Българите нямат пари за всекидневни нужди

28 на сто от анкетираните смятат, че се намират в период на стагнация
12 яну 2021 22:37, Петя Славова
129

Една пета от българите смятат, че ще имат средства да посрещат всекидневните си нужди. Това показва проучване на "Арбитраж Рисърч", направено през декември, съобщава Bulgaria ON AIR.

Виктор е в неплатен отпуск още от началото на втория локдаун в страната ни. Споделя, че едва покрива ежедневните си нужди.

"Естествено се притеснявам. Това е абсолютно нормално. Хората не знаят кога ще си получат компенсациите, дали фирмите са одобрени. Всеки се притеснява", каза той.

А за по-големи разходи дори не си помисля.  

"За по-големи покупки на този етап не смея да мисля, тъй като предполагам, както повечето, съм на ръба на оцеляването", допълни той.

Според проучване на агенция "Арбитраж Рисърч", направено сред 800 анкетирани, много малък процент са сигурни за средствата си през годината.

"Eдна пета очакват да има по-бързо възстановяване на икономиката, а 37% не очакват", посочи Диана Попски от агенцията.

28% от анкетираните смятат, че се намират в период на стагнация.

"Има една група хора, които поради факта, че не планират да спестяват, не очакват да могат да имат и по-големи доходи и ще имат това усещане, че живеят в стагнация", обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
Депутата преди 3 години
Като гласувате ще гладувате, вместо да стачкувате и да се бунтувате!Да бяхте влезли в сградата на президентството, да бяхте превзели БНТ и парламента за тези дни на протести!Аз ви казах: *** и *** това беше на площада!Абе бой по властта и никва пощада!
116
1
 
3
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Е ми мафията вземат 16 пъти по_големи пари от други и имат пари да се глезят с каквото си поискат. Ама така ли стои въпросът с тези, които вземат 200 евро заплата и 65 евро пенсия на 70 години? И плащат двойно увеличени цени. Мафията само търси как да ни рекетира, а заплатите им отиват да се глезят по морето.
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземете да спрете да се халосвате,няма ли пари,абе вие не слушате ли не гледате ли вожда какви милиони"раздаде"
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука няма едно изказване на засегнат. Всичкото са тролско приказки преди поредния час в училище.
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе нямали българите пари. За това реват кат девици, ще кръчмите и моловете не работят и им ограничавали свободата. Това го говорете на троловете на Радев, щото са о-ли--го-ф-рени
112
3
 
12
 
! Отговори
младеж от герб преди 3 години
Ама нас какво ни интересува ? Нашите шкафчета са пълни !
111
1
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До АнонименБегом-марш навън тогава !
110
3
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До Активист на БСПКух си, като лейка !
109
5
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Тогава върнете комунистите и турците на власт, и ще имате мноого пари!
108
4
 
16
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
2 000 000 ! Толкова българи прогони ГЕРБ от родината им!!!
107
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам хора изоставили по хубавата си работа тук и са в чужбина на по лошата ,но доста повече платена! Не е нормално да се карат толкова скъпи коли и в същото време тези с колите да раздават трохички ! Тогава за каква икономика говорим ?Човек като си плати сметките ,пълни една количка догоре в чуждите вериги и месеца приключва!
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 117Това за кого ще гласувам няма нищо общо с това как виждам мафиотите, а кои политики виждам като най-адекватни за момента. Аз гласувам за политики, а не за хора.
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно съм наясно, че виждаш и доста позитивни качества в мафиотите.Вече каза, че ще гласуваш за Герб.
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 115Аз просто отбелязах, че да се приписват на мафиотите само негативни качества, сред които е неспособността да управляват ресурси, не е особено правилен подход. Не съм казал, че други неща не са важни, нито съм агитирал да се възхищава някой на мафиоти.
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мафиоти генерално са доста умни хора."Умът не е всичко, приятелю!Познавам чудесно много умен човек, който същевременно е хитър, подмолен, подъл, страхлив, нагаждач и невероятно алчен.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 110"Света"? Нека се фокусираме въху нашата си кочинка. Емпатията е хубаво нещо, но човек трябва да разбира, че емпатията не е еднопосочно усещане: ако емпатията за някого е просто да текат едни блага от една група към друга, тогава това да не е емпатия а използване: въпроса е двете групи да са взаимоподдържащи се. Пресен пример: Когато шефа на Уолтопия искаше да дари машини за обдишване и го направиха за смях, защото искаше служителите му да са с приоритет.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да допуснем, че ти си много по-умен човек от мен и виждаш нещата много по-правилно и реално.Тогава всичко е ок.Вероятно хейтвам така, зашеметен от успехите на Бойко, за които и чужденците се чудят и от завист, че нямам качествата му.Желая ти щастие и много нови успехи в живота! Не ми се пишат повече безумия.
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 108Мисля, че не ме разбра: аз в момента съм в чужбина, това не означава, че стоя само в чужбина: работя постоянно в дживение и съм доса голяма част от времето в България. Иначе, ти явно не можеш да разграничиш проблема с "мафиотизирането" и проблема с успеха на икономиката: смесваш ги и явно за теб ако има мафиотизиране не може да има успех. Това говори за подценяване на мафиотите. Мафиоти генерално са доста умни хора.
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам никак подобрение. Според мен светът залита към все по-голямо малoyмиe, егоизъм, самодоволство и пълна липса на емпатия.За което ще си плати и цената.Но за някои хора, може би си заслужава.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104Интересно, защо мислиш, че хората не водят "сравнително достоен живот"в сегашните условия?