Николова: Морските ни летища са врата към българския туризъм

Всички здравни мерки се спазват на летището в Бургас
8
Николова: Морските ни летища са врата към българския туризъм
Снимка: Министерство на туризма

Двете ни морски летища са вратата към българския туризъм не само в летните месеци, но през четирите сезона. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която проведе работна среща на Летище Бургас с Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" и с представители на мениджмънта на аеропорта.

В дискусията участваха кметът на община Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

За всички нас е важно да продължим да обединяваме усилията си за превръщане на страната ни в целогодишно място за посещения и пътувания въпреки тежката ситуация, в която се намираме, заяви вицепремиерът.

И допълни, че в момента е необходимо да съсредоточим усилията си върху превръщането на България в стабилна дестинация, в която сигурността и безопасността на хората са поставени на първо място. Защото съвременният турист търси именно това и ние трябва да гарантираме неговото спокойствие, категорична бе тя.

Вицепремиерът коментира още, че животът и навиците на хората са се променили само в рамките на няколко месеца, а това несъмнено води и до промяна в начина им на пътуване и придвижване. Много от бъдещите тенденции не са някаква новост, те са съществували и досега, но пандемията ще тласне напред развитието им.

Така например се очаква все повече да се търси възможността организирането на пътуването да бъде почти или изцяло безконтактно и трансферите да се организират не групово, а индивидуално. Въпреки това обаче – държава, местна власт и бизнес, трябва да сме гъвкави и бързи, за да можем да отговорим на всички очаквания и новости в бранша ни, уточни още тя.

Франк Кванте благодари на министъра за възможността да бъде проведена днешната среща и поздрави местната власт за усилията, които полага за развитие на града. По думите му Бургас е град на бъдещето. Започваме да работим по инфраструктурни проекти в града, уточни още той. За нас е много важно всички служители на летищата да бъдат ваксинирани, което ще бъде предпазна мярка както за пътуващите, така и за заетите в тази сфера, заключи Кванте.

В тази връзка министър Николова коментира, че здравните власти взимат решенията, когато става въпрос за влизане на чужденци в страната. Ваксинацията е надеждата, която крепи света за съживяване на туристическия сектор, посочи още тя.

По време на срещата бе обсъдена и темата относно визовия режим за гражданите на Русия и Израел.

Министър Николова инспектира летището в Бургас, като лично се увери в спазването на всички противоепидемични мерки. На място тя установи, че на летището са въведени всички утвърдени норми за работа, които гарантират сигурността и безопасността на всички пристигащи и заминаващи.

Впечатлена съм от всички мерки, които сте въвели. Това ще допринесе за насърчаване на пътникопотока към Бургас, който е приоритетна дестинация, заключи вицепремиерът. Трябва да даваме гаранция на пътниците, че мерките, взети от българското правителство, се спазват безусловно, заяви вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
боко тиквата преди 3 години
Туризъм ще има ама друг път. Там няма усвояване ;)
6
0
 
1
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Откри топлата вода жената. Нито дума за това че бетонираха плажовете постоиха си хотелите на плажната ивица.
5
0
 
1
 
! Отговори
Туризма умре преди 3 години
Туризма умре - ковида го уби.Бетона по черноморието дано го отнесе морето
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
uraaa...na byklyka v iskar...:-)volene sto ne si izchistil byklyka na tvoito donia i na tvoito volencho? "elate ni vijte" "nemili, nedragi" u riakata :-) vmesto u laskavi hromnikelovi stomaneni konteineri...
3
1
 
3
 
! Отговори
о, не .. преди 3 години
През 2021-2029 година не желая да има някакви туристи; те разнасят зараза.Това се отнася и за българите които са заминали на гурбет. Та печеля там, а парите да ги пращат редовно на мама, баба, тати и т.н.Ако не бяха тези туристи, сега в България нямаше да има толкова заразени ..!Никакво влизане в Държавата, та било и на море. Морета и океани има и извън територията на страната.
2
0
 
1
 
! Отговори
IT card преди 3 години
Точно така, също така и горските пристанища и въздушните мостове и речните тунели и предимно това, което се е събрало в тец своге.
1
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
Николова: Морските ни летища са врата към българския туризъм. ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА ЧЕ СТАВА ТЕЧЕНИЕ