Починалата бременна в Благоевград се лекувала сама дни наред

Имало е опит да бъде прехвърлена за лечение в София, но безуспешен
91
Починалата бременна в Благоевград се лекувала сама дни наред
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бременната жена с COVID-19, която почина в болницата в Благоевград, се е лекувала сама няколко дни вкъщи. Това каза пред bVT директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев.

Още по темата

42-годишната жена е приета преди 3 дни в тежко състояние и е настанена директно в реанимацията. Това е втора бременност за нея. Няма данни за съпътстващи заболявания.

Имало е опит тя да бъде прехвърлена за лечение в София, но безуспешен.

В лечебното заведение има и още една жена с COVID-19, тя е в добро състояние и скоро ще бъде изписана.

В болницата в Благоевград досега е имало около 8 случая на бременни, заразени с коронавирус. Това е вторият завършил трагично, каза д-р Митев.

Неговият съвет към бременните е да се пазят много от заразяване, защото при за таях ваксинация не се препоръчва.

По нареждане на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов Изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка по случая с починалата бременна жена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
32
 
! Отговори
Сисо преди 3 години
Нацистите са имали концлагери. Ние имаме клинични пьтеки. По ефективни и по евтино
35
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30"Не позна-жената е знаела каква мизерия е БГ болница и какъв развъдник е на вътреболнични зарази. Естествено,че ще се опита да се лекува в къщи.БГ болница е като концлагер-кой оцелее оцелее!"Ами, да си беше останала в къщи.
34
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи още една жертва на антиваксърите, освен на Борисов.
33
7
 
40
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Дрън,дрън. Отиването в болница не ти гарантира никакво подходящо лечение и съответно прогнозата на заболяването и крайния изход често се влошава за съжаление! В момента всичко е сбъркано, да не кажа по-силни думи! В държави, които също са яко в"цирка", но все пак не предадоха напълно хората си млади хора почти не умират от Ковид!
32
11
 
39
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
А защо се е лекувала сама?!Защото пак не са искали от скапаните болници да я приемат за лечение !!!
31
4
 
36
 
! Отговори
сс преди 3 години
Самолечението беше ясно още от началото. Въпроса е къде са били личната лекарка и гинеколога и дали се е свързала жената с тях.
30
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1 Не позна-жената е знаела каква мизерия е БГ болница и какъв развъдник е на вътреболнични зарази. Естествено,че ще се опита да се лекува в къщи.БГ болница е като концлагер-кой оцелее оцелее!
29
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е значи сега нея ще изкарат виновна, че се самолекувала в къщи няколко дни, ама в същото време случая с починалата след ваксина, която се е консултирала и с личния си лекар, и с кардиолога си дали да се ваксинира, ше го пишем Божа работа? Как пък става така, че все или ние сме виновни, или е случайност, ама никога не са виновни лекари!?
28
34
 
21
 
! Отговори
1 преди 3 години
Когато населението е неграмотно такива неща са резултата.Сигурно и тя е била член на някой форум където форумни *** са обяснявали как вирус няма, как да се пият конвенционални лекарства е "вредно" и трябва да се разчита само на методите на Д-р Куин Лечителката и на местната знахарка, как най-добрите методи за лечение са билките и т.н. докато не е станало критично и вече е било късно.Жалко за жената, но ако хората не си вземат поука как да си коригират поведението ще има още много такива.
27
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради Борисов започнаха и бременните да умират...в тази България на мафиота Б.Б. по-добре да не се раждаш...
26
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цялата болница на окръжен град има само двама болни от ковид, така ли да разбирам? Благоевград по едно време не беше ли огнище, червена зона и нам кво си още?
25
16
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
хахахах изтриха ме без причина :D Някой от мацките не вярва във вируса :D Умници..
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бехте написали повече подробности за тази жена можех и да почна да вярвам в пЛандемията,но за момента си оставате посредствени в лъжите до доказване на противното!!
23
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин арестувал 150 опозиционера! На Корнела добре ли ще и е, СКО живееше в любимата й Рашка? И както синът й живее в Манхатън, щеше да е враг N1! Набързо да са я ваксинирали с КГБ - ският вариант на Спутник, предвиден за Запада! Ваксината Спутник най-добрата ваксина! Никой не се оплаква от странични ефекти, щото никой не оцелява!
22
11
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Помня навремето преди пандемията че имаше много такива случаи подобни на този.Не само бременни жени. Много пациенти приети в болница с тежка бронхопневмония.Тогава не правеха PCR тестове като сега, та може да е било грип, а може друг вирус да е било, има страшно много вируси за които не се сещаме.И така - лекуват се сами, пият чайове и парацетамоли, зобят антибиотици, накрая се влошават и като стигнат до спешното понякога е късно...
21
10
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПО 1000 ДУШИ СЕ ВРЪЩАТ НА СЕДМИЦА ОТ ЗАНЗИБАР И ДОМЪКНАХА АФРИКАНСКИТЕ ЩАМОВЕ, ЧЕ И ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ТОВА ДА ИМ СЕ НАЛАГА КАРАНТИНА!АФРИКАНСКИТЕ ЩАМОВЕ СА СЕ ПРИГОДИЛИ ЗА ПО ИЗДРЪЖЛИВАТА АФРИКАНСКА РАСА И ЗА БЕЛИТЕ ХОРА СА МНОГО ПО-ОПАСНИ !ПОСЛЕ И БОРИСОВ ВЪРНА ПРИСЪСТВЕНОТО ОБУЧЕНИЕ НА НАД 1 МИЛИОН УЧЕНИЦИ И ТЕ ПОМОГНАХА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО!И НАСЕЛЕНИЕТО НИ Е ЕДНО И УПРАВЛЕНИЕТО НИ Е ЕДНО! ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13"На бременните трябва да им се каже, че не всички лекарства са вредни! Има такива, дето дори и витамини отказват да пият."Разбира се, че не всички лекарства са вредни, но всичко, което жената поглъща, МИНАВА през плацентата - дори един аспирин да поеме жената, отива при бебето, а пренаталното развитие ПРЕДОПРЕДЕЛЯ целия живот на бъдещия човек като физика, психика и интелект - не само гените.
19
8
 
17
 
! Отговори
От опит преди 3 години
Преди години бях болна и бременна! Знаех, че имам нужда от антибиотик, но той ще убие бебето. Трябваше да избирам себе си или да рискувам и да спася детето, или да умра с него! Избрах да живея! Мислех се за чудовище, докато не родих детенце! То е живо, защото аз избрах живота! Боли ме, когато се сетя за нероденото си бебе! Тази болка ще я нося до края на живота си! Но знам, че ако я нямаше, сега нямаше да го има и дивачето в къщи!
18
8
 
14
 
! Отговори
Липса на човещина е преди 3 години
Очаквам някоя "журналистка" от сайта да обвини и нероденото детенце че то е виновно.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Амя разбира се , то и на Милен му нямаше нищо, ама щото го извадиха от автомобила и затова се спомина.