Николова: Морските ни летища са врата към българския туризъм

Всички здравни мерки се спазват на летището в Бургас
8
Николова: Морските ни летища са врата към българския туризъм
Снимка: Министерство на туризма

Двете ни морски летища са вратата към българския туризъм не само в летните месеци, но през четирите сезона. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която проведе работна среща на Летище Бургас с Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" и с представители на мениджмънта на аеропорта.

В дискусията участваха кметът на община Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

За всички нас е важно да продължим да обединяваме усилията си за превръщане на страната ни в целогодишно място за посещения и пътувания въпреки тежката ситуация, в която се намираме, заяви вицепремиерът.

И допълни, че в момента е необходимо да съсредоточим усилията си върху превръщането на България в стабилна дестинация, в която сигурността и безопасността на хората са поставени на първо място. Защото съвременният турист търси именно това и ние трябва да гарантираме неговото спокойствие, категорична бе тя.

Вицепремиерът коментира още, че животът и навиците на хората са се променили само в рамките на няколко месеца, а това несъмнено води и до промяна в начина им на пътуване и придвижване. Много от бъдещите тенденции не са някаква новост, те са съществували и досега, но пандемията ще тласне напред развитието им.

Така например се очаква все повече да се търси възможността организирането на пътуването да бъде почти или изцяло безконтактно и трансферите да се организират не групово, а индивидуално. Въпреки това обаче – държава, местна власт и бизнес, трябва да сме гъвкави и бързи, за да можем да отговорим на всички очаквания и новости в бранша ни, уточни още тя.

Франк Кванте благодари на министъра за възможността да бъде проведена днешната среща и поздрави местната власт за усилията, които полага за развитие на града. По думите му Бургас е град на бъдещето. Започваме да работим по инфраструктурни проекти в града, уточни още той. За нас е много важно всички служители на летищата да бъдат ваксинирани, което ще бъде предпазна мярка както за пътуващите, така и за заетите в тази сфера, заключи Кванте.

В тази връзка министър Николова коментира, че здравните власти взимат решенията, когато става въпрос за влизане на чужденци в страната. Ваксинацията е надеждата, която крепи света за съживяване на туристическия сектор, посочи още тя.

По време на срещата бе обсъдена и темата относно визовия режим за гражданите на Русия и Израел.

Министър Николова инспектира летището в Бургас, като лично се увери в спазването на всички противоепидемични мерки. На място тя установи, че на летището са въведени всички утвърдени норми за работа, които гарантират сигурността и безопасността на всички пристигащи и заминаващи.

Впечатлена съм от всички мерки, които сте въвели. Това ще допринесе за насърчаване на пътникопотока към Бургас, който е приоритетна дестинация, заключи вицепремиерът. Трябва да даваме гаранция на пътниците, че мерките, взети от българското правителство, се спазват безусловно, заяви вицепремиерът.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
боко тиквата преди 2 месеца
Туризъм ще има ама друг път. Там няма усвояване ;)
6
0
 
1
 
! Отговори
ХХХ преди 2 месеца
Откри топлата вода жената. Нито дума за това че бетонираха плажовете постоиха си хотелите на плажната ивица.
5
0
 
1
 
! Отговори
Туризма умре преди 2 месеца
Туризма умре - ковида го уби.

Бетона по черноморието дано го отнесе морето
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
uraaa...na byklyka v iskar...:-)

volene sto ne si izchistil byklyka na tvoito donia i na tvoito volencho? "elate ni vijte" "nemili, nedragi" u riakata :-) vmesto u laskavi hromnikelovi stomaneni konteineri...
3
1
 
3
 
! Отговори
о, не .. преди 2 месеца
През 2021-2029 година не желая да има някакви туристи; те разнасят зараза.
Това се отнася и за българите които са заминали на гурбет. Та печеля там, а парите да ги пращат редовно на мама, баба, тати и т.н.
Ако не бяха тези туристи, сега в България нямаше да има толкова заразени ..!
Никакво влизане в Държавата, та било и на море. Морета и океани има и извън територията на страната.
2
0
 
1
 
! Отговори
IT card преди 2 месеца
Точно така, също така и горските пристанища и въздушните мостове и речните тунели и предимно това, което се е събрало в тец своге.
1
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 месеца
Николова: Морските ни летища са врата към българския туризъм. ЗАТВАРЯЙ ВРАТАТА ЧЕ СТАВА ТЕЧЕНИЕ