Пускат движението в ремонтирания участък от АМ "Тракия"

Продължава ремонтът до пътен възел "Чирпан - изток"
Обновена: 2 апр 2021 09:09 | 2 апр 2021 08:06, Анисия Иванова
17
Пускат движението в ремонтирания участък от АМ "Тракия"
Снимак: АПИ

Тази сутрин около 10 часа пускат движението в ремонтирания 6 км участък от автомагистрала „Тракия“ между връзката за АМ „Марица“ и п. в. „Чирпан“, съобщиха от АПИ.

Строителните работи започнаха в началото на февруари. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел „Чирпан - изток“ продължава. За да се възстанови трафикът и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г., на обекта се работеше максимално мобилизирано без почивен ден, съобразно метеорологичните условия. Отсечката е с възстановена носимоспособността на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи, маркировка и знаци.

Със завършването на ремонта в 6 км участък пътуващите за Бургас ще преминават от пътен възел „Чирпан“ по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел „Чирпан - изток“, където ще се връща на автомагистралата, и обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Ремонтните дейности в 10 км отсечка от пътен възел „Чирпан“ до пътен възел „Чирпан – изток“ се предвижда да завършат на 19 април т. г. За изпълнението им участъкът остава затворен за движение в двете платна. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло в целия участък. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан“ и „Чирпан – изток“, бетонови работи, полагане на геомрежа, полагане на неплътен и износващ пласт от сплитмастик. С изпълнение на планираните дейности се подобрява експлоатационното състояние на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Строителните дейности в 16,5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200. Целта е след като завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. „Стара Загора“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Баш-майстор преди 3 години
Нинова ще строи два пъти по бързо от Баце на половин цена, ама след 3-4г всичките построени от нея пътища ще са като участъка Чирпан - Стара Загора
13
1
 
1
 
! Отговори
идат изборииии преди 3 години
баш днес! слочаеност? :))
12
1
 
4
 
! Отговори
До Ало Ваньо преди 3 години
Абсолютно праилно и точно е казаното от 11 . А парите за българо -португалската фирма на португалският консорциум за магистрала Тракия и тези за магистрала Струма която трябваше да е готова за олимпиадата в Атина -2004та,къде отидоха и какво има ,,на мегдана от тях!.....Времето минава ,стореното остава помни се и се вижда !!
11
1
 
4
 
! Отговори
До :-Ало Ваньо преди 3 години
Какво точно помниш от построеното преди 25-30 години бе юнак? За по рано дане говорим.И кои сте вие които ще ремонтирате-гледахме ви,видяхме ви години наред -за 50 години 60 километра магистрала.....Не си се друсал и сукал ти през Витиня и Момин проход и Кресна! ..Нямало да му стигнат ,п.и.к.л.ьо,!?!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мотористите, ако карат в съответствие с правилата няма да се хлъзгат. Карат с превишена скорост, изпреварват отляво и отдясно, а когато някой пострада надават вой до бога, че не ги зачитат за участници в движението.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ало ВанюАма вие сте се засилили да ремонтирате, та мани, мани. Взехте паите за ремонта на Топли дол и една крушка не сменухте! Като падна осветлението и уби жена при служебното на Радев, ББ бил виновен. Ами между 35 и 70 години не бяха "пипани"инфраструктурни обекти! И БСП, и ДБ минаха през власта преди ББ. Тунел Витиня бе пред срутване. Виадукта след него също! Виадуктите по Тракия да не говорим! По черноморието нищо не пипнато с години. Северозападна България откъсната! Русе Бяла мазало!?
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами предизборна акция ще е? Защо ревахте"магистралите на Бойко", когато се нагъна? Защо премълчахте, че е на Гагаузов и Станишев? Защо премълчахте скандалите около избора на изпълнител на тази отсечка? Да не го забравите на изборите. Защото като изпълнители в"плана за България"на Нинова влизат Р.Гечев, докарал ни до хиперинфлация, Гагаузов със скандалите Батко и Братко, Струма срутищата Люлин-Д.Диканя. Тракия вълните Ст.Загора-Чирпа. РОвч и фалиращия болници и т.н.
7
4
 
2
 
! Отговори
yuliyan преди 3 години
защо не мислят и за мотористите тази мантинела е опасна за тях ако се хлъзне моторис ще се разфасова на мантинелата аман от специалисти
6
8
 
10
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Бойко върна ли червената партийната книжка или още се ослушва? Изобщо в партия ГЕРБ има ли някой да не е бил ченге доносник или с родители партийни функционери в БКП? За един приятел питам...
5
14
 
13
 
! Отговори
Ало Ваню преди 3 години
100 години няма да ни стигнат да ремонтираме построеното от ГЕРБ. Но ремонтите пълнят чекмеджетата на Тиквата. За щастие мутрата ще е безработен от понеделник.
4
5
 
14
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
За пуберите акция,за нас възрастните нормални хора -удобство. Само невръстните д.р.и.с. льовци не могат да оценят и естественно да знаят какво чудо и проблем бяха пътищата у нас! За това ,старите комунки хвалят Москвича ,че беше ,,идеален за нашите пътища".Който се е друсал до Пловдив,Бургас,Варна .Русе и т.н. помни и знае !
3
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната PR акция на тиквата.
2
1
 
11
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Не само Станишев е виновен , а главният виновник е Ленин !!!
1
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия участък за ремонт е 52км, сега са оправили само 6, но естествено предизборно Тиквата ще иде да реже лента. Даже и 100 метра да беше пак щеше да иде да ги "открие"