Акушерка в COVID отделение: Пред мен се отвори адът!

От отделение, празнуващо живота - до победата да "отложиш" смъртта
10 дек 2020 07:10, Петя Славова
101

Акушерка влезе в COVID отделение за 12 дни. 45-годишната Милена Видева от Велико Търново замени обичаната си професия да посреща новия живот, за да спасява от смъртта тежко болни пациенти с коронавирус.

Тя работи като акушерка в Отделението по неонатология във великотърновската болница. В края на ноември приела да влезе в едно от шестте Ковид отделения, където броят на болните нараснал главоломно, а персоналът изнемогвал.

Още по темата

Единствено тя от Неонатологията приела новата си мисия, тъй като колегите ѝ били в рискова възраст или със заболявания.

"Пред мен се отворя адът на земята. В моето отделение са здрави и доносени бебенца, а там са тежко болни, които се нуждаят от изключително всеобхватни интензивни грижи. От отделение, в което празнуваме живота всеки ден, попаднах в отделение, в което всеки час е изключителна победа и всеки час е знак, че сме отложили смъртта", коментира пред Bulgaria ON AIR Милена Видева.

Тя прекъснала връзка с живота навън за 12 дни. Заедно с още една сестра се грижили за 18 пациенти, почти всички - кислородозависими. За престоя ѝ там шестима души загубили битката с коронавируса.

"Напливът е абсолютно денонощен - ако изпишем двама, в следващите часове са пристигнали нови двама. Попаднах на изключителни професионалисти, заради които успях да се справя физически и психически. Изписаните хора за нас бяха голям празник, тържество на живота и победа над смъртта", категорична е акушерката.

От два дни Милена е отново сред близките в дома си. В деня на Света Анна тя получи благодарности от семейство, защото се е грижила неуморно за недоносената им дъщеря Алена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
6
 
! Отговори
bb преди 3 години
До До ЧичоА твоя личен живот или си убеден, че ще си късметлия. И още нещо на никой не му пука за твоето финансово състояние освен на тебе, особенно ако от това зависи живота му.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37 И кво толкова и е на бройката, още нищо няма, толкова малко са...
46
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте смели, ама нито на война сте ходили нито сте влизали в интензивното. Момичето е героиня ако не сте разбрали, от такива имаме нужда, а не от многознайковци по форумите.
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе! Това е обикновена простуда, дето ще отмине юни! Иначе такъв бяс е вече по форумите. Някои хващат една дума и започват да плюят. И по бТв, и по Евроком новините показват същото. Навсякъде по света здравните системи са претоварени и умират хора. За което бяхте предупредени март и посрещна вашето оплюване. Мерките са адекватни, голяма част от населението е абсолютно неадекватно. Още преди ковида и ГЕРБ бяхме най-болната нация в Европа. Ето защо сега мрем като мухи! И от глупост, да добавя.
44
14
 
7
 
! Отговори
До Чичо преди 3 години
Твоят живот лично на мен ми е по-малко важен от моето финансово състояние - ша знаиш.
43
7
 
11
 
! Отговори
до бай Село преди 3 години
Абе стой си там в червената централа и си убеждавай съмишлениците. Не вменявай това че си калпав и на другите...
42
8
 
18
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Все съм се чудил защо в България нещата не вървят,що сме оглавявали всякакви омерзителни класации?Вече не се чудя!Не забелязвате ли каква насъскана кохорта от *** се инсталира под всеки позитивен материал,който не е удобен на червената,задкулисна ,мафиотска пропаганда?!Тази тенденция може да се проследи от този сайт,през ТВ Божков начело с Хъкмъкмикян та до съботажа на червената п,асмина в народното събрание,начело с Грипен Ветов?!Що за мерзавец трябва да си,да викаш на бялото,черно?!
41
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснена: "Хора страшно е! Чета това и настръхвам! От известно време изпитвам стягане в гърдите и дишам затруднено! Дано да успея днес да отида да си направя ПСР тест и дано да е положителен за да мога да бъда приета в болница! Молете се за мен!"-------------Ако написаното е бъзик с тези ужасени, притеснени, златени и пр. - получило се е. Ако обаче е реален вопъл на реална персона - г-жата има нужда не от PCR тест и прием в болница, ами от психиатрично лечение. Побъркахте хората, еййййй
40
15
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Мда, и за не става още по-лошо Борисов да не си и помисля да отваря на 21 този месец, а по-скоро да въведе пълен локдаун до края на февруари. И стига сте пискали, че сте останали без работа - хващате се и се прибирате на село. Там работа бол (*** не ви изнася)! В крайна сметка животът на хората е в пъти по-важен от финансовото им състояние!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само ревете
38
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 12 години Бойко Борисов-Болгароубиец превърна България от рая на земята в ада на земята!
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42Според мен влагаме прекалено много в лечението на болести отколкото в преотвратяването на болести. Всяко усложнение може да се спре на време.
36
8
 
17
 
! Отговори
??? преди 3 години
Абе това май го четем/гледаме за втори път за последните десетина дни?И като акушерката е в ковид отделение, кой е в родилното?..........получава се натоварване, "прегряване" на акушерките и бой с бутилки за хранене по главичките на бебенцата... нали помните?
35
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си точно преди 2 години, ако се тръбеше така за всеки случай от грип, двустранна пневмония, инсулт или инфаркт. Ами нямаше да има разлика от сега. Сега спряха да тръбят за всички останали болести, а само за ковид.
34
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект към всички медици, които са на първата линия в борбата с Ковид 19.Живи и здрави, да посрещнем новогодишните празници.
33
3
 
17
 
! Отговори
Бай Село преди 3 години
ХахаххахахВсяко нещо направено набързо винаги нещо не му е наред...ПокривБоядисванеМанджаЛечениеМагистралаАвто ремонтСанировкаСексА,сега и ваксина :))))
32
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преди хората също бяха зле, с нужда от грижа, нима преди медиците нямаха работа, а сега в Ковид отделенията само много работят, но поне там дават пари, другаде също работата кипи, но без бонус."Еййй ама колко сте умни и хитри самоооо...ццц... как не се сетихме, че и преди имало такива пациенти. Как не го разбрахте, че проблемът е в бройката на тези пациенти бееее....8 месеца не можахте да си размърдате мозъчето.
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди хората също бяха зле, с нужда от грижа, нима преди медиците нямаха работа, а сега в Ковид отделенията само много работят, но поне там дават пари, другаде също работата кипи, но без бонус.
30
3
 
8
 
! Отговори
Euronymous преди 3 години
Те акушерките са изплискали легена по принцип, за справка може да видите Красимира Пейнова от Русе която освен короната на главата си носи и огромни рога,а капацитетът в черепната кутия е нулев
29
11
 
34
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Хайде стига с тези реклами.Отиди в онкологията да видиш какво е ад и пандемия.Където има намесени политика и много пари почва цирка.Обяснете на тези семейства които останаха без работа и жилища и се чудат как да нахранят децата си ,че живеят в рая.Последната година разбрах ,че в тази държава има само лекари,учители,политици и полицаи.Кой ли пък им изкарва заплатите и бонусите за първа линия?Много нагли бе, няма наяждане.Престанете вече.И не се чудете защо хората не ви вярват.