Българите нямат пари за всекидневни нужди

28 на сто от анкетираните смятат, че се намират в период на стагнация
12 яну 2021 22:37, Петя Славова
129

Една пета от българите смятат, че ще имат средства да посрещат всекидневните си нужди. Това показва проучване на "Арбитраж Рисърч", направено през декември, съобщава Bulgaria ON AIR.

Виктор е в неплатен отпуск още от началото на втория локдаун в страната ни. Споделя, че едва покрива ежедневните си нужди.

"Естествено се притеснявам. Това е абсолютно нормално. Хората не знаят кога ще си получат компенсациите, дали фирмите са одобрени. Всеки се притеснява", каза той.

А за по-големи разходи дори не си помисля.  

"За по-големи покупки на този етап не смея да мисля, тъй като предполагам, както повечето, съм на ръба на оцеляването", допълни той.

Според проучване на агенция "Арбитраж Рисърч", направено сред 800 анкетирани, много малък процент са сигурни за средствата си през годината.

"Eдна пета очакват да има по-бързо възстановяване на икономиката, а 37% не очакват", посочи Диана Попски от агенцията.

28% от анкетираните смятат, че се намират в период на стагнация.

"Има една група хора, които поради факта, че не планират да спестяват, не очакват да могат да имат и по-големи доходи и ще имат това усещане, че живеят в стагнация", обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да има по-успешни от тях!Наистина са най-добре организираната мафия, която съм виждал през живота си!Единственият мнооого малък проблем е, че тази чудесна и стройна организация е мафиотска, но може би за теб това не е много от значение.Гласувай за тях, няма да сбъркаш!
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 80/82Да, това е вярно: за хората, които имат читава професия в момента България е като 80те и началото на 90те в САЩ: почти постоянно развитие нагоре и големи възможности, съчетани с много добри суловия за живто в лично отношение. Това, разбира се няма да продължи вечно, както не продължи и в САЩ, но засега е так и сигурно ще е така още известно време, НО, при условие, че се запази сегашната стабилност. Всъщност за това става дума сега ...
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, невероятни играчи сте и двамата!Нищо не ви засяга, топ сте и винаги ще бъде така!Ами...супер, завиждам ви!Да можех и аз да съм толкова арогантен...
74
0
 
4
 
! Отговори
82 до 83 преди 3 години
Ти май наистина си обикновен ганьовец, а? Да не би да слагаш гипскартон?
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 80Ако не можеш да посочиш по-успешни от тях, явно не са "изкопали дъното". Това е логически абсурд. Аз съм представител на себе си,но започнах да пиша, защото ми направи впечатление, как за по-лесно слагате под общ знаменател избиращите ГЕРБ като неграмотни и пр. Аз не съм избирал ГЕРБ, но познавам достатъчно успели, грамотни и свестни хора, които са. В интерес на истината, при сегашната ситуация на следващите избори и аз ще гласувам за тях, въпреки че не одобрявам Борисов.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти май наистина си някакво програмистче.Явно не знаеш какво е това ирония.
71
1
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 3 години
Какво дъно, бе бате? Бях в чужбина, вадих 6500 лева на месец. Върнах се, вадя 6000 лв на месец. В магазина цените били същите, но в ресторанта, автомонтьора, майстора и ти струвате други пари. Не знам дали ще ме разбереш, но в България в момента е много добро място за живот. Ако не го чувстваш така, приеми искрените ми съболезнования, но се замисли, че вероятно ти сам имаш вина за това.
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77 до 78/79По принцип по това време спя, но днес сън не ме лови, затова съм тук, но да, знам, че нищо не се променя. Аз играта така или иначе си я играя. Това кой е на власт не ме бърка, защото живота успеха ми много слабо зависи от тия в Парламента.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И никъде, никога не съм твърдял за никакви гигантски или пък по-малки успехи на никакви предишни управляващи!Просто твърдя, че сегашните изкопаха дъното!Но пък ти, като представител на голямата част от българския народ си на обратното мнение и твърдиш, че ще ги изберете отново. Което е ок, защото моите деца няма да живеят тук, така че ми е все едно.
68
0
 
3
 
! Отговори
77 до 78 преди 3 години
Колега, ти защо обясняваш толкова продължително на такива памперси? Няма да ги промениш. Играй си играта и това е.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 75Тоест, ако построиш винарна "за личния патримониум", но в нея работят 150 човека, това е ужасно, защото не са "правилните", така ли? Интересен въпрос би бил тогава, кои са "правилните" според такива, които твърдят подобни неща?
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото ще да говорите, от партиите в момента не виждам алтернатива. Нито Да джендария, нито бесипети, нито копейката, нито славуна, нито никой. Който може да играе, ще играе. Обикновените пос3рковци пак ще разбират от всичко. В реда на нещата е. Вече не ми прави впечатление. Аз лично няма да гласувам, зает съм със себе си и семейството си. Опичайте си акъла.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Не четеш внимателно какво те попитах: попитах те за хора "които нямат нищо общо с България". Аз работя всеки ден с чужденци.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безспорно, свързаните с Герб фирми са построили някои неща в личния си патримониум. Това е наистина голям успех за тях.
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, много пъти.Зет ми е австриец. И не само с него.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71На виждаш? Ами, трудно е да не се видят десетките и стотици цехове и предприятия. Едно време гледката на технологични паркове не беше нещо обичайно. Не бяха нещо обичайно и десетките изби, мандри, плътнозасетите с лозя площи и какво ли още не. Не знам как става тоя номер да успее човек да не забележи такива неща.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70Значи не можеш да посочиш такива гигантски успели хора преди ГЕРБ. Интересно тогава, откъде ти идва да оценяваш като негативни резултатите им, след като нямаш пред себе си по--дорби примери от реалността в България?Що се отнася до това дали съм излизал в чужбина: в момента ти пиша от чужбина. Интересно, дали съм "излизал". Да те питам ТИ говорил ли си с хора, които нямат нищо общо с България за България?
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти явно живееш в друга България. Аз където съм пътувал не виждам да е ОСЕЯНО с нищо. На места има посеви. Щом при теб всичко е цветя и рози, пожелавам ти щастие! Не си губи времето да спориш със стар и заблуден човек. Имаш всички предпоставки да си щастлив в тая държава. Щом не те притесняват някакви стари, болни и негодни хора, живей си живота!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами добре. Щом предишните са били по-лоши, тогава да славим мутрата от СИК!Да гласувам за Герб освен?За да не дойдат комунистите, нали?Човече, ти излизал ли си в чужбина, говорил ли си с някой, който не е българин, за да разбереш как гледат на нас, с тоя пpuмат начело?
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Я кажи гигантски успелите предшественици на тия, които избори, кои са.