Такситата в Пловдив с половин данък от догодина

Ако тази година те са плащали 750 лв., то догодина ще дават 300 лв.
12 дек 2020 11:40,
12
Такситата в Пловдив с половин данък от догодина
Снимка: БГНЕС

През 2021 година данъкът върху таксиметровия превоз на пътници в Община Пловдив ще се плаща в минималния му размер. Ако през 2020 г. собствениците на таксита в града са плащали по 750 лв., то догодина сумата ще е 300 лв.

"Това е национална антикризисна мярка в ситуацията на продължаващата епидемия", отбеляза пред БНТ зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Още по темата

Данъчното облекчение е регламентирано в Закона за държавния бюджет за 2021 г. Недостигът от приходи на общините по това перо ще бъдат компенсиран от държавния бюджет.

Припомяняме ви, че в края на миналия месец автобусните превозвачи и таксиметровият бранш излязоха на протест. Причината за недоволството им е подкрепеното от депутатите президентско вето върху промените в Наказателния кодекс, с които се инкриминира нерегламентираният превоз на пътници.

"Това не е поредната заплаха към институциите. Това е нещо изключително важно, което не желаем да бъде политизирано. Този проблем съществува от години. Спекулира се много с текстовете, които бяха приети. Народните представители си позволиха да манипулират общественото мнение. Това е опит да ни използват за политически цели. Няма да допуснем това. Ние не сме политическа организация. Ние сме хора, които искам да защитим бранша си и държавната хазна", заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи в ефира на "Денят ON AIR".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Пловдивданъктаксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Увеличиха тройно първоначалната такса, намаляват им данъците!С какво още ще ги облекчат?
8
0
 
0
 
! Отговори
До умния курти.... преди 3 години
Ако влезе Юбер , слизам от жълтото такси и почвам в Юбер ,без документи и без изпити т.е. още по-добре,така че няма да загинем аз знам улиците както ти си знаеш стайте на апартамента ,мога и поръчки да разнасям ......
7
1
 
7
 
! Отговори
Курти преди 3 години
Защо не позволиха на Uber да влезе в БГ? Защото трзи търмъци щяха да загинат геройски. Нали ББ все се бие в гърдите че осигурява работа и тнт. Който иска да работи и да прави нещо отгоре ей Uber ей Lift, Uber eat и тнт. Ама то не става да вдигаш данъци и винетки, минетки и тнт а всеки който работи седи на бюро няма някой да ходи да произвежда да чисти всички по бюрата и за един документ ходиш на 30 места.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само който не е отишъл да реве при Борисов - само на него не е угодил. То бива-бива...........ама прекалиха да искат и да извиват ръцете на държавата. Точно бакшишите, където крият доходи.Утре и фризьорките ще ревнат. Това е като доминото. Един като поиска и скачат още 300 след него. И Борисов меката Мария да угоди на всеки създава негативни настроения срещу хората.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те по 25 лв, а аз по 450 лв на месец. Къде e Киро на кирия?Така ще стане, че само хората на държавна работа не мога да укриват доходи. Всичко друго лъже и укрива данъци. После реве, че пенсиите малки.
4
0
 
9
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Те повечето не издават и касови бележки, въобще всички приходи - джоб парасъ. Чиста работа. За сметка на това ако двама-трима приятели се возят в една кола - 20 години затвор.
3
0
 
10
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Пълно е с копърки с помпи, не издават касови бележки.
2
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Това е по 25 лв на месец. И аз искам така, да плащам 25 в на месец върху доходите ми и останалото да си го прибирам.
1
2
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Трябва да се намалят данъците и на Работниците - как може един таксиджия да внася 20 лева данък месечно и да реве че има ниска Пенсия , а работници с по 40 години осигурителен стаж не могат да си вземат Пенсията която е Изчислена от НОИ - тавана е 1440 лева , а има Работници с по 2000 лева пенсия .