Е-системата за ваксини блокира на моменти от наплив на желаещи

За кратко време много от възможните часове в София се изчерпаха
Обновена: 5 мар 2021 10:17 | 5 мар 2021 10:17, Веселина Йорданова
76
Е-системата за ваксини блокира на моменти от наплив на желаещи
Снимка: БГНЕС

Блокира електронната система за записване на час за имунизация, която Министерството на здравеопазването пусна вчера на адрес his.bg.

Сега тя работи, но на моменти сайтът изобщо не зарежда. За това сигнализират читатели на Dnes.bg от тази сутрин, оплаквания за работата на системата има и от снощи.

Още по темата
Причината - много голям наплив от желаещи да си запишат час.

"Всеки един внос на ваксини в България е с дефицит от 20-30%. Това означава, че тези, които са записват за ваксинация, трябва да знаят, ние не отговаряме за правилния внос, така че се опасявам, че много хора ще бъдат записани, а решението ще е в бъдеще. Всеки има право да избира ваксината си, когато се запише - това също би предизвикало проблем в бъдеще", коментира ситуацията пред БНТ шефът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Системата започна работа вчера, но малко по-късно от обявения час 17 часа.

За кратко време голяма част от възможностите за записване бяха изчерпани. Над 7000 регистрации за ваксиниране срещу коронавируса са направени само за час и половина след задействането на електронния регистър, по данни на Министерството на здравеопазването.

Наша репортерска проверка показа, че в една от големите софийски болници три часа по-късно имаше останали часове само за последните дни във възможния диапазон 11-25 март.

Същевременно читатели сигнализираха за проблеми при регистрацията с личните данни, при записване на хора от други места извън София, при записване на пенсионери и т.н.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: имунизациякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко по принцип всичко блокира ,но е умишлено )и то не само при ваксините !
65
0
 
2
 
! Отговори
Д.Д. преди 3 години
Има ли осигурен достъп до ваксини за желаещите. Абсолютно всички мерки трябва да бъдат премахнати. Всеки има право на своя избор, но това управленско безумие маскирано под "човешкият живот преди всичко" трябва да приключи.
64
0
 
0
 
! Отговори
А преди 3 години
То и държавата блокира от ръчен режим на управление от джипката. Айде, на 04 април ще метем.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масов наплив? Колко да е масов? 50 000 макс? Това нищо не е в днешно време.
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре си работи. Аз се регистрирах. На 13-ти ше се боцна.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юруш не остана, юруш
60
0
 
0
 
! Отговори
Rocky Balboa преди 3 години
ТАЗИ "ДЪРЖАВА" БЛОКИРА ОЩЕ ПРЕЗ 681 ГОДИНА!НЯМА ВАКСИНИ,НЯМА КАДЪРНИ РАБОТНИЦИ,НЯМА ЗАКОНИ,НЯМА ПЪТИЩА,НЯМА ИКОНОМИКА,НИЩО НЯМА В ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА.
59
0
 
1
 
! Отговори
Барни Ръбъл-Киролов преди 3 години
Ще я инспектирам и ще тъгне.
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините, за които се бутате, не са тествани, вие мрънкате че приложението не било тествано... Мисловна дейност- не присъства.
57
1
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Ще ти сложа малко вълна и утре ще те продам за овен на пазара. Това не е чак толкова фрапиращо, но което наистина цепи, е че докато го правя, ти ще блееш вживявайки се в новата си роля.... иронично, но факт хехе
56
0
 
6
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Има една умна народна приказка: "не си прави сметки без кръчмар". СЗО точно това прави а колелото се върти. Господаря днес става ратай утре.... смех :)))
55
3
 
7
 
! Отговори
Да по глупав начин преди 3 години
Всичко се прави по най-глупавият начин управлението, икономиката, социалната политика - всичко. Ваксините трябва да са платени и само за тези, които да се ваксинират да са си плащат и то авансово. Сега простите хора на авантата без значение какво е да е уж безплатно. Аз не съм съгласен от моите данъци и пари държавата да пръска пари за краткосрочни и неефективни ваксини за хора които щом толкова искат да си ги купят сами.
54
0
 
4
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Като гледам целия цирк си спомням приказката за "Лъжливото Овчарче", номера минава днес, утре, след месеци, но в един момент номера спира да минава и дори да промениш малко историята хората пак намирисват фекалиите...... Всяко нещо си има начало и край.... тези които си мислят, че дърпат конците май се оказаха на просстите овчици хехе
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще блокира я. Нали комунистите от "Информационно обслужване" са я правили.
52
0
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Ти ако дърпаш конците, ще искаш ли интелигентни хора дето не ти се връзват? По лесно е с *** мозъчета съгласен си нали?
51
1
 
4
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Цифрите по заразени и умрели от този вирус все още бледнеят от статистиката за обикновения грип? За какво е целия този цирк? За какво е цялата дезинформация?
50
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто се изумявам как о вчите глави сами се натискат да си бият ваксина, чието действие трае само 6 месеца и след това пак ще трябва да се ваксинират, и пак, и така до живот. На всичко отгоре не се знае какви заболявания ще отключат ваксините, тъй като не са минали няколко месеца дори от тяхното прилагане. Наистина хората у нас и по света тотално из простяха.
49
2
 
1
 
! Отговори
Цеца Курвичкович преди 3 години
По профила на тоА,веднага става ясно че е от герб!
48
1
 
1
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 3 години
Тъй като по наше твърдение цял свят говори за българския модел, очакваме и наплив от чуждестранни специалисти, които да копират и приложат ваксинационния ни план в техните държави.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Е-системата за ваксини блокира на моменти от наплив на желаещи"Блокират, ама като се събере една шепа народ, което във вашия случай се води "наплив", щото толкова си можете.