Родолюбци от Шипка: Без 3 март нямаше да има България!

"Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина"
3 мар 2021 10:24, Ния Христова
240

 

Десетки родолюбци и тази година се изкачиха до паметника на връх Шипка, пазен от почетен караул.
 
"Закърмен съм с българското, родолюбец съм. Искам да показвам на хората за какво са се борили нашите предци. Разочарован съм, че има толкова малко българи на този ден. Не ме притеснява Ковид-19. Щом съм дошъл тук, значи ми е вътре в сърцето", сподели един от родолюбците пред екипа на Bulgaria ON AIR.
 
74-годишен мъж с носия на своя прапрадядо от Пиринския край на всеки 3 март се качва на връх Шипка. 
 
"Ако го нямаше 3 март, днес България нямаше да я има. Тя нямаше да бъде и в Европейския съюз. Тук сме да поднесем цветя на този величествен паметник, да се поклоним и да отдадем почит. На този връх е решена съдбата на България, решена е Руско-турската освободителна война, започва преломният момент", разказа той за 3 март.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В последно време много историци започнаха да се нагласят според конюнктурата. Не трябва да приклякаме на този и на онзи, а да видим онези личности, които са лични свидетели на тази история - те са истинските. Така както Вазов е писал много истини. Така както Захари Стоянов е писал в своите "Записки по българските въстания". Много истини след това се преиначават. Да живее България!", каза още 74-годишния родолюбец.
 
Друг мъж, изкачил се до паметника на Шипка, подчерта, че днес празнуваме 143 години от освобождението на България от турско робство. 
 
"На политиците ще кажа: Ако не беше този връх, нямаше да я има България! Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма сопа, която да избие Русия от сърцето на българина"................Русия или СССР нека се изясним ?Русия е наследник на огромна култура, едно време немците са емигрирали в Царска Русия, така както по-късно в Америка.Имам чувството обаче, че българския селянин говори за СССР и товарищ Ленин, Сталин, Путин.
57
5
 
2
 
! Отговори
3M преди 3 години
Има правописна грешка: казват се РОСОЛЮБЦИ, а не родолюбци. А по-подходящо е да се наричат ***.
56
5
 
6
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 3 години
КОЛКО ЗЛАТО Е ПЛЕТЕНО НА РУСНАЦИТЕ ЗАДА МИНАТ ПРЕЗ НАШИТЕ ЗЕМИ*РУСКО ТУРСКА ВОЙНА*
55
4
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
Не САЩ, а България обявяват война на САЩ - нормално е да ни напукат шамарите!Кончина за империята на злото - поробителката русия!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А без БКПто нямаше да я има тази потомствена българска простащина и лицемерие!
53
4
 
4
 
! Отговори
ЧебуХрачка преди 3 години
Слава на нашите братя американци , измъкнали ни от листите на османските присъствени и в България .89975
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Русия, ами САЩ бомбардираха България и избиха няколко хиляди цивилни българи без причина!
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1989та година САЩ ни донесоха демокрацията и ни дадоха свободата - свобода да бъдем безработни, да бъдем бедни, да умираме и да сме първи по смъртност в света.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези са такива патриоти, че довечера ще се напият като *** и ще приключат вечерта с мятане на гюбеци, мазни маанета, побоища и опити за разплод, но неуспешни, поради прекомерното количество консумиран домашен алкохол със съмнителни качества, довел ги до еректилна дисфункция.
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън обяви новите приоритети в сдържането на Русия за които САЩ ще работи: - Русия да се откаже от президентска форма на управление- провеждане на лустрация и децентрализация във органите на властта - да смени Конституцията- да се откаже от износа на нефт и газ- да разформирова Федералната служба за безопасност
48
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Помнете ми думата,че ще дойде ден когато ще празнуваме освобождението си от ЕС ! То сега какво се празнува ? Бг е колониална страна,натикана в един съюз без референдум.
47
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Родолюбци, ама само на 3 Март. Иначе никакви ги няма, утре ще си хванат самолетите и ще напуснат тази територия. Да си родолюбец и патриот - не е да се завиеш с едно знаме или само на 3 Март да излезнеш и да го развееш. Това е да живееш тук и да се бориш. Всекидневната борба. За оцеляване, за вдигане на доходите, за нормален живот на теб, смейството ти и най-вече на децата ти.Учиш, работиш, създаваш семейсто и си отглеждаш децата тук и тук ги възпитаваш. Бягат навън, вместо да се борят тук.
46
5
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко замина ли за Анадола , да си вземе феса , послучай 3-ти март..
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМоля моля, не се взимайте на сериозно, Путин не се интересува и не чете коментари в медиите на американските васали, изобщо никой вече в Русия не се интересува от България, пишете каквото си искате по форумите за Русия.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Помним ви, братушки!Никой нищо не помни. Тези които помнят са вече в преклонна възраст, а младите са тотално опростачени биологични единици които скоро ще се управляват цифрово с алгоритми и изкуствен интелект.
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путинъ ще се хване за главата ако прочете коментарите. Единствените почитатели на Русия са маргинали и от време на време някой олигарх с явно изразен селски манталитет.
42
7
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тези на снимките - кви родолюбци са? Купили по едно знаме китайско за 2 кинта, по една шапка за 5 кинта (и тя китайска), увили се кат Тутанкамон и вече големите родолюбци. Половината са търтеи и не работят, другата половина работят, но в чужбина. Родолюбци са тези, които работят в България, плащат си данъците и налозите в България. Опитват се да живеят нормално в България и си отглеждат децата в България. Ония, дето са по чужбина - те не са родолюбци, те са предатели. Не ми ги хвалете тях.
41
1
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 3 години
До Имагинерно А тя в момента каква е? Турска-руска, но не и българска. Разкарай се покрай Черно море и пак си помисли.
40
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Българина е единствения който може да се разплаче пред Мила Родино и след няколко часа да псува тая държава и живота дето го живее.Много патриоти бе ? То ако действително имаше толкова нямаше да избягат три милиона от тук.Пчелата бяга ли от меда ?
39
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Де да можеше с байраци,лозунги,плакати и патетични декламирания на О,Шипка да се оправи рабтата..ама няма как да стане!Пропаднала,окрадена,загубена и изостанала държава както никога досега!