Кантарджиев: Хора, пазете си децата! Нямат място по заведенията

Инфекцията се е "подмладила", заразяват се все повече деца
10 мар 2021 16:00,
139
Кантарджиев: Хора, пазете си децата! Нямат място по заведенията
Снимка: БГНЕС

Хора, пазете си децата, нямате работа с бебета и малки дечица по заведенията. За това призова проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на оперативния щаб за вируса в интервю за "24 часа".

Инфекцията се е "подмладила" през последните 2 месеца. Заразяват се и боледуват все повече деца до 19 г. и хора между 20 и 40 г.

"Клиничната картина, за която разказват COVID екипите, също се променя - началото вече повече прилича на "проста" настинка с хрема и гърлобол. Подобни симптоми миналата пролет се смятаха за база за диференциална диагноза за отхвърляне на коронавирусната болест", коментира професорът.  

Мерките трябва да се фокусират отново в училищата, смята доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Повторно изследване на запазени стари проби от заразени с новия коронавирус българи откри, че британският щам е бил в Кюстендил още през декември. Генетичното разчитане установи мутацията в пробите на две жени.

Новите обработени проби в референтната лаборатория на НЦЗПБ и в европейския потвърдителен център в Германия са вече над 600 и категорично доказват бързо и масово разпространение на т.нар. британска мутация и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Няма ковид, лъжем ви щото е забавно да ви зяпаме как се страхувате. Исмислихме си го ей така за кеф, болниците у нас и по света са пълни с платени актьори на хонорар. Споко. живейте си живота и не се паникьосвайте. слушайте се взаимно по форумите, не слушайте лекари и учени те не разбират нищо.
82
5
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Слушайте СИЛИЦИЙ ! Утре той ще ви лекува и ако недай боже влезнете в болница му пишете , той е велик ум, има свише познание и всяка негова дума е факт !
81
8
 
8
 
! Отговори
Силиций преди 3 години
Хора, игнорвайте платените драскачи. Никой от народа не е виновен за измислената им пландемия и токсините които ръсят инжектираните зомбита.Щом ни обвиняват, че не спазваме мерки, от утре - маски долу и да се спасяват.Не виждам да има ползва от маски срещу фалшиф вирус който уж причинява безсимптомна инфекция и се открива с фалшив тест.
80
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За втори път правим грешката да пускаме децата в училище и резултатите са налице.Уви,с МОН не може да се разберем!Дано следващия министър се окаже по-читав от тоя сегашния.
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дъжд качулка ще видим как ги вземат теьи решения
78
1
 
0
 
! Отговори
Чъки преди 3 години
бум
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите на възмутените родители просто ми прилошава! Простотията, която се шири из нашето общество и тоталната безотговорност е едната от причините цифрата на заболелите да расте всеки ден!
76
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Я малко мислетеТи какъв си? Не си ли българин? Ако не си българин, за какво ни е вкисналото ти мнение?
75
9
 
4
 
! Отговори
Борнфрий преди 3 години
Няма да спазвам никакви ограничения/мерки. Ще си правя каквото искам
74
7
 
13
 
! Отговори
Я малко мислете преди 3 години
стига сравнявали хранителните магазини с моловете и кръчмите, акъл, че нямате се вижда ясно ама мислете малко. в хранителен магазин влизаш, пазаруваш и излизаш, в кръчмата седиш в мола пак дремете по цел ден. Затваряне на всичко и това е ! Българите така сте свикнали да ви затварят, от друго като не разбирате така ще е
73
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще въведете ограничение за големите хранителни магазини да въведат пропускателен режим. Баси смешниците. Страх ли ви е от тях или ви плащат? Кое от двете и защо в другите държави ги ограничават, а тук не искате?
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФАКТ 68на кой му пука за изкълчения папа? Ние не сме католици сектанти.
71
3
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
За да се обяви национална грипна епидемия , трябва да бъдат достигнати стойности от 250-280 болни на ДЕСЕТ хиляди човека и поне 90% от областите в страната да са обявили грипна епидемия, каза преди медийната болест Ковид 19 , Дявол КунчеФСамо за няколко месеца това се промени и вече сме на 250-280 ,,болни,,(ако приемем че ПСР тестът е достоверен , което В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Е ТАКА) , но вече никой не обръща внимание на този факт.
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера разхождам се в парка и.. стъпах на едно кучешкореших да ви предупредя да не ходите в парка и вие да го настъпите..
69
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз мръсен мустак като го видя и ми се гади.Хора,пазете си децата и не ги пускайте на училище!
68
9
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Факт, че нация съставена главно от *** и необразовани хора, страда дваж повече от останалите. И папата да дойде да ни говори, файда кел? Никаква. Грую си знае най-добре. Щом сам си сменя накладките пред блока и от вируси разбира ! Ше ни обясняват некви лекарчета и учени на нас.....ааааа я у лево !
67
1
 
5
 
! Отговори
удрии ковиииии преди 3 години
Нема отърване от ковито баце
66
4
 
8
 
! Отговори
Професоре преди 3 години
Кво им обясняваш на раяята? То колко треа си зле по време на пандемия ходиш на кръчма, мол,гости и после идеш си гушнеш семейството? Седнал да дава акън на хора, където го нямат. Остай ги си чекат линейките после и тва е . 5 века им не стигнаха да се научат
65
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toя клоyн какво се обажда?
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тодор Живков "Ти немаш право да решаваш"!!ДрОгарите капиталисти "Нямате място в заведенията"!!Няква разлика между двете антихуманни системи да виждате?