Какво се случва с онкологичната помощ в България?

АПОЗ започна проучване за нуждите на онкоболните
5 мар 2021 14:49, Петя Славова
4

ПОЗ започна проучване, което цели да изследва как здравната система и в частност организираната онкологична помощ, успява да отговори на специфичните нужди на пациентите с онкозаболявания.

Какво е съотношението на гарантираните (медицински и немедицински) грижи и онези, които удовлетворявате извън системата и за собствена сметка?

Системно правим проучвания, опитваме да отговорим на нуждите на пациентите. Предното беше в началото на падемията. Настоящото изследване ще събере много нужна информация. Това каза за предаването "Директно" председателят на АПОЗ Евгения Александрова.

По думите ѝ са нужни цифри, които да бъдат комуникирани. Анкетата би дала достоверна снимка какво получава болният в здравно заведение.

"Обичайно хората доплащат, но ние искаме да видим колко е голямо това, което се доплаща", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е вярно.
От три седмици лекари се занимават с моите проблеми. С внимание!
Нещо, което не съм подозирал, че е възможно!
В неделя влизам за операция!
3
1
 
16
 
! Отговори
с.т. преди 1 месец
Какво да се случва? В България няма онко-болни. Има само Ковид и умрелите са само от Ковид. С тази новина ставаме, с тази лягаме. Ако всяка сутрин дават статистика за броя умрели от Ковид и от рак, ще се види, че умрелите от рак са повече от тези от Ковид. Но, в България всичко е наопаки....
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не е ковид, нищо не се случва. Няма време за лекуване на подобни маловажни "болести".
1
0
 
11
 
! Отговори
Ко-екстремист от НОЩ преди 1 месец
Как така, какво се случва? Ми ще им осигурим много работа с перспективи в скоро бъдеще!