Helpbook: Небрежност, мързел, мръсотия и половинчато свършена работа

Обзор на сигналите в платформата от последната седмица
27 апр 2021 19:15, Анисия Иванова
20

Снимка: Helpbook

Небрежност, мързел, половинчато свършена работа и унищожаване на общинска собственост- картинката отново е такава в днешния обзор в платформата на Helpbook.info.

Получихме сигнал към район "Оборище" за премахнат търговски обект, след което са изоставени плочки от премахнатия павилион. Останките са хлъзгави и опасни за минувачите, а авторът на сигнала споделя, че при последния снеговалеж е станал свидетел как пешеходец се подхлъзнал и паднал, при което пострадал доста сериозно с прорезни рани.

В район "Подуяне" пък е заснета шахта насред улица, която е отворена и неясно колко е дълбока. Загрижени хора са поставили клони и дори метла, като предупреждение да се заобикаля опасното препятствие.

Свидетел на почистващи дейности ни информира за ужасяващата кочина, която цари в района на местност "Камбаните“. Заформили са се сметища, като за едното лично се грижи работничка с метличка, която изсипва събраното, където й хареса, но не и в сметосъбиращия съд, определен за тази цел. Авторът на сигнала твърди, че е ядосан, тъй като плаща данъци за поддръжката на района, но лично той само за ден е почистил над шест чувала боклуци.

Изпратиха ни снимки за подобна небрежност отново от район „Подуяне“. Молбата е да се открие фирмата, която е поставила оградителни елементи около спирка, но с цялата си наглост е изхвърлила строителни отпадъци в близката градинка.

Противна гледка се разкрива от снимките, които ни е пратил наш потребител от Русе. Ето какво ни пише той: „Живея в кооперация, споделяща общ двор с Обреден дом, гр. Русе. От известно време група младежи всяка вечер се събира в двора и замърсяват общото пространство и рушат фасадата на Обреден дом с графити и по друг начин, въпреки че мястото е оградено и многократно им е казвано, че това е частен двор, в който не могат да влизат. Преди известно време дори бяха подпалили гаража на една от съседките. Моля да вземете незабавни мерки. Изпращам снимки за онагледяване на положението“.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


20
Още от Страната
Два пазара могат да спасят летния сезон - Великобритания и Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 1 седмица
Така работи българинът. Но хленчи за западна заплата.
6
3
 
2
 
! Отговори
За съжаление преди 1 седмица
Категориите,с които се характеризира посочената работа,са общовалидни
навсякъде у нас.Причината-недостатъчен или липсващ контрол от страна
на отговарящите на всяко ниво.Кметът(или какъвто и да е началник) не
взисква от страна на по-нисшите.Причина-корупция или шуробаджанашина.
Звената по-надолу включват и мързела или страх от конфликт с по-старши.
Ориенталщината е дълбоко пропита в съзнанието ни.Кривата информация
от медиите и липсата на истинско правосъдие допълват картината.Още дълго
ще теглим
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До редакцията : Някога разхождали ли сте се извън София?? Или никога не сте виждали каква мизерия е по цялата територия?!
4
4
 
12
 
! Отговори
от Варна преди 1 седмица
Стига сте обобщавали за цели градове! Било такова, онакова..Ние живеем във Варна и пред блока чистим и имаме градинка. Никой не е чакал общината да я направи, а се слиза по желание, въпрос на свестни комшии. Точно долният блок пък е с най-лоша визия, нямат една пейка и бабите идват пред нас, защото направихме беседка. Важното е, че им харесва така и не им пука. Миналата година общината им събаря бурена, защото не могат да окосят. Примерно общината никога няма да Ви боядиса входа-от Вас зависи.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимно 5

СЛАБ 2!!!!!!

Седни троле
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми, родния ми любим Варна е заприличал на бунище, гърбавите съсипаха що хубаво беше в града, сега е обезличен :))
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
платформата

ХАХАХАХАААААААААААААААААААААААААААААААААА