Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам

Той е у нас още от ноември
21 яну 2021 10:38, Александър Попов
89
Асен Балтов: Всеки ден имаме заразени с английския щам
Снимка: БГНЕС

Английският щам е засечен у нас още през ноември при проби на четирима българи, които вероятно са се прибрали от Великобритания.

"Според нашата вирусологична лаборатория т.нар. английски щам на коронавируса вече е в България. Ние дадохме първите четири проби от българи, които са били в Англия и са се завърнали от там, още в края на ноември", каза директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

Още по темата

Според него щамът ще започне да набира скорост и в България.

"Макар и още да нямаме излезли резултатите от централната лаборатория смятаме, че този щам вече е в България и за съжаление ще започне да набира скорост. Именно затова смятаме, че трябва да бъдем много по-осторожни и по-внимателни, както и да се спазват мерките", допълни той.

Балтов допълни, че всеки ден се регистрират проби в лабораторията на болницата, за които смятат, че отговарят на английския щам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Английския щам не вирее в България!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен6Бог ще те накаже за лъжите! Вчера получих послание по антената, че вирусът е създаден от бог, защото иска да намали цчовеците по земята- много му струвала издръжката. Но понеже сега е зает да прави нова планета с нови богоподобни не му се занимава с тефтелрите кой заслужава и кой не заслужава да умре. P.S. Излекуваните от ковид често получават смъртоносни усложнения, така се пазете, не чакайте ръкава от дебето да се размаха над вас. Казах- зает е с друго в момента!
72
6
 
4
 
! Отговори
ddfddfd преди 3 години
Вие нали сте безмъртни писачи.Отидите в едно ковид оделение да ви видя как сте, изпитвали сте го *** мръсни за там сте да се грижа за вас.Безмъртните...
71
2
 
3
 
! Отговори
245 преди 3 години
А стига, бе всеки ден се били заразявали с новия щам..., нали днес пристигна, бре, спешъл деливър фром Ингланд или според други медии от Африка. Четете ли въобще какви глупости пишете??? Или важното е концлагеристът да бъде облъчван, нали така!
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щам има в тиквите!Ако охлабят мерките и болните се увеличат,ГЕРБ ще загубят изборите!Затова удължиха извънредното положение.Дори да паднат до нула,преди изборите няма да го отменят.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиси поредния заразен с вирус,, простонумия". Това е името на новия щам.. От. Него страдат нашите управници.
68
2
 
5
 
! Отговори
Тенко Чайката преди 3 години
И аз го засяках вчера!
67
6
 
16
 
! Отговори
Ваксините преди 3 години
са номер едно! каза Болтов,запали хаванска пура,глътна чаша уиски и скри тлъстата пачка и почетната грамота,която получи като награда от СЗО.
66
5
 
15
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Колко удобно, цял живот страх и паника.И така цял живот щамове и кой от кой по-заразен!!!
65
2
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 66Има една песен на АББА - "Money makes the world go round". Така че даже и да не са заразени няма проблеми - ще ги вкарат в инфекциозното, а там все някой ще ги зарази.
64
2
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 години
И на коя от двете *** да вярваме? На пoдлoгата министър, който казва че щамът *може* да проникне в България, или на пoдлoгата кандидат-министър, който заяви в същия момент как всеки ден приемат болни от новия щам?
63
0
 
4
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
"по-осторожни и по-внимателни" ли каза?
62
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продадоха проблем- вирус.Последва реакция на немислещите и невежи.Продадоха решение - ваксина.Негативно внушение постоянно от телевизията.Ограничения.Мерки, които постоянно се удължават. Криза и безработица.Масово подчинение.Отдалечаване от Бога. Превръщат хората в биороботи - подвластни не на собствените си мисли ,а на тея които ги управляват и им казват какво да правят.Където е Бог и Любовта болести и вируси няма! Който живее в Бог е здрав, на всичко се радва и благодари в живота си.
61
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Балтов, ревльо мамин ако при вас всеки ден откривате заразени с новия щам как тогава намалява общоя брой заразени? Щото нали новия бил много по заразен и 1 човек заразява нови 27-29 човека???????
60
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжци! Световната ковид измама!Осъзнайте се!
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В първото изречение се казва че са взети проби на 4-*** които Вероятно се били прибрали от Великобритания във второто тоя вече е сигурен че тези четиримата са се върнали от Англия. Кунчев вчера казва че още не знаят дали новия щам е и у нас, тоя твърди че всеки ден се регистрират проби от него в Пирогов. Едно е ясно от целия турлюгювеч, на тия нищо не им е ясно и се лутат като слепи котета насам натам. И после, защо хората не ги взимали на сериозно?
58
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като се наложи да бъда пациент в Пирогов...ама на една дума не ви вярвам! Точите пари заради този измислен вирус на поразия!!!!!
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"СМЯТАМЕ, че този щам вече е в България" А доцент Радка Аргирова каза, че е тук от март месец.
56
1
 
8
 
! Отговори
Коч преди 3 години
Балтов , Балтов.......... внимателен , на руски е осторожен, можеше да кажеш и би карефул
55
1
 
10
 
! Отговори
ами преди 3 години
Чакайте сега, на кого да вярваме? Оня администратор,който се води и доцент вчера тръби нявсякъде, че ако пробите били излезли така,че англиският щам вече е тук,ще има яко затваряне,по известно като локдаун. А сега този доктор казва че този щам си е тука и ние си го лекуваме от няколко месеца.Кунчееев. м.ми.кати ти и.род...