Откъснати от света се оказват родопски села заради пропаднал път

Започват ремонти за сметка на Пътната агенция
9 фев 2021 20:08, Петя Славова
19

Започва укрепване на падналата подпорна стена по пътя Кричим – Девин. Отсечката остава затворена за автомобили над 3 тона и половина, съобщава Bulgaria ON AIR.

На този фон няколко села в община Родопи могат да останат откъснати от света, заради пропадане на друг път.

Най-вероятната причина за падането на подпорната стена на пътя Кричим – Девин е преовлажняване на ската. Пътят е бил основно ремонтиран през 2019 година, но подпорните стени, които са строени през 60-те години не са реновирани с този проект.

"Няма неизпълнени неща и обектът е приет. Сега за колко време ще се оправи и какво ще правим, не можем да кажем, докато не открием откъде може да се стъпи на здраво нова такава подпорна стена, защото утре пак ще застанете и ще кажете "защо падна, ние не искаме да пада повече", заяви представителят на фирмата изпълнител Паун Иванов.

"Не можем по никакъв начин да говорим за допуснати грешки или пропусната част от проекта", каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Пътят остава затворен за автомобили над 3,5 тона, а в зоната на свлачището движението се извършва само в едната лента.

Междувременно няколко села в община Родопи може да се окажат откъснати от света заради свличането на пътя Ситово – Лилково. Така е изглеждало свлачището миналото лято, а така след активизирането на земната маса.

"Аз вчера сутринта забелязах, че има потенциал да продължава да се срутва и се оказах пророк, днес сутринта видях, че поне още 20-30 сантиметра се е свлякло от пътя. Другата седмица предполагам че ситуация ще стане пак бедствена.  Не, няма никаква алтернатива, ще ни слагат талпи да ни носят хляб. Миналата година съм писал три докладни, не за дупки върху пътя, а за дупки отстрани на пътя, които биха довели до днешната ситуация, и никой не си мръдна пръста", подчерта кметският наместник на с. Лилково Румен Димитров.

Пратена е техника за укрепване на свлачището, а пловдивските служби пак обещаха ремонт.

Ремонтите ще са за сметка на Пътната агенция.


19
Още от Страната
Кошмарни условия в болница в Сливен, назначена е проверка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
към к.14 преди 2 седмици
Служителите на КАТ-Правец са известни като едни от най-ревностните изпълнители на ЗДП и глобяват за щяло и нещяло. Само че те би трябвало да следят за състоянието на пътищата в техния район и при възникване на кризисна ситуация да се намесват с цел отстраняването й. Но това срутище, което засега е на 1-1,5 от края на пътното платно,30 м не е означено с пътен знак и продължава да напредва към пътя. А грижи за отстраняването му никой не полага, защото трябва да се изгражда подпорна стена...
14
0
 
1
 
! Отговори
Срутища преди 2 седмици
Такъв проблем има при нас вече от една година: малко след Правец, близо до отбивката за махала Манастирица. Височината на срутището е около 30 м, подпорна стена няма и кметът на Правец очевидно чака през зимата този участък да се заледи и някоя кола да полети в дерето. Мълчат от Правец, мълчи АПИ и РПУ-Правец. Доколкото зная, служителите на КАТ са задължени по своя линия да докладват в ОДМВР-София област, а те - на областния управител и на МРРБ.Ясно е, че хората на В. Златев не са се загрижили.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Активист на БСП
Активистаааа! Подпорната стена е на над 50години!!!!! Якото строителство при Бай Тошо! Лелееее! Изплюхте си сливиците от злоба! Ядец. Не е ремонт на ремонта. Това да не е вие Гагузов, братко и батко бе!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ремонт на ремонта!!!
11
1
 
0
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 седмици
Бойко счупи държавата !!!
10
3
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 седмици
Без да чета - слава на герб и Бойко Борисов- строителят на пътищата в днешна България.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
12 години на власт, 12 години пътища стори и за 20 дена природата показа на хората че само се е крало и нищо не е направено. Път няма, ама колко милиони се дадоха (усвоиха). То и да си водиш отчет, отдавна числото надхвъли милиард и бройката на кеша се загуби. И пътищата се загубиха. Не мое се биеш в гърдите че прави нещо и като мине дъжда и всичко отнесено. Път няма. Хората даже и хляб не могат да доставят... до другите хора. Тотал щета е всичко. Само шкафа и малкия бойко са добре.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко, ако ремонтира пирамидите в Гиза ще се стринат до няколко години, нищо, че са идържали хилядолетия.
7
1
 
6
 
! Отговори
Дрямката преди 2 седмици
Бръкнете директно в Чекмеджето!

Инак оправия НЯМА да има.
6
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
Нисичката подпорна стена,която камерата показа за две секунди,прилича повече на бордюр.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако не беше герберския ремонт отсечката можеше да издържи още десетилетия.
4
2
 
12
 
! Отговори
Христо преди 2 седмици
Поредното доказателство за откраднати пари....Но яхтите са скъпи...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
стига глу.пости
бре вижте как бият горките руснаци
вие за един път сте се закъхарили
2
0
 
4
 
! Отговори
шмatka преди 2 седмици
Я стига с тия пътища, бре! За вас няма ли вируси ваксини, та сте гракнали за ремонти и асфалти?
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Подпорната стен е изградена в началото на 60-те години преди има няма 60 години, новата подпорна стена на Борисов я издържи 60 дни я не.