Кметът на Калофер отнесе 1000 лв. глоба за леденото хоро

В Пловдив били спазени всички мерки при хвърлянето на кръста
Обновена: 6 яну 2021 16:22 | 6 яну 2021 16:20, Нели Христова
234
Кметът на Калофер отнесе 1000 лв. глоба за леденото хоро
Снимка: БГНЕС

Акт на кмета на Калофер Румен Стоянов в размер на 1000 лева ще бъде съставен за неспазване на противоепидемичните мерки по време на ритуала.

Още по темата

Това съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева, която е шеф на щаба.

"Кметовете са тези, които следят за спазване на заповедта на здравния министър и създават съответната организация. За съжаление по време на ритуала тази сутрин видяхме липса на дистанция и неносене на маски", каза Каназирева пред "24 часа". Тя посочи, че всеки кмет знае какви публични мероприятия ще се провеждат на територията му. Те трябва да са организирани така, че да няма масово струпване", посочи още тя.

По думите й ще бъде извършена проверка и ако се докаже, че администрацията на Стоянов е организирала т.г. мъжкото хоро, то тогава на самата нея ще бъде написан акт за 2000 лева. "Кметът обаче отрича екипът му да е организирал събитието", посочи тя.

И допълни, че за разлика от Калофер в Пловдив са били спазени всички мерки по хвърлянето на кръста в река Марица. "Направени бяха 68 бързи антигенни тестове на участниците в ритуала. Всички бяха отрицателни и едва тогава бяха допуснати да се хвърлят в реката. Това не го видяхме в града на Ботев. Там нямаше дистанция, нямаше мерки", обясни Каназирева. По думите й община Пловдив създала добра организация - раздавали се маски на тези, които нямали.

Според областния управител в момента тече проверка на РЗИ-Пловдив и полицията относно нарушения на участващите в ритуала в Калофер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
1
 
! Отговори
Гошо ТЪПОТО преди 3 години
Ааа, той Тонката е на заплата тука. Не го мислете.
163
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кмет е просто един убиец и заслужава не глоба, а затвор, за да няма утре и други подобни рецидивисти. Ако един единствен близък на участник в хорото почине от ковид, виновен е малоумният кмет
162
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето- народна традиция е на троловете да се плаща по 20 лева.
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...и шамари Трявна да отнесе кмета. Че му е малко глобата.
160
0
 
4
 
! Отговори
против преди 3 години
кмета да не се изживява като В.Левски " Сам съм, други няма", защото той трябва да дава пример и да спазва разпоредбите. Защото има хора които не могат да се приберат в къщи, да прегърнат любимите си хора само за да лекуват ей такива тъ*пана*ри. И стига глупости за "вековна традиция". Това се прави от има - няма 15 години. На всички да сложат глоби
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И.зроди се опитват да потъпкат българските традиции и обичаи, но няма да стане тая. Народа ни е смел и борбен и няма да се даде лесно
158
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия като си топят чатала в ледена вода и пият парцуца от сутринта не стават по-мъже и патреоте а само си показват простотията.
157
7
 
11
 
! Отговори
Миньорче преди 3 години
Па да бяха им докарали поне химически таолетни а те в реката и после си плискат лицата то и животните не правят така !
156
7
 
10
 
! Отговори
Десет глоби преди 3 години
Хаде веее.... колко жендърски купона с по десетки и стотици души се състояха и продължават да се правят,тайно,и полутайно? Тия са на открито и студено и поне не вони на лубрикатни жендърски дирни части. Кмете, обявявай банково сметка и ще събереш средства да платиш 10 глоби.
155
2
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
Те поне бяха на открито, за разлика от онзи купон с чалгаджийка в кръчма. А колко такива купона се състояха, за които не знаем? Да не споменавам тези, които са дошли за Коледа от Великобритания, по самолети, летища, опашки по границите. Там по-безопасно ли беше?
154
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека се радват селяците на тази ,,вековна "традиция.Бракята мЪкедонци ,въпреки че съществуват от 75год. си вярват ,че са антички,че и други убеждаватв това.
153
1
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Росен ПлевналиевНямаш шанс:):):)С тази ледена вода няма как да стане работата:):):)
152
9
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Пак казвам,че аз съм ЗА пияното Калоферско хоро:):):)Цяла вечер пиеш и чертаеш и сутринта бум в реката за истрезняване:):):)После шкембета,бири и пак пиене и чертане кой колко издържи:):):)
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката не е мома , а мъж , само че не го знае
150
2
 
3
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 3 години
НА МЬЖКОТО ОРО СЕ ФАНА И ЕДНА МОМА САС МАРТЕНИЦИ....
149
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно е,че има голям натиск от манипулации да настроят хората един срещу друг....Но повече са ми интересни хората,които като стадо защитават общото благо,общото здраве,общата вяра.....Това е новия измамен начин на мислене,който включва и ваксинките....Обаче,ще дойде време,когато тази световна измама ще лъсне с измамите си и вие,които сте платени или невежи поддръжници на новия ред ще платите не-по евтино от онези,които са се опълчвали на системата...Жалки душици сте и ще си останете такива...
148
5
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
:):):):):)
147
14
 
6
 
! Отговори
До Тонката преди 3 години
Така нареченият фигурант ще ви изхвърли на бунището, а главният ви гербер в затвора
146
8
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Фигуранта какъв беше сериозен кога обяви 28.3 за ден на изборите:):):)Са даде заден:):):)Фигурант:):):)
145
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи му гербераст и не го закачай повече