30 000 с лични данни в his.bg, хакери атакуваха системата

Всичко е съхранено, няма пробив, увери министър Ангелов
5 мар 2021 15:40,
163
30 000 с лични данни в his.bg, хакери атакуваха системата
Снимка: БГНЕС

Тежка хакерска атака е имало тази сутрин срещу системата за електронно записване за ваксинация his.bg, съобщи във Велико Търново министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. По думите на министъра, който в момента е в отпуск заради предизборната кампания, Информационно обслужване е удържало и няма пробив.

"Всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни. Но какво се случва, каква е идеята? Какво ще постигнат хората, които се записват за ваксина и не идват в този ден и час, и са едни и същи вече лица? Каква е тази цел? Това ли е хуманност, това ли е нашето разбиране за решаване на проблема. Ето с такива хора се борим, но аз вярвам, че разумът ще надделее", каза проф. Ангелов.

Още по темата

Според него ваксинационният процес върви изключително добре и интересът е голям. В рамките на час и половина след отварянето на системата за електронно записване в четвъртък, имало 10 000 заявки. "В момента те минават 30 000, като само от Великотърновска област към сутринта записаните бяха 400", отчете проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв е смисълът от ваксини против Ковид , които изграждат имунитет за 6 месеца Нито може да се произведат необходимите количества , нито да се ваксинират хората Гонене на вятъра се получава
129
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 1332) ЗА БЕЗОПАСНОСТ - т.е., че ваксината не предизвиква тежки поражения изобщо или над един определен процент, и за да се изпита каква е клиничната картина при усложненияТОВА Е! Няма глупости от сорта на АБСОЛЮТНА ГАРАНЦИЯ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ, ВАКСИНА, КОЯТО ТЕ ПОДМЛАДЯВА и пр простотии (кзано на шега, сега някой да не вземе да ми обяснява пак щуротии)
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това нещо - уча и работя да ми се сложи край,особено в медицината.Пълно е с некадърни медици ..Тва е истината
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 130 Тук става дума за ваксини срещу Ковида
126
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 133НЕ. Клиничните изпитания са само и деинствено да установят две неща:1) че ваксината ИЗГРАЖДА ИМУНИТЕТ - колко и какъв зависи от това за какво е ваксината. Например, ваксина за туберкулоза горе долу кара 10 години. Ако ваксината за грип беше със същото условие НИКОГА нямаше да бъде одобрена нито една, защото тя няма да е ефективна! СЪЩОТО е и с КОВИД ваксината: изисква се някаквъ минимален срок. Вероятно са го сложили на минимум 6 месеца и са я тествали за толкова..
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 132 не знам кои сте вие и защо сте се събрали да чакате да ви кажа , каквото и да е На мен каквото ми е направило впечатление съм го написал
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 130 Е нали затова са клиничните изпитания Нали затова има доброволци , фази , наблюдения и т.н Като съберат данните след колкото време е необходимо , правят обобщение и пишатВаксината еди какво си Само ,че няма как да напишеш ,че ваксината създава имунитет за 9 месеца примерно , ако нямаш данни за това
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 131На теб какво ти прави впечатление? Виждаме, че умираш да ни кажеш.
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 126 Ето така завършва упътването на Пфайзер"Това лекарство е разрешено за употреба по т. нар .схема разрешаване под условие. Това означава, че за лекарството се очакват допълнителни данни. Европейската агенция по лекарствата ще извършва преглед на новата информация за лекарството поне веднъж годишно и тази листовка съответно ще се актуализира"нещо да ти прави впечатление ?
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Това колко трае имунитета не е гаранция на ваксината. Всеки оргнизъм изгражда имунитет за малко по различно време. Също зависи и за ваксини срещу какво става дума. Не всички ваксини имат един и същи период на действие.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121"Няма как период от изпитване от няколко години , както си е било досега , да се сведе до няколко месеца само"Я дай откъде имаш информация за това кое колко години се изпитва и колко продължава всяка една фаза и какво съдържа.Виждам, че говориш компетентно, явно си прочел и знаеш. Дай да видим.
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 126 Значи според теб е така - Нося 5 флакона с ваксини , казвам - трябва спешно да ми одобрите документите Те ги преглеждат спешно и бързо и готово Да се чуди човек , защо русия се мотае с документите досега Китай изобщо не са подали в ЕС На ваксините , на упътванията им посочено ли е колко трае имунитетътНе . Защото не знаят Защото това не става за месеци време
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 95/120Защо на мен когато ми правиха контрастно изследване за камъни в бъбреците ме накараха да подпиша 4 страници разяснение със съгласие, че ги освобождавам от отговорност?Явно е било "експеримент", няма какво друго да е!
117
0
 
2
 
! Отговори
до 125 преди 3 години
Айде да обясним това. Аз кандидаствам за някакво одобрение (имам всички налични документи). Нормално това одобрение би отнело 2 месеца. Хубаво де, ама е спешно. Значи ще отнеме седмица, за да ме разгледат с приоритет. Знаеш ли седмично Пфайзер колко неща изпраща за одобрение?! Доста. Колко от тях се разглеждат спешно с приоритет? Само ваксината.
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123 В САЩ имаше недоволство от страна на доброволци приемали плацебо ,че Пфайзър иска те да не се ваксинират , за да могат поне година да ги наблюдават . И да си попълват изследванията Защо се използва терминът " спешно разрешение " , ако няколко месеца стигат Пример "Американската администрация по храни и лекарства (FDA) даде спешно разрешение за употребата на първата ваксина против COVID-19 в страната. "Става дума за ваксината на Пфайзер и одобряването през декември
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Защо да не излизат и по 1000 грипни ваксини годишно ?Те са си едни и същи от 1000 години , ъпдейтват ги с някой новопоявил се щам Все едно да кажеш ,че да написването на една операционна система и ъпгрейд на същата са едно и също нещо
114
4
 
6
 
! Отговори
до 121 преди 3 години
Моля, обяснете ми ежегодните грипни ваксини (излизат по 30 на година) как са преминали 2-годишни тестове. Много моля! Къде го измислихте този срок? От умника Мангъров ли? НЯМА такъв тестов срок и НИКОГА не е имало!
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, дано са си взели поука... Няма да забравя как правех проверка в сайта на СРС. Какво да видя в линка? Целия connection string към базата с данни на съда... Абсолютен потрес! Ама така е, като наемат разни провалени инженерчета от ТУ и им плащат по има няма 5000лв.. Кой нормален ИТ специалист ще работи за толкова?! Никой.
112
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 120 Едва ли има човек , който да не е наясно с това , че в момента се поставят експериментални ваксини Няма как период от изпитване от няколко години , както си е било досега , да се сведе до няколко месеца само
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами явно е доста слаба защитатата на тази система.