Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренско
Обновена: 27 мар 2021 18:03 | 27 мар 2021 18:03, Анисия Иванова
228
Ангелов: Късно се търси помощ, повечето болни са с двустранна пневмония
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Само осем са свободните легла в ковид отделенията в Силистренска област, установи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в областната болница. По последни данни в Силистренско заболеваемостта е 904 души на 100 хиляди население.

Ситуацията е много напрегната, заяви министър Ангелов след среща с директорите на здравни институции в Силистра.

Още по темата
Здравният министър посочи, че благодарение на усилията на ръководството МБАЛ-Силистра до седмица ще бъде разкрито ново отделение. "Капацитетът му е 48 легла. Това ще стане в рамките на до 7 дни. От тези 48 легла, реално 2 стаи с по 4 легла максимум могат да са реанимационни. По отношение на Центъра за Спешна медицинска помощ – имат около 35-40 повиквания на денонощие. 90% от тях са за COVID. Колкото и да е трудно, колкото и да изморени колегите, ще се справим“, допълни Ангелов.

По думите на министъра хората много късно търсят медицинска помощ и това води до сериозни увреждания на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна за разлика от втората, и нещо, което се наблюдава последните дни - много бързо протичане на клиничната картина", обясни Ангелов.

По повод случая с гръцкия студент у нас, за който се твърди, че е починал след ваксинация, министърът коментира, че все още не е завършила цялостната проверка:

"Това, което знаем, е, че този студент е имал травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19, неговото ЕГН в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина", допълни той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
5
 
! Отговори
всичко преди 3 години
е излязло т контрол.Сега след изборите ако лекар ми поиска пари за лечение и то хилядарки го махам.Пращам го при ония заточени по погрешка.
99
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен почти всички около 70 процента го изкарахме и нема нужда от затваряне
98
4
 
13
 
! Отговори
Пу храчка преди 3 години
За теб подарък тази мазна храчка министър Ангелов
97
1
 
25
 
! Отговори
факт преди 3 години
като се крият личните лекари така става.а и с мерките който се взимат от държавата хората се крият и не съобщават, че са болни!
96
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както са тръгнали нещата , скоро май ще се организират народни борби за преглед от лекар и място в болница Без това на управляващите все хората са им виновни , защо да не започнем да се бием и за медицинска помощ Предупреждаваха ги ,че така ще стане , ама един си знаеше " няма значение , колко с случаите , 2000 , 3000 , на 1-и март отваряме всичко " Лошото е , когато този един е министър -председател и хората около него са му лакеи и не му противоречат
95
4
 
1
 
! Отговори
Аз да питам нещо5? преди 3 години
Аз съм образован и грамотен човек, интелект малко над средното, беше доста над средното, ама нали станаха едни работи след 12 години робство, некак си се преработих, та се подхлъзнах и си счупих главата, гръбнака и гърба и почвам да затъпявам от увреждания. И като им рекох на робовладелците, че са палави южнячета не знам що откачиха толкова, в смисъл лепнали на младежите етикети колко дават за тях на година в тая демография и още много такива изтъркани южняшки номера ...
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91 но както знаем от 1000 години , колкото по-късно започва едно лечение , толкова по-сложно става
93
4
 
37
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
като се разболееш джи пито по телефона ти изписва ,, лекарства ,, които вместо да те лекуват ти се влошаваш , като се влошиш се обаждаш на бърза помощ и те ти викат ,, Още не си за болница има много по зле от теб ,, . След няколко дена вече едвам дишаш и със късмет/рушвет може и да ти намерят легло . На първо място са нашите хора в болницата , теб те подминават като паметник . Може да те сложат на въздух на някоя едвам работеща машина или някоя менте от даренията и накрая ..си при св петър
92
4
 
14
 
! Отговори
За преди 3 години
една година не се научихте как да се справите играете театър за ваксините.Колко процента от тях ще получите тарикати. Погледни си персонажа от лекари има извратени лекари не да ги смачкаш ами да ги ориташ здраво.Колко починаха от фалшива диагноза и то защо.Най скъпата пътека е ковид ***. Последните пътеки са гробищата май играете с гробарите.Купувате скъпи рендени и не разбирате как да работите.***.
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като има само 8 свободни легла в силистринско мисля че е работа на лекарате да преценят за кого да са леглата.
90
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MmAaHhКакви болници и лекари с маски, бе? То Нинова ви каза, че вирус няма.
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умирай у вас, не ходи в болница.
88
1
 
20
 
! Отговори
Астроном БГ преди 3 години
Да не забравите да смените часа тази неделяа другата правителството.
87
1
 
6
 
! Отговори
По радиото някой преди 3 години
шумно спори.С кого?Не знам.А може би с народа.Говори си и нека си говори,нали затуй му плащат хората.
86
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек отново нагнетява напрежението.Мангъров го каза че в болница има смисъл да се ходи ако пациента има нужда от кислород.
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметовете! Кметовете на ГЕРБ когато свалим, тогава страната ще освободим! Те са инструменти за крадене от обществените поръчки! Народе кметовете свали , държавата освободи!
84
1
 
10
 
! Отговори
Щама както да мутира преди 3 години
*** кара го `на крак`.Вирусни вълни убива,с чесън и ракия пак.
83
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко е смешен и жалък ботоксовият кандидат-депутат на ГРОБ.Уж лекар, професор, не знам си какво, а да се продадеш за власт и пари на една долна простовата и крадлива Мутра ...
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продаваме правителство, употребявано 10 години, но няма видимо захабяване - лъже и краде като ново...
81
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравите да смените часа тази неделяа другата правителството.