В Добрич отговарят на COVID-19: Онлайн сватбени тържества

И чужденци са си казали "Да" в обредния дом в града
Обновена: 15 мар 2021 11:51 | 15 мар 2021 11:51, Красимир Ангелов
3
В Добрич отговарят на COVID-19: Онлайн сватбени тържества
Снимка: БГНЕС

В сложните времена на пандемия от Covid-19 сватбени тържества в Добрич вече се предават онлайн. Целта е да могат да бъдат събрани всички желани гости, макар и виртуално, съобщават от общината за нововъведението на Обредния дом.

Когато сред младоженците има чужденци, при затворените граници и редица ограничения, да се организира сватба "присъствено" за всички родственици е трудна работа. В часа, когато младоженците казват в Добрич заветното "да", близки и приятели на чужденеца също се събират и виртуално се включват в ритуала, като викат "Горчиво!" и отправят поздравления към новото семейство, поясняват от Обредния дом.

Въпреки пандемията през първите два месеца на годината в Сватбения дом са сключени близо 40 брака, сред които и от чужденци.

Украинка и израелски гражданин с руски корени се вричат във вечна вярност, след като решават да заживеят заедно в добруджанско село близо до морето. Свидетел на ритуала на компютърния специалист и учителката става осеммесечният им син Ян, разказват от Обредния дом.

Назад в годините и други чужденци, избрали за свой дом Добруджанския край, слагат началото на общия си семеен път. Така Сватбеният марш прозвучава за двама граждани на Великобритания от добричко село, за украинка и колумбиец, за двама руснаци, за гражданка на Русия и англичанин, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А онлайн кeкс коги?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я...булката че я клатят онлайн )
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко.Да очакваме онлайн виртуални кръщенета и от родилните домове майки кърмещи онлайн бебетата си чрез специална симулираща програма.