От тъмно до тъмно... Мъж поддържа цяло село от добро сърце

Съселяните на Красимир казват - "Ако не е той, свършено е!"
17 дек 2020 14:10,
55
От тъмно до тъмно... Мъж поддържа цяло село от добро сърце
Снимка: Кадър Нова тв

Красимир Костадинов от село Брестовица поддържа безплатно и за своя сметка междуселски пътища и всякакви други ремонти в Русенско. Машини, гориво и труд - всичко е за негова сметка, а сега, за да предпази от кражби и престъпления съселяните си, той е готов да монтира също безвъзмездно и камери за видеонаблюдение в селото.

Пътят, който свързва няколко села в южната част на русенска област е тесен и не е ремонтиран от 40 години. Затова Красимир извадил машините от стопанството и започнал почистване на избуялата растителност.

"Почистваме в момента храсти, за да може да бъде проходим пътят. Да може да се разминават колите, защото тук станаха 2-3 катастрофи. По чудо се отърваха без жертви, а за пътуване този път е възлов и има движение”, разказва Красимир пред Нова тв.

Машините са на земеделската кооперация, която Красимир ръководи. Сам плаща горивото, а труда си не го слага в сметката. Помага му едни от съкооператорите. За ден успяват да почистят около два километра от крайпътните храсти.

"Има села, където е почти непроходимо. При мен се получи така, че 20 години живея в селото и го поддържам, хората ме подкрепят, макар и в трудни години. Някъде им създавам неудобства, но аз си нося негативите. Но все пак, след като са ми гласували доверие в името на България, трябва да се грижим да тая държава", споделя той.

Помощникът му Кито беше категоричен: "То, ако беше лесно, нямаше да се падне на нас. Като стане нещо хубаво как да няма удовлетворение".

Мъжете разказват, че работят от тъмно до тъмно. Решени са да разширят пътя, да оформят банкет, да насипят с фрезован асфалт дупките, за да го направят безопасен преди да завали обилен сняг. Съселяните на Красимир не спират да го хвалят и казват, че ако не бил той, нямало кой да се погрижи за облагородяване на района.

"Всичко той реже тук, поддържа улиците. Цялото село поддържа. Ако не е той - свършено е", категорична е една от жителките на селото.

Освен за пътищата в региона Красимир е решил да се погрижи и за безопасността  на хората, живеещи в Брестовица, затова за собствена сметка ще постави 40 камери за видеонаблюдение. В началото на селото, също за собствена сметка, е поставил и табела с която обяснява, че недоброжелателни лица в района не са желани.
Когато завали сняг пак Красимир ще извади машините, за да чисти междуселските пътища. За тази дейност обаче има договор с общината.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Валери преди 3 години
аз съм от същото село тази *** е най големият *** гербаджийска отрпка и мошеник замеделец и дерибей
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инспектора с джипа къде е, да види как се прави.
43
0
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
За да има демокрация и прогрес в селото , необходими са поне 3-4-***, такива "ЕДРОВАЦИ", които да се грижат за облагородяването на това място.Това обаче не значи , че останалите , трябва да са безимотни въшкари и ратаи!
42
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
Най-добре джипката да дойде!
41
2
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Едно време , това го правеше ТКЗС-то и неговия Председател , защото само там имаше пари от Държавата и можеше да плаща.На практика , това е същото , понеже на този му се плаща от Общината и има договр с нея.Ако му резнат договора и се яви друг подобен кандидат , ще има сбиване и скандали в селото--ГАРАНЦИЯ!
40
1
 
9
 
! Отговори
179 преди 3 години
Ние сме си виновни за положението в което се намираме. Птичка пролет не прави :( но и сам воинът е воин :). Браво на човека !
39
4
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
ПоДДържа?!!! Неграмотници!
38
8
 
5
 
! Отговори
БАРБА ГАНЪОВЕЦА преди 3 години
ГЕПА ФОНДОВЕ И СИ ПЪЛНИ ТУМБАКА
37
1
 
37
 
! Отговори
Ами да преди 3 години
Преди 10-на години беше някакъв ужас от мръсотия предблоковото пространство! Проявих самоинициатива, взех чувал, сложих ръкавици и започнах да събирам ***! Беше лятно време следобед! Имаше майки на пейките с малки деца, които си пушеха невъзмутимо и си хвърляжа фасовете, чоплеха си семки и си плюеха по земята ,децата хвърляха опаковки най различни! Бабите само поглеждаха към мен с празен поглед все едно не ме виждат! Изводът е! Такъв народ си заслужава съдбата!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Бойко,къде са фирмите на Бойко, защо не се хвали какво не е направил и колко е откраднал
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимко преди 3 години
Ами браво!
34
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте сега, едно време всичко беше наред, защото всеки даваше своя принос и това не се смяташе за геройство. Днес всеки седи и чака друг да го направи. Поздравления за човека и дано има повче като него.
33
0
 
35
 
! Отговори
обикновен българин преди 3 години
Хора като този Красимир крепят България.Видя ли го - ще се наредя до него да му помогна и аз!
32
1
 
41
 
! Отговори
anon преди 3 години
браво на този човек- едно време имахме повече от тази порода... но за съжаление или ни напуснаха по-старите а по-младите избягаха...
31
31
 
3
 
! Отговори
Страната преди 3 години
отдавна е пробита и връщане няма.Някви птички дето се правят на герои няма нужда.
30
4
 
32
 
! Отговори
Антрополог преди 3 години
Добре че е от Аспаруховите Българи щото ако беше от Бойковите тия села да са умряли отдавна.
29
1
 
1
 
! Отговори
Petq преди 3 години
До Д-р Исня, явно всички, които са дали, че не харесват комантара Ви, не са успели да хванат иронията в него!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един добър човек , тука само исроди показват.
27
0
 
61
 
! Отговори
радвам се, преди 3 години
че все още има такива Човеци. Господ здраве да му дава!
26
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ето го истинския министърпредседател а не оня банкянски комунистлентяй и градец