Почти 1500 работници в Ловеч - компенсирани с антикризисни мерки

Те били по мерки като "60/40" и "80/20"
25 фев 2021 15:46, Петя Славова
5
Почти 1500 работници в Ловеч - компенсирани с антикризисни мерки
Снимка: БГНЕС

Близо 1500 работници от област Ловеч са били компенсирани през януари чрез различните антикризисни мерки, осигурени от държавата. Това съобщават от Дирекция "Регионална служба по заетостта" - Ловеч.

Антикризисните мерки за краткосрочна подкрепа на заетостта, популярни като "60/40" и "80/20", продължават да работят за запазване на заетостта, като през януари над 888 заети лица са били компенсирани.

По мярката "Запази ме", финансирана по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и финансовия механизъм React-EU, за компенсиране на заетите лица в принудителен неплатен отпуск, наложен от спирането на редица икономически дейности с цел овладяване на пандемията от COVID-19, в Ловешка област 126 работодатели, са подали заявления. Одобрени са 585 наети и осигурявани от тях работници и служители да получат компенсации по 24 лева на ден за периода на неплатен отпуск през ноември и декември 2020 г.

Въпреки наложения втори "локдаун", пазарът на труда продължава да търси работна сила. Заявените работни места на първичния пазар на труда през януари са 322. Най-голям дял свободни работни места в реалната икономика са заявени в преработващата промишленост и държавното управление.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
... преди 1 месец
Ловеч и ловешка област са пълна трагедия !!! Обезлюдяване , инфраструктура като след война , шуробаджанащина и некадърност просто каквото и да се каже ще е малко.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Ловеч съм ,тая борса не търси работни места за безработни търсят те само за подпис )
3
1
 
10
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 1 месец
Кметица пияница това е резултата
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От тоя град нищо не остана! Цялата околия е пред разпад! Вече няма млади хора, няма умни хора, няма работа, няма нормални условия за живот! Единствената болница, която трябва да задоволява нуждите на областта е пълна дупка и порнография! Няма развитие! Всичко тенденциозно се унищожи и окраде! До 10г. няма да съществуват над 50% от населените места в областта, а малките градчета може да са с население под 100 човека!
1
1
 
8
 
! Отговори
G преди 1 месец
Стандарта в този умрял град е 550 до 700лв,некадърна кметица,градът е пълен с дупки,по зле е от околните села!