Увеличение на болните от коронавирус отчитат в Кюстендилско

40 души са дали положителна проба за денонощието
3 фев 2021 21:51, Анисия Иванова
5
Увеличение на болните от коронавирус отчитат в Кюстендилско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ново увеличение на болните от коронавирус отчитат от Областния кризисен щаб в Кюстендил. За последното денонощие новозаболели са 40 души в областта. Най-много са новозаразените лица в община Кюстендил - 34.

В специализираното отделение на болницата в Кюстендил за лечение са настанени 47 души. Един пациент е интубиран и в реанимация. В по-тежко състояние са шестима души, а останалите - в средно тежко състояние и предимно на кислород, казаха от здравното заведение. В двете болници в Дупница се лекуват 14 пациенти.

През изминалото денонощие е починал 66-годишен мъж от община Кюстендил, който е имал тежки придружаващи заболявания, казаха още от щаба.

Със съкратено работно време пък ще работи триажния кабинет в Дупница, заради намалелите случаи там. Той ще приема пациенти от 9.00 до 18.00 часа в работните дни и от 10.00 до 18.00 часа през почивните. Работното време е валидно за месец февруари. То ще се актуализира всеки месец в зависимост от обстановката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Сложно е понеже кмета на съответната община, може да получи пълен бушон у главътЪ и да локдаунира преждевременно.
2
9
 
5
 
! Отговори
трябва преди 3 години
трябва всеки кмет да има правомощията при такава ситуация - пълен локдаун на съответната област за 10 дни. Много ли е сложно?
1
6
 
4
 
! Отговори
456 преди 3 години
я да мълчиш, ***. Всеки ден срещам кюстендилските селяни без маски навсякъде, по магазините всеки пипа, оглежда, оставя, пълна мизерия. Никога няма да се оправим.