Кметът на Калофер отнесе 1000 лв. глоба за леденото хоро

В Пловдив били спазени всички мерки при хвърлянето на кръста
Обновена: 6 яну 2021 16:22 | 6 яну 2021 16:20, Нели Христова
234
Кметът на Калофер отнесе 1000 лв. глоба за леденото хоро
Снимка: БГНЕС

Акт на кмета на Калофер Румен Стоянов в размер на 1000 лева ще бъде съставен за неспазване на противоепидемичните мерки по време на ритуала.

Още по темата

Това съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева, която е шеф на щаба.

"Кметовете са тези, които следят за спазване на заповедта на здравния министър и създават съответната организация. За съжаление по време на ритуала тази сутрин видяхме липса на дистанция и неносене на маски", каза Каназирева пред "24 часа". Тя посочи, че всеки кмет знае какви публични мероприятия ще се провеждат на територията му. Те трябва да са организирани така, че да няма масово струпване", посочи още тя.

По думите й ще бъде извършена проверка и ако се докаже, че администрацията на Стоянов е организирала т.г. мъжкото хоро, то тогава на самата нея ще бъде написан акт за 2000 лева. "Кметът обаче отрича екипът му да е организирал събитието", посочи тя.

И допълни, че за разлика от Калофер в Пловдив са били спазени всички мерки по хвърлянето на кръста в река Марица. "Направени бяха 68 бързи антигенни тестове на участниците в ритуала. Всички бяха отрицателни и едва тогава бяха допуснати да се хвърлят в реката. Това не го видяхме в града на Ботев. Там нямаше дистанция, нямаше мерки", обясни Каназирева. По думите й община Пловдив създала добра организация - раздавали се маски на тези, които нямали.

Според областния управител в момента тече проверка на РЗИ-Пловдив и полицията относно нарушения на участващите в ритуала в Калофер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Коя е преди 3 години
Здравка Клинчева, жената на сводника Петър Главчев, прекръстила се на по сексито "Дани" досетете се сами.
123
13
 
10
 
! Отговори
Тия преди 3 години
всички които са срещу Българската традиция им пожелавам да умират по бързо. Това доведе от наблюденията тук в писанките не са Българи ,а извратеняци.
122
11
 
2
 
! Отговори
Тенгрианин преди 3 години
Слава на великия Чулман, алп на водите, чиято благодат калоферци приеха. Въпреки истерията на сатанистите от режима на ГРОБ. Докато ги има тези традиции, България ще я има във вечността
121
8
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз го харесвам този обичай в Калофер макар и да не съм ходил никога:):):)Цела вечер пиене и чертане и на сутринта се меташ у реката за истрезняване:):):)После едно шкембе,няколко бири и продължаване кой докогато има сили:):):)
120
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има голям смисъл в това да си плащаш данъците.Ама не и в мафиотска държава.В държава като Австрия например има смисъл.
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам че ще бъда нападнат за расистка подбуда, ама защо не глобят и Фъндъкова?Срещу централните хали, всеки ден има струпване на хора без маски и дистанция!
118
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не вековна традиция още по-малко християнска.Селските бегове от Калофер и техните подръжници колкото и да се напъват да ни убеждават в обратното ,просто нямат доказателства това да е отдавнашна народна традиция.Няма в никакви снимки,едокументи ,нацонални и регионални вестници и списания ,да са описвали и съобщавали за тази ,,вековна"традиция .Тя не съществувала по времето на цар Борис Трети,даже и през50те год.на миалия век.
117
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето тия ще гласуват за партията на СлавчоИТТН=Има ТОЛКОВА тъ/п народ.Народ спокойно може да се замени с племе!Каракачанов днес се изказа неподготвен,за македонскта тема БРАВО,но за патриотарщината ДОЛУ!
116
6
 
21
 
! Отговори
Перник преди 3 години
Е можеше след това и едно куче да тричат ! Та хептен да затвърдят "традициите" пред Европа ! А можеше и женката дето е нарушила традициите като е влязла в ряката да и теглят един...бой разбира се !
115
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това и чист езически обичай! Иначе всички се кръстят,свещи палят и за големи християни се имат!
114
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък виждам едни тъпири, които за сефте се къпят тази година. По селата още е модерно да се къпеш в Неделя.
113
6
 
6
 
! Отговори
до 150 преди 3 години
Марш на малините ти се каза! Ти си беден, защото си ПPOCT и то много. Кое не разбра? Ясно, че ти е сложно да мислиш и го пише във фиша със заплатата ти, ама все пак да пробваме.
112
13
 
24
 
! Отговори
до 147 преди 3 години
Полу простаци?! Човече, това от снимката не са полу простаци. Това е утaйкaта на обществото... Само софри и хора са им в празните глави.
111
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видях само селяндурски мутри, полу простаци, търкаляха се като ***.
110
3
 
6
 
! Отговори
до 144 преди 3 години
Айде марш на малините, много те моля! Или в склада там бачкай за 1500лв. и мълчи. Неслучайно си НУЛА и такава ще си останеш до живот!
109
4
 
16
 
! Отговори
до 139 преди 3 години
Не знам какво се пробваш да обясниш на тотални нули и бедняци какъв е смисълът на това човек да плаща данъците си. Защото не плащат, са бедни. Просто и ясно. После се сърдят на депутатите, че крадяли, а нашите *** крадат ежедневно. Такава пасмина няма никъде. Само хора и традиции са им в главите. Ама да направят нещо полезно за общество, държава- забрави. Друго, освен да разнасят зараза и да ни направят за смях по света, не направиха. Това не смелост, а батална простотия.
108
5
 
6
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Всеки отговаря за себе си Риск печели,риск губи.После ,ако някой от игралите хорото хване Ковид-19,няма право да се сърди на кмета,че не е забранил хорото,нито пък на някой друг.Може да се сърди само на себе си!
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Село Горно церовене,Монтана.Традицията е била да се вкарат в река Огоста каруца и в нея се е подреждаше трапеза.Каруцата се вкарва на ръка от човека който е бил ерген и е искал да се жени.Сега традицията е изменена и в реката се вкарва ремаркета от камион на които се качва духовете музика.Това става на Ивановден.
106
2
 
11
 
! Отговори
до 132 преди 3 години
Дали само римляните храня с удръжките си в размер на грубо 2300лв. месечно? Или може би плащам заплати на ЛЕКАРИ, УЧИТЕЛИ и има пари за ремонти на училища, за медицинска помощ, за култура. Я помисли малко по-внимателно. Ясно, че на берачите на малини мисленето не ви е силна страна, както и на бачкащите в сивия сектор, ама все пак.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 138Христо Ботев е роден на 6 Януари - Бъдни Вечер по стар стил, а не на Богоявление, уважаеми и родолюбиви калоферци! Празнувайте спокойно и скромно с постни ястия, без пияндурски изцепки, защото последното ще замърси хубавото ви хоро. Знаете много добре, че простотията и чалгата са врагове и на Българските обичаи.