Починалата бременна в Благоевград се лекувала сама дни наред

Имало е опит да бъде прехвърлена за лечение в София, но безуспешен
91
Починалата бременна в Благоевград се лекувала сама дни наред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бременната жена с COVID-19, която почина в болницата в Благоевград, се е лекувала сама няколко дни вкъщи. Това каза пред bVT директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев.

Още по темата

42-годишната жена е приета преди 3 дни в тежко състояние и е настанена директно в реанимацията. Това е втора бременност за нея. Няма данни за съпътстващи заболявания.

Имало е опит тя да бъде прехвърлена за лечение в София, но безуспешен.

В лечебното заведение има и още една жена с COVID-19, тя е в добро състояние и скоро ще бъде изписана.

В болницата в Благоевград досега е имало около 8 случая на бременни, заразени с коронавирус. Това е вторият завършил трагично, каза д-р Митев.

Неговият съвет към бременните е да се пазят много от заразяване, защото при за таях ваксинация не се препоръчва.

По нареждане на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая с починалата бременна жена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
23
 
4
 
! Отговори
Предупреждаваха хора преди 3 години
Епидемия има колко пъти го набиваха в главите на хората ДА СПАЗВАТ ДИСТАНЦИЯ която се разбира социална и физическа !!! Какво виждаме хората се джаскат, правят секс и бебета ... после ще има трагедии по новините. Ами тези деца ковид поколението това са увредени деца заченати по време на чума.
55
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената е била фен на Мангърчето (дето сега е от едно от БКП-тата), та затова се е лекувала с чайччета и е чакала да я хване имунитета на Стадото.Какво питате като неразбрали!?
54
21
 
2
 
! Отговори
Безогворност пълна преди 3 години
Как могат да правят секс и да зачеват бебета по време на епидемия и чума? Лудост е това.
53
2
 
34
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Винаги умрелия е виновен. Вековна практика.
52
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо тази жена е била в рискова група-бременни .От друга страна тя е в рискова група за бременност -42 годишна .Риск за хипертония,еклампсия т.н.Моля ви ако сте в рискова група не чакайте в къщи до сериозно влошаване.Да почива в мир!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е да се лекуваш сам, друго е да си следиш всичко! Снимки за пневмония? Правени ли са?------- Кретино, пневмония може да се развие за 4-5 часа от най-обикновена настинка. Без нищо да ти е имало преди това.
50
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес гледах интервято с директора на болницата в Благоевград, как мазника наи гнусно замазваше положението, че се е лекувала вкъщи, което самоте те препоръчваха на хората, внушаваше, че вината е на жертвата. Убеждавам се, че ромите са по хора от нас и затова съветват докторите като не си свършат работата. Ако бяха оцелили на роми и мазния директор да са нае..... сега.
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тъпот****! Едно е да се лекуваш сам, друго е да си следиш всичко! Снимки за пневмония? Правени ли са? В къщи не означава да пиеш само чайчета, както съветва един ***. Лекуването в къщи е голяма отговорност и следене на ситуацията!
48
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ми аз като се разболях от Ковид-а ми казаха от спешна помощ, където ме бяха закарали - вземи си някакви антибиотици, имаш бронхопневмония лекувай се и ако до 5 дни не се оправиш - ела пак, а сега си вземи такси, щото немаме линейки да те върнат - е, как да не се лекувам сам
47
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Груба грешка е да отидеш при докторите и да кажеш, че си се лекувал сам. Така сваляш от тях всякаква отговорност и си подписваш смъртната присъда. А всъщност на какво основание се твърди, че се е самолекувала?
46
2
 
53
 
! Отговори
123 преди 3 години
Естествено, нали личният лекар ПО ТЕЛЕФОНА ти казва да си седиш вкъщи и само ако стане много зле да викаш линейка. Здравеопазване за чудо и приказ.
45
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, че и ние се лекувахме сами...Така ни каза и личният лекар - общо взето, каза ни "Спасявайте се". Едва не пукнахме, но все пак оцеляхме, което може би нямаше да е така, ако бяхме постъпили в болница. Кой знае. Но това да разправят как жената си е виновна е наглост. Системата е виновна, защото не осигурява дори частично адекватни здравни грижи. Да не говорим за абсолютно недостатъчните мерки за предпазване. Ами затворете най-после ВСИЧКО, що е отворено и дръжте така поне месец.
44
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починалата бременна в Благоевград се лекувала сама дни наред-------------Хайде пак, пострадалият пациент виновен!Ми нали това са препоръките на СЗО, бе!Да с лекуваме в домашни условия след консулнация с ДжиПито и само когато почустваме, че състоянието ни съ влошава да потърсим лекарска помощ!Пак си "измиха ръцете"!
43
0
 
54
 
! Отговори
DivockХампарцомян преди 3 години
Че има ли някой, който да не се лекува сам преди да отиде на лекар. Мен джипито всрки път ми казва, че нищо ми нямало и съм си въобразявал, освен един път, когато отидох в болница с пневмония. Тогава ми каза, че късно съм дошъл.
42
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Летеца Кемиал Трейс42 не е първа младост.
41
7
 
0
 
! Отговори
LizaaSk преди 3 години
Понастоящем Google официално плаща невероятна вноска от 179 / час и най-доброто е изплащането всяка седмица ... Няма необичайни спецификации, достатъчно стари ограничения или специфични склонности към компютъра с целта, която и вие можете да опитате. Можете да проверите квалификацията си чрез това ... Alka9.xyz
40
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, ама взимат по хиляда лева за работа с Ковид и 10лв на ваксини. Защо не увеличат заплатите на всички, а само дават на определени хора, все едно много грижи трябват за болните, преди даваха ли за болни от пневмония бонус.
39
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сс"Въпроса е къде са били личната лекарка ...." Пробвай да звъннеш на личния си и кажи ,че имаш симптоми и искаш преглед.Моята лична (Курортна поликлиника Варна) ми вдигна на втория ден (втория ден беше зелен коридор -вторник) , каза ми да не стъпвам в никакъв случай при нея(понеже съм чумав) и да пратя сряда следобед ,някой здрав близък за да ми изпише лекарства.Така преглеждат по телефона и лекуват със този изход благодарение на ГРОБ.После Терапията ,кислород и т.н.
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бременни антибиотици не се дават. Поне консултира Ла ли се е с лекар. Ужас.
37
5
 
33
 
! Отговори
11 преди 3 години
Докторите да не се правят на улави - виновни са. Както знаем, винаги кат са появи вируса ти казват да си останеш вкъщи, докат са влошиш.