България в траен спад на заболеваемостта, но мерките трябвало да останат

Смъртността у нас е около 3,2%, при 2,2 в световен мащаб
16 дек 2020 09:14, Петя Славова
41
България  в траен спад на заболеваемостта, но мерките трябвало да останат
Снимка: БГНЕС

България в момента е в траен спад на заболеваемостта - това заяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

Още по темата

Намалял е натискът към общопрактикуващите лекари, но въпреки това мерките трябва да се запазят, тъй като все още има проблем при хоспитализацията заради липса на свободни легла. Иска се време, за да намалее натискът и към болниците, където лечението продължава 18-20 дни, допълни той.

Да бъдем европейци, да видим Германия, Франция...какво правят, не трябва да бъдем отделна единица, която прави каквото си поиска, призова д-р Миндов.

По думите му България смъртността е около 3,2%, при 2,2 в световен мащаб. Ваксинацията е тази, която ще даде надежда в сектора, коментира д-р Миндов.

Според него много от лекарите са преболедували, липсва кратката характеристика на ваксините, изхожда се от досега използваните.

Първо трябва да се ваксинират лекарите, хората от домове за възрастни, учители, служители на полицията, възрастни хора с хронични заболявания, едва тогава ще се включат личните лекари във ваксинацията на населението, прогнозира д-р Георги Миндов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
8
 
! Отговори
Умен българин преди 3 години
Прави ми впечатление, че много от червенеещите хора заявяват твърдо, че нямало да се ваксинират. Защо...., ами защото така!!!Като оня от БОЕЦ, дето беше против маските, нямало вирус, а сега е във ВМА, щото бил специален болник.Такива ще са и червенеещите, те и по презумпция с по-малко багаж в главата, първи ще зеят за болници и легла, щото не искали ваксини.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.."не трябва да бъдем отделна единица, която прави каквото си поиска, призова д-р Миндов"Напротив! Когато видиш, че цялото стадо е тръгнало да се хвърля в реката, най-доброто, което можеш да направиш е да си "отделна единица, която прави каквото си поиска"!!!
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
167 починали -това траен спад ли е ? 8000 в болници , 600 интензивни , и още стотици починали без пср тест . За кремация се чака 1 месец !или е по-важно хотели и ресторанти на олигарсите да направят пачки по празниците ?
37
5
 
5
 
! Отговори
за един шекел повече преди 3 години
Няма противоречие колега! Нашите ..пичове се ослушват...какво ще каже "Информбюро"..т.е Бил Гейтс! а той май спомена,,че Да..има някакъв спад..ама следващите шест месеца ще са страшни...и че има надежда ..ама към 2022 г. Това е "опорката". Сега нашите блюдолизци,,ако ще един пациент да не остане по болниците..пак ще твърдят че мерките трябва да останат..защото...пак да не се напълнят,,,чували с трупове..сухи съчки и пр. това е положението аркадашлар!
36
2
 
16
 
! Отговори
Ала-бала преди 3 години
Реален спад ще има ,когато започнат да се изпразват болниците от Ковид пациенти /а не да чакаш с дни свободно легло/и спадне броят на починалите.Всичко останало е ала-бала и стъкмистика в услуга на бизнеса , а не за здравето на хората
35
13
 
7
 
! Отговори
Трайна ОПАСНОСТ преди 3 години
ТОЗИ СПАД Е МНОГО ОПАСЕН, да не вземе да изчезне по-бързо измисленият вирус.ЩЕ ВЗЕМЕ ДА НАПРАВИ ВАКСИНИТЕ БЕЗСМИСЛЕНИ. ТАКА ЧЕ ЧАКАМЕ СЕГА ДА ВДИГНАТ БРОЙКИТЕ и боц боц на овцете.
34
1
 
15
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Аз преди малко четох,, Отново ръст" по -рано тая сутрин. Противоречите си,журналисти.
33
4
 
5
 
! Отговори
ПАК ЛЪЖА ЗА % преди 3 години
ПРОЦЕНТА В СВЕТОВЕН МАЩАБ Е 3%Написано и пресметнато е вижте .worldometers.info - 3% deaths Обаче ние българаните се борим да сме първи във всичко - е не сме
32
0
 
7
 
! Отговори
селянин преди 3 години
абре верно е на мен ми спадна и веке не се дига
31
2
 
4
 
! Отговори
д-р ХАУС преди 3 години
установявам, че едни и същи хора пишат за това, че хем мерките не били нужни и в същото време се увеличавал броя на заразените и боледуващите, хем отчетените починали са с измислени диагнози, хем починалите били повече заради това, че не си правели ПСР-тестове и си оставали до края на живота си вкъщи
30
8
 
6
 
! Отговори
минахме го преди 3 години
40% от българите минаха ковид грипа вече!
29
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глашатайчетата на Америка за България - вие сте съучастници .. не можете да си изчистите кармата, червейчета продадени ..
28
6
 
29
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 3 години
Естествено, че щом не правят тестове... ще има и спад.Но броят на мъртвите не пада....
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направете PCR тестовете безплатни за всички с направление от личния и ще видите спад през крив макарон.
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Траен спад?????АхахахахахаОсвен на мозъчни клетки на друго траен спад в нашата скъпа родина - няма. А като гледам как разсъждават много хора няма и да има!
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да отворят, едно кафе да пия, че поне да разнообразява детската градина вкъщи..
24
22
 
13
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Уважаеми, нима вярвате че всички починали в статистиката са починали точно от коронавирус? Или това е удобно извинение за неадекватните медицински грижи на които се нагледахме в последно време?
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Realist"Съгласен съм за тестваните,че може да бъдат по малко,но починалите??? Или те си "избират" кога да починат!? За мен това е всичко друго но не и достоверна информация."Не разбрахте ли вече, че администрацията, която отчита смъртта, не работи през уикенда!Те са на стандартна работна седмица! Почиват в събота и неделя! Точно както и повечето лаборатории!В болниците (повечето) има само дежурен медицински персонал.
22
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакъв спад не сме - все по 35-40% са болните от тестовете. А че мерките са за премахване е ясно още от март. Никакви мерки не спират нищо, те гледат на запад че затягат, та и тук така.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като изкара болестта ББ стана много корназ - бързо на работа... Кой го обгрижва този "герой"? Нас същите лекари ли ще ни лекуват? Обикновените хорица умират в домовете си или пред болниците, защото са препълнени!