COVID ситуацията в Кюстендил се влошава още

Заразените стигнаха 408 на 100 хил. души
16 фев 2021 12:12, Ния Христова
53
COVID ситуацията в Кюстендил се влошава още
Снимка: БГНЕС
Заболеваемостта от COVID-19 в Кюстендил продължава да е висока. Заразените достигнаха 408 на 100 хил. души. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред "Фокус". 
 
Той обясни, че средната заболеваемост в страната към момента е 160 на 100 хил. души. В област Кюстендил още през декември е имало установени случаи на британския щам. 
 
"Силно разпространение на COVID-19 има още в Бургас, където заболеваемостта е 246 на 100 хил. души, Сливен - 223 на 100 хил., Враца - 216 на 100 хил. В Плевен стойностите са 210 на 100 хил. В София-град отчетените стойности са 208 на 100 хил. души, по-ниско е разпространението на заразата в София-област - 124 на 100 хил. души", отбеляза той. 
Още по темата
 
"Мерките за контрол на заболяването дават резултати, но тайните събирания трябва да бъдат преустановени, защото водят до бързо разпространение на инфекцията", каза категорично проф. Кантарджиев. 
 
Според него има повишаване на заболеваемостта при възрастта от 20 до 50 години и отбеляза, че обикновено следва покачване на броя на болните в рамките на седмица-две.
 
Проф. Кантарджиев допълни, че на този етап у нас няма засечени случаи на заразени с вариантите от Латинска Америка и Южна Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Има ли още хора които да му вярват на този?
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво му е на английския щам, нали се карал по-леко. Нали шипчето му не било напърчено, а вече е клюмнало при тая мутация? То кво друго да очакваш от британски щам, виж оня южноафриканския сие бал маиката - идва с четвъртито шипче и с вени по него...
45
1
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Хладилните камиони тръгнаха тази вечер от София. Чувалите за трупове също. Ще се мре, яко ще се мре!
44
1
 
1
 
! Отговори
до 43 от славянин преди 3 години
А защо да не бъде обратното - който се е ос.ал до темето от шубе от ''страшния страшнозаразен вирус'' той да си стои вкъщи до печката, а останалите нормални да живеят нормален живот!?
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кантарджиев, ако смяташ да подмяташ за наличие на английски щам в Кюстендил, само защото някакви момчета и/или момичета са се върнали от Англия по родните си места, нямам никакво намерение да ти слушам пропагандата. Представяш пълни доказателства: писмена поръчка към лабораторията, писмено заключение от лабораторията, дати, входящи и изходящи номера на кореспонденция, личните имена на специалистите, осъществили изследването.
42
1
 
4
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 3 години
Разликата е в тежестта на репресиите, това че у нас репресиите са по-леки от на други места не означава, че при нас ги няма! А пък съвсем друг е въпросът дали ''епидемията/пандемия'', заради която са репресиите, е реална!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още през декември в Кюстендил имало случаи на английския щам. Кантарджиев: първо, в колко проби е установен английският щам; второ, в кои лаборатории е направено изследването; трето, по какви методи е направено изследването; четвърто, публично публикуване на писмените резултати от лабораториите със задраскани имена и лични данни на болните. Кантарджиев, и последно, тези подхвърляния без обосновка си ги подхвърляй вкъщи!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май вече се разбра,че заведенията за хранене, НЕ ЗА ПИРШЕСТВА И ЗАБАВА не са виновни за разпространението на заразата.Вече и на слипите е ясно,че училищата са много по-опасни.Хората искат да работят,нека си работят,но за спазването на мерките за безопасност да се ангажират лично работодателите.Който не иска да спазва мерките да си стои в къщи до печката,но учениците могат да учат дистанционно,и то сам министъра го каза,че се цправят много добре,верно,че за учителите е малко по трудно,но щом се н
39
2
 
2
 
! Отговори
Какви репресии преди 3 години
Ви гонят бе. Добре че не сте в Китай. Или Австралия. 6 месеца без излизане?? Как ви се струва. Оня ден заради 2-3 заразени пак ги затворихава .Западняците 2 месеца са в тотална карантина. Или ви се иска и на вас. Точно затова трябва да има меки мерки, за да не стига до тежки.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотално неадекватни. Или са на верижка (на тоолупа) и морков.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зле е положението когато се чудиш дали да купиш храна или тоалетна хартия с последните пари.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам накъде вървят нещата - отивам за тоалетнa хартия.
35
1
 
8
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 3 години
''Какви репресии ви гонят, бе, хораКак точно ви репресират?''Ясно е, че за коронамазохистите домашните арести, задължителните парцали на лицата и нонстоп промивката на мозъка цяла година със ''страшния и страшнозаразен'' вирус от средствата за масова дезинформация не са репресии, а ''грижи'', но нормалните хора не сме от вас!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да прибирам ли моите танзанийски кози? Имам 200 глави до хисарлъка.
33
3
 
7
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 3 години
''Какви репресии ви гонят, бе, хораКак точно ви репресират?''Средства за масова дезинформация да не би да не ползваш, че са правиш, че не знаеш как ни репресират от една година!? Парцaл на лицето в закрити обществени пространства където e задължителeн, а не пожелателен, не носиш ли, че не знаеш как!? През пролетта на миналата година не бяха ли те ограничили на МАХ да ходиш където искаш, че се правиш, че не знаеш как те репресират!?
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еми така ще е - като не можете една ваксинация да направите - двеста старчока се събрали и чакат от летището да им пратят кашончета с ваксина да ги откарат с буса за кремвирши и да ди набият на техните хора. на всичко отгоре нагли и плашат останалите хора за да не лъсне собствената им некадърност!
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бялата,алчна мафия трудно ще изтърве тоя "сладък кокал"-ковид пандемия.Започват пак нагнетяване на психоза-не ви е срам.Вчера дадоха едно момиченце плачеше на входа на училище от страх,че идвала третата вълна!?Долни сте.
30
4
 
11
 
! Отговори
Е и преди 3 години
Другарю Кантарджиев. Вече никой не ви се връзва на глупостите.Нямате интерес (всички от НОЩ) да спре тази така наречена епидемия, защото ще ви спрат тлъстите заплати от щаба !
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия до кога ще ни наказват защото сме хора, а хората боледуват?До кога ще ги търпи е? Какво значи да ми ограничиш събиранията? Ще ви кажа какво- нощниците са паникьосани, защото народът не е паникьосан и иска да живее СЕГА.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....репресиите над хората ....Какви репресии ви гонят, бе, хора!Как точно ви репресират?Що тук край мен няма?Ходим на работа, детето на училище.Има си приятелчета-съседчета, та и в свободното време си общуват, вън или вътре.Събираме се 7-8 приятели понякога.Пазаруваме в любимото ни местно магазинче, пазара, понякога и другаде.Наскоро за детето купувахме дрешки, обувки, пижами, че порасна от есента.Оу, да, носим маски където трябва и не се време из вонящи тълпи.Репресии...???!!!