Откриха недекларирани 166 000 евро на ГКПП "Дунав мост 2"

Банкнотите били скрити в дънки, ботуши, несесер и черни торби
9 фев 2021 15:08, Ния Христова
10
Откриха недекларирани 166 000 евро на ГКПП "Дунав мост 2"
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители са задържали недекларирани 166 000 евро в района на ГКПП "Дунав мост 2". На 5 февруари инспекторите спират за проверка лек автомобил, напускащ страната. Водачът, който е гражданин на Словакия, обяснява, че е бил в България на бизнес среща и няма нищо за деклариране. При проверка митнически служители обаче откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро, пише Bulgaria ON AIR.

Валутата е била поставена в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася мъжът обяснява, че разполага с 20 000 евро. Митническите служители го съпроводили до митническия терминал, където е извършена допълнителна проверка и са открити в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро.
 
Още една пачка е открита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар.
 
След изброяване, в присъствието на водача, митническите служители установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро. Мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ за сумата. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови лични спестявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Някои завиждат сериозно!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупцията в България не виждат,а спестените пари на словака ги виждат и може и да му ги гепят като едното нищо.
8
2
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До АнонимеНИ след време като му направят ревизия, какво им казва за парите без доказан произход?Или си мислиш, че ей така е решил да ги носи кеш. Не "той не знае какво е онлайн банкиране" - ти не знаеш къде се намираш ;)
7
5
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Как се пренасятЩЕ ГИ ПУСНЕ 40 ПРЕВОДА ПО 4 ХИЛЯДИ ЕВРО ТАКА ЩЕ ИМА ТАКСА НА ПРЕВОД ПО ОКОЛО 25 ЕВРО ОБЩО 1000 ЕВРО ТАКСА ТОВА Е ВСИЧКОВ БАНКАТА ИМА САМО ТАКСА ЗА ВНАСЯНЕ НА ПАРИТЕ ! АЗ ВНЕСОХ 14 ХИЛЯДИ ЛЕВА В ДСК И МЕ ПОПИТАХА ТВОИ ЛИ СА ПОПЪЛНИХ ТАМ ДЕКЛАРАЦИЯ И ТОВА БЕШЕ НЕ СА ВЗИМАЛИ ОТ СУМАТА ОСВЕН 0.2% ЗА ВНОСКАТА----------НО ТОЗИ ЯВНО НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ТОВА ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ
6
2
 
5
 
! Отговори
bubo преди 3 години
тоя за криптовалути не е ли чувал
5
0
 
5
 
! Отговори
Как се пренасят преди 3 години
До АнонимеНпари в шитхол държави като България ?- и да ги декларирате и да не ги декларирате пари в брой ще ви ги вземат на митницата- при банков превод ще ви вземат данък общ доход плюс такса за превода - губите около 15% от парите сиима един куп български "инвестиционни" фирми - правите "инвестиция" в Германия например и си прибирате "инвестицията" в България - взимат 3-5% комисионна
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да не са част от парите на Бойко бе?
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ц-ц-ц-ц.....Чекмеджето ще остане празно....
2
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВИ!!!ПАРИТЕ СА ОТ РЕАЛНА ПРОДАЖБА НА ИМОТ НО НЕ ИСКАЛИ ДА ИМ ВЗЕМАТ ТАКСА В БАНКАТА КЪДЕТО С ЕДНО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ ГИ ПРЕВЕЖДАТ АЛАМИНУТ ДОРИ В БАНКА ДСК :DНЕ ГИ ДЕКЛАРИРАЛИ ЩОТО ИМАЛО НЯКАКВА ТАКСА :DСЕГА ДА ИМ ГИ ВЗЕМАТ!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де хората от къде да знаят, че по нашите ширини пари се държат в чекмедже никой нямаше да им направи забележка.