Бизнесът притеснен в навечерието на локдауна

Най-големите тревоги са относно адекватните компенсации
18 мар 2021 20:33, Ния Христова
11
Бизнесът притеснен в навечерието на локдауна
Снимка: БГНЕС
По време на редовния брифинг днес на МЗ обявиха, че отново се въвеждат ограничителни мерки за цялата страна. Това насочи погледите към бизнеса. За момента няма насрочен протест. 
 
От Съюза на заведенията изразиха недоволството си, въпреки че вчера те настояха или за пълен локдаун или да не затварят, предаде bTV. 
 
"Със заредени обекти, с назначен персонал и тъкмо започнахме да работим. Сега да видим, затваряйки ни за 10 дни дали някой ще получи обезщетение", коментира Емил Коларов от организацията. От бранша предупреждават, че са готови с ответни мерки, ако срокът не бъде спазен. Сред собствениците обаче има и такива, които признават, че в момента мерките са наложителни. 
Още по темата
 
Търговците на дребно от своя страна заявиха, че разбират ситуацията, но се тревожат, че работата им ще спре. "Не сме изненадани. Но сме съгласни, че ситуацията е много тревожна и няма болнични легла. Напълно е вероятно да има и удължаване. Това е много тревожно. Ние не знаем какво да правим с работниците си. Какво да им анонсираме?", попита Мариан Колев от Българската ритейл асоциация. 
 
Той допълни, че предпочитат предпазливост, макар и с по-дълга продължителност на мерките. 
 
От асоциацията за здраве и фитнес категорично заявиха, че спазват всички мерки. В позицията си казват, че според научни данни местата за физическа активност са едни от най-безопасните. 
 
Общата тревога е дали затварянето ще продължи само 10 дни и дали ще бъдат изплатени компенсации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия и те не знаят какво искат.Разбирали били ситуацията!
6
2
 
4
 
! Отговори
русенец преди 3 години
То пък в България един бизнес!
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a? pritesnen li e? da go pusnem pri krokodilite, mechkite i aslanite v zoo togava ;) v junglata ;)
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките Алибеговци. Достойни сте за публично съжаление и огромно презрение.Вие сте един въздух под налягане.Една седмица преди февруари крещяхте как сте щели да работите по италиански модел напук на мерките, как това, как онова.И какво стана от великите ви закани? Организирахте тайни празненства и изпозаразихте хиляди хора. Вижте Вашата алчност за пари до къде докара България.
3
3
 
18
 
! Отговори
Презиндетн на Танзан преди 3 години
като дойдат фалититеи безработицата и при другите бизнеситогава ще ви светне под каскета
2
3
 
18
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 3 години
Имам лек за надменните и арогантни мафиоти от НОЩ и тиквения им башбакан! Нека всички засегнати бизнеси обявят фалит и да спрат да плащат данъци и осигуровки! Работниците на борсата! И без друго помощи има само на думи! От понеделник хотелите вече са нищо повече от скъпоструващи общежития! Това значи провал на шумно рекламирания летен сезон! Нека вечно ревящите и послушни медици да взема заплати според възможностите на една Кауфланд-Джъмбо икономика!
1
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А какво казва по този въпрос другарят Лъвското сърце Алибегов?