Починалата бременна в Благоевград се лекувала сама дни наред

Имало е опит да бъде прехвърлена за лечение в София, но безуспешен
91
Починалата бременна в Благоевград се лекувала сама дни наред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бременната жена с COVID-19, която почина в болницата в Благоевград, се е лекувала сама няколко дни вкъщи. Това каза пред bVT директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев.

Още по темата

42-годишната жена е приета преди 3 дни в тежко състояние и е настанена директно в реанимацията. Това е втора бременност за нея. Няма данни за съпътстващи заболявания.

Имало е опит тя да бъде прехвърлена за лечение в София, но безуспешен.

В лечебното заведение има и още една жена с COVID-19, тя е в добро състояние и скоро ще бъде изписана.

В болницата в Благоевград досега е имало около 8 случая на бременни, заразени с коронавирус. Това е вторият завършил трагично, каза д-р Митев.

Неговият съвет към бременните е да се пазят много от заразяване, защото при за таях ваксинация не се препоръчва.

По нареждане на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая с починалата бременна жена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
ззз преди 3 години
Добре де, не го ли разбрахте вече ВСИЧКИ или ще го изкараме или ще се ваксинираме, СРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ НЯМА!Всичките мерки са САМО за да не се разболеят всички накуп и тогава да се блокира напълно здравната система.А, че умирали хора, ами умират си, така е било и така и ще бъде, на база годишно и/или месечно отчитане НЯМА ПРАКТИЧЕСКА промяна спрямо други години!И както го казаха ЗАРАДИ ковид са починали около 5 пъти повече хора отколкото ОТ ковид (стрес, безрабитица, нелечение на други заболяв.)
75
0
 
0
 
! Отговори
до 71 преди 3 години
то нали това е целта на епидемията, т.е. пандемията - да се намали населението на планетата, и успяват! Браво на всички, които правят деца и създават живот !А
74
0
 
3
 
! Отговори
az преди 3 години
До ЛЕКАР... на 4.ноември ми е първа снимка на бял дроб и разчетена от рентгенолог като ОК и без нужда от лечение... един месец в къщи се самолекувах с каквото знам (аз много знам) и на 12.декември със влошени симптоми имам втора снимка , която е разчетена от същия рентгенолог, че е начална фаза Ковид...та на 21. декември влязох по спешност в болница, заради никакво съдействие на личен лекар. тогава приемащ в Ковид отделение ми каза, че още на първата снимка се вижда пневмония... за какво си гово
73
0
 
3
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
В Благоевград са под всякаква критика! Наложи ни се да извикаме линейка и след като ни разкараха по отделенията един от служителите в спешното ни попита: "Вие какво сте тръгнали да търсите тук в неделя?". Значи, когато е неделя и Бърза помощ ли не работи? Тогава нямаш право да се разболяваш и да ти става лошо ли? Отвратителни хора! Да почива в мир жената, но май са я неглижирали, а сега си измиват ръцете.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе, къв ви е проблема? Нали един виден *** разправяше как трябва да се лекуваме с чайчета и прегръдки, а чак ако стане много зле - на лекар?И какво му се случи - вместо да го наритат - назначиха го на още един трудов договор (вярно, половинка, ама по закон толкова), той смърдя по медиите как не го харесвали, а сега е кандидат-депутат.После що народа мрял. Ами с такива управници кво да прави?
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а като не я приемат, какво да прави
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не само в Благоевград, а и в Силистренско. Сам настоявах за снимка и се разбра, че съм с пневмония. После исках и контролна след лечението. И това все по тел. и без да се видя с личния лекар, а само със сестрата
69
16
 
2
 
! Отговори
По време на епидемия преди 3 години
До Анонимен 75По време на епидемия е не бива и трябва да е забранено да се забременява. Какво сложно има в това да се разбере от хората? Децата заченати и родени по време на епидемия са обременени с лоши гени, вируса, ваксинацията, и други фактори. НЯМА НИЩО фатално да се изчака с 4-5 години да се отложи забременяването и чифтосването ... хората се държат неразумно като животни водени от примитивизъм и ниски страсти да се джаскат и правят секс и после трагедии имало и друг им бил виновен.
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Предупреждаваха хораАми да спрем да се храним, че като отидем до супера, ще се разболеем. Да спрем да работим, че като отидем на работа ще се разболеем. Да спрем да раждаме деца, че то след 2-3 години има няма, вируса ще спре, ама не сме сигурни. Много жени след години опити, точно тази година забременяха.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70А анонимни ***, дето си клатят сополите по магазини и др. места с много хора, са изморили ХИЛЯДИ с простотията и заразите, които разнасят.
66
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бездарни, безскрупулни, некомпетентни лекари са уморили доста народ. Но зада се стигне до тук са виновни управляващите на територия България. И нашия *** народ,-голям зад клавиатурите, а се крие като мишка при протести. Жена ми роди на 40+ здраво бебе тази есен, като през това време лекари нямаше - масово бяха в месеци отпуски или отказваха прием. Жената от зор се е лекувала, защото такава е системата. Всички по веригата трябва да бъдат разследвани и подведени под отговорност! Оставки!!! Ууууу
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛЕКАРЕш па тоъ. Кой ти разбира от латинските ти писаници Бе!Моа дъ си напцувал некой мудернатор! И он таа истрил!
64
0
 
19
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
С това карантиниране и лекуване на самозваните джипита по телефона, без да е правена рио-графия пулмо ет *** е чист геноцид. Щом имате съмнение първо си правете снимка на бял дроб и сърце. Важното в случая има ли пневмония, колко е голяма, дали е едностранна или двустранна, има ли ДН - вижте си О2 сатурация. Изпратете на ВАЙБЪР на пулмолог графията и след щателна анамнеза - изпълнете препоръките!!!
63
1
 
9
 
! Отговори
Златка преди 3 години
*** как лекарите ще се изкарат виновни- жената си е виновна. А гинеколога на женската консултация - забелязал ли е симптоми
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, то кой не се лекува сам? Като първо личния казва ПИЙ ТОЗИ АНТИБИОТИК И АКО НЕ ПОМАГА ЩЕ ПРЕДПИШЕМ ДРУГ? Обвинете я сега жената...
61
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Преболедувала ковидАми... Благоевград! Комунизъм...ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БКП!
60
14
 
4
 
! Отговори
Елементарно до 61 преди 3 години
Плащаш си от 16 до 30 лева и ти правят рентгенова снимка.Другото е проблем хората по време на епидемия да правят секс и да зачеват това е нямам думи що за хора са това ... ???
59
2
 
23
 
! Отговори
Преболедувала ковид преди 3 години
До Анонимен В Благоевград не пращат на рентген ако не настояваш пред лекаря. Минах по този път и знам много добре как "лекуват". Да почива в мир горката жена, жертва на безхаберното лекарско отношение.
58
32
 
3
 
! Отговори
Имала едно вече? преди 3 години
За какво е било нужно втора бременност? Има презервативи, за да се джаска и да прави секс. Това е напълно непонятно и неразбираемо по време на епидемия да се чифтосва.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Безогворност пълнаАбе на коойто не му става и извън пандемията ще е същото черво.