане война тия гевезета колко стресирани ще са тогава !!!
56
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BondВидяхме я раята колко е "психясана" - втурнали се като хуни дивашки орди по най- големите хипермаркети, скотове. После им висва гагата като заболеят и лаят по политиците, че мерките не били ефективни. Няма как да е ефективно нещо, което не се спазва.Каквито и мерки да се налагат, щом добитъците се бутат като скотове в големите магазини нищо не помага.Заслужаваме си съдбата, никой не е виновен за прототията на народа.*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА"
55
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Ти да не мислиш, че пък един лекар в ковид-отделение върши нещо много повече от една сестра?! При положение, че лечение няма, освен да следят апаратната вентилация и да ги крепят нямам какво толкова да се направи. Да не говорим, че има болни, които така и не са видяли доктор, само сестрите се грижат за тях.
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето не сте медицински образовани. Акушерката не доктор, а е медицински специалист със сестринска дейност в областта на акушерство и гинекологията.
53
11
 
11
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Не са научени на работа нашите медици! Искат да си клатят крата по време на смяна!
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Браво, запетайкаджия, успя да изпъкнеш с "остроумието" си като свински мъди в рядка кал.
51
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бугарчето си чопли носа, прави топчета, клати невярващо празната си глава и казва "тоя вирус е една голяма лъжа, някой иска да ми ваксинира и чипира пръдливия ***".Как медиците ни имат стимул да се борят на предела на силите си с такива неблагодарници, с такива невежи скотове, които нямат капка здравна култура и не се пазят - не знам.
50
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...18 пациенти, почти всички - кислородозависими."Аз досега кислородонезависим не познавам, поне не измежду живите.
49
11
 
22
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
РЕСПЕКТ ДАМАТА, ПОКЛОН!!!Много малко българи биха направили като нея.По темата с Ковид, БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ НАЙ-ЛЕСНИЯ И ПРИЛОЖИМ НАЧИН ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ БОЛЕСТТА Е СОЦИАЛНАТА ДИСТАНЦИЯ!Ограничете срещите с хора до Великден 2021 и ЩЕ СЕ СЕ ВЪРНЕМ КЪМ НОРМАЛНОТО С МИНИМАЛЕН БРОЙ ЖЕРТВИ!