Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам

Той е у нас още от ноември
21 яну 2021 10:38, Александър Попов
89
Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам
Снимка: БГНЕС

Английският щам е засечен у нас още през ноември при проби на четирима българи, които вероятно са се прибрали от Великобритания.

"Според нашата вирусологична лаборатория т.нар. английски щам на коронавируса вече е в България. Ние дадохме първите четири проби от българи, които са били в Англия и са се завърнали от там, още в края на ноември", каза директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

Още по темата

Според него щамът ще започне да набира скорост и в България.

"Макар и още да нямаме излезли резултатите от централната лаборатория смятаме, че този щам вече е в България и за съжаление ще започне да набира скорост. Именно затова смятаме, че трябва да бъдем много по-осторожни и по-внимателни, както и да се спазват мерките", допълни той.

Балтов допълни, че всеки ден се регистрират проби в лабораторията на болницата, за които смятат, че отговарят на английския щам.


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма никакъв щтам всичко става от ваксинити ваксинитиле заразяват повече стигасте лъгали народа долни *** никой няма да се ваксинира забрана за всички ваксини бг вън от Ес за винаги и всички гербажии в затвора
79
0
 
2
 
! Отговори
м,да преди 1 месец
Английския щам не вирее в България!
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен6
Бог ще те накаже за лъжите! Вчера получих послание по антената, че вирусът е създаден от бог, защото иска да намали цчовеците по земята- много му струвала издръжката. Но понеже сега е зает да прави нова планета с нови богоподобни не му се занимава с тефтелрите кой заслужава и кой не заслужава да умре. P.S. Излекуваните от ковид често получават смъртоносни усложнения, така се пазете, не чакайте ръкава от дебето да се размаха над вас. Казах- зает е с друго в момента!
77
6
 
4
 
! Отговори
ddfddfd преди 1 месец
Вие нали сте безмъртни писачи.Отидите в едно ковид оделение да ви видя как сте, изпитвали сте го *** мръсни за там сте да се грижа за вас.Безмъртните...
76
2
 
3
 
! Отговори
245 преди 1 месец
А стига, бе всеки ден се били заразявали с новия щам..., нали днес пристигна, бре, спешъл деливър фром Ингланд или според други медии от Африка. Четете ли въобще какви глупости пишете??? Или важното е концлагеристът да бъде облъчван, нали така!
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щам има в тиквите!Ако охлабят мерките и болните се увеличат,ГЕРБ ще загубят изборите!Затова удължиха извънредното положение.Дори да паднат до нула,преди изборите няма да го отменят.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиси поредния заразен с вирус,, простонумия". Това е името на новия щам.. От. Него страдат нашите управници.
73
2
 
5
 
! Отговори
Тенко Чайката преди 1 месец
И аз го засяках вчера!
72
6
 
16
 
! Отговори
Ваксините преди 1 месец
са номер едно! каза Болтов,запали хаванска пура,глътна чаша уиски и скри тлъстата пачка и почетната грамота,която получи като награда от СЗО.
71
5
 
15
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Колко удобно, цял живот страх и паника.И така цял живот щамове и кой от кой по-заразен!!!
70
2
 
12
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
До Анонимен 66
Има една песен на АББА - "Money makes the world go round". Така че даже и да не са заразени няма проблеми - ще ги вкарат в инфекциозното, а там все някой ще ги зарази.
69
2
 
14
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
И на коя от двете пoдлoги да вярваме? На пoдлoгата министър, който казва че щамът *може* да проникне в България, или на пoдлoгата кандидат-министър, който заяви в същия момент как всеки ден приемат болни от новия щам?
68
0
 
4
 
! Отговори
Кочо преди 1 месец
"по-осторожни и по-внимателни" ли каза?
67
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продадоха проблем- вирус.Последва реакция на немислещите и невежи.Продадоха решение - ваксина.Негативно внушение постоянно от телевизията.Ограничения.Мерки, които постоянно се удължават. Криза и безработица.
Масово подчинение.Отдалечаване от Бога. Превръщат хората в биороботи - подвластни не на собствените си мисли ,а на тея които ги управляват и им казват какво да правят.
Където е Бог и Любовта болести и вируси няма! Който живее в Бог е здрав, на всичко се радва и благодари в живота си.
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Балтов, ревльо мамин ако при вас всеки ден откривате заразени с новия щам как тогава намалява общоя брой заразени? Щото нали новия бил много по заразен и 1 човек заразява нови 27-29 човека???????
65
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжци! Световната ковид измама!Осъзнайте се!
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В първото изречение се казва че са взети проби на 4-ма които Вероятно се били прибрали от Великобритания във второто тоя вече е сигурен че тези четиримата са се върнали от Англия. Кунчев вчера казва че още не знаят дали новия щам е и у нас, тоя твърди че всеки ден се регистрират проби от него в Пирогов. Едно е ясно от целия турлюгювеч, на тия нищо не им е ясно и се лутат като слепи котета насам натам. И после, защо хората не ги взимали на сериозно?
63
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като се наложи да бъда пациент в Пирогов...ама на една дума не ви вярвам! Точите пари заради този измислен вирус на поразия!!!!!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"СМЯТАМЕ, че този щам вече е в България"
А доцент Радка Аргирова каза, че е тук от март месец.
61
1
 
8
 
! Отговори
Коч преди 1 месец
Балтов , Балтов.......... внимателен , на руски е осторожен, можеше да кажеш и би карефул