Стамболийски пропищя от ромски набези, бутат незаконни къщи

Обиждали съседите си, крадели, хвърляли камъни
59
Стамболийски пропищя от ромски набези, бутат незаконни къщи
Снимка: Facebook

Незаконните ромски къщи в кв. "Партизана" в Стамболийски трябва да бъдат съборени в 14-дневен срок. Ако притежателите им не го направят сами, ще ги бутне общинската фирма БКС. Това ще се случи в началото на следващата седмица, съобщи кметът Георги Мараджиев, цитиран от „24 часа“.

По думите му има напрежение в квартала и то идвало от обитателите на незаконните постройки, които обиждали съседите си, крадат, хвърлят камъни по минувачите.

Мараджиев обяснява, че ромите не били от Стамболийски, а от Димитровградско, откъдето са си тръгнали заради същите проблеми, които в момента създават в "Партизана".

Още през 2019 г. кметът е издал заповед и е стартирала процедура по събарянето на въпросните незаконни
постройки. Въпреки личните срещи на Мараджиев и началника на полицията Ангел Керпиев с ромите и уверението им, че ще спрат да създават напрежение в квартала промяна няма и те продължават да тормозят комшиите си.

"Идва моментът, когато напрежението не може вече да продължава и трябва да потушим искрата, преди да е станал пожарът и да се случи непоправимото. Готов съм на най-крутите мерки. Законите трябва да се спазват от всички", подчертава Мараджиев.

Той предупреждава, че ще приложи цялата сила на закона, защото хора, които не уважават съгражданите си и не могат да се интегрират, нямат място в квартала и в града, и ще трябва да си потърсят друго убежище.


 


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.RU17.CLUB
39
3
 
0
 
! Отговори
Чукундур преди 1 месец
Проблема на вас бу.гарашите е че много говорите малко действате.Ама за робите е нормално.
38
0
 
7
 
! Отговори
факт преди 1 месец
Преди много години започнаха да строят незаконни къщички върху пасището на Мъглиж. Сега е огромно гето край първокласен път София Бургас... Много сачове, почти колкото са белите мъглижани. На изток оттам селата са пакистански... Жалко за плодородните земи.
37
2
 
10
 
! Отговори
Да е само там преди 1 месец
Преди три дена избиратеките на Гроб пребиха 43 годишен габровец!Само че балканжиите са коеави хора и набързо в соц.група организираха чета и тука идва интересното! За да защитят тъмните ромей,които масово пуснаха глас за Буци,в града беше пратена Жандармерия!Бяха предупредени и заплашени българите,че ще има всякакви последствия за тях,ако вземат закона в свои ръце!Докато Буци не сдаде властта,зиганизасията в България ще се вихри с пълна сила!!
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре е светла дата за хората които обичат ред. Родил се е един чичко който искаше да реши проблема с хора като тези.
35
0
 
23
 
! Отговори
Fantastish преди 1 месец
Да ги пратят на Меркел. Тя ги обича...
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имало едно време един, на име Хайдрих.Хората не се раждат чудовища, условията ги правят такива.Навъдят ли се много , обществото си създава някаква защитна реакция срещу тях. Не бива да се стига до крайности и единственият начин да се избегнат нежеланите крайности е да се гласуват адекватни закони и да се спазват.Няма друг начин за цивилизовано справяне с описания в материала проблем.
33
0
 
27
 
! Отговори
Ромите не са преди 1 месец
нито от Стамболийски, нито от Димитровградско, нито от който и да било друг край на България. Ромите са от полуостров Индустан! Тоест, единственото възможно "убежише" за тях е Майка Индия. Само мам ще се интегрират прекрасно, защото ще бъдат сред себеподобни .
32
0
 
24
 
! Отговори
Параграф 22 преди 1 месец
Каква е "цялата сила на закона"?Общинската фирма БКС ще бутне незаконните коптори и тогава кметът ще е длъжен да осигури общински жилища на обитателите им.Тоест, някой безделничи, хулиганства, краде и безчинства и в резултат получава за награда жилище на нормиран наем. Никой обаче не може да го накара да си плаща наема, тока и водата. След няколко години той вече е направил жилището негодно за обитаване, пак излиза на катун, пак създава проблеми и пак му дават общинско жилище, което да съсипе.
31
1
 
7
 
! Отговори
Фламинго преди 1 месец
до 2222Владиславово в квартала с ромският квартал и детска градина до гората.Съчинението "кърти", е преживяно на живо, и там е най-стръмно има 500 метра пързалка ...зимата, защото е почистено.....
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на Вълка палата на язовира?А на Марешки "баратака" с басейна в Морската Градина?Хайде така с всички де, така е лесно няколко ***...
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са гласували за когото трябва :)
28
0
 
23
 
! Отговори
Ситуацията преди 1 месец
Значи от Димитровградско са били прогонени поради същите причини - не само крадат, но и обиждат и замерят с камъни минаващите по улицата българи. Вероятно от благодарност за социалните помощи и детските надбавки, които държавата къса от залъка на нашите деца, за да им дава на тях наготово?Защо продължават да вършат същото, заради което са били прогонени? Защото съответните служби не могат да ги респектират.А защо не могат? Защото законът им връзва ръцете. Иначе лесно и бързобиха се справили.
27
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Ама пък и име са му сложили на квартала , точно !
26
0
 
24
 
! Отговори
бааа го преди 1 месец
И от Google Maps не са посмели да навлязат в този квартал!
25
0
 
20
 
! Отговори
нъл тъй преди 1 месец
На квартал ''Партизана'', по ще му отива да е квартал ''Парти Зона''.
24
6
 
12
 
! Отговори
Фондация Амалифе преди 1 месец
Да събарят, със средства на фондацията ще ги извозим в София. В Модерно предградие и захарна фабрика има свободни терени за изграждане на жилища. Тъкмо ще доведем още симпатизанти на фъндъкова
23
2
 
20
 
! Отговори
БХК-то преди 1 месец
Ама моля ви се, по-съвестни от нашите храненици няма!Не е вярно, че са обиждали съседите си..................само са ги поздравявали по-темпераментно.
22
6
 
25
 
! Отговори
Как бе преди 1 месец
А кой ще гласува за ГРОБ????
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато у дома те нападнат *** - не ги местиш на друго място. Това не решава нищо!