Още обезопасяват дерайлиралите цистерни край Ветово

Три от тях още са заклещени от удара и е трудно изтеглянето им
Обновена: 27 апр 2021 12:43 | 27 апр 2021 08:19, Петя Славова
0
Още обезопасяват дерайлиралите цистерни край Ветово
Снимка: БГНЕС

Работата по обезопасяването на дерайлиралите цистерни край Ветово продължава. Горивото вече е източено, но все още три от тях са заклещени от удара една в друга и изтеглянето им е много трудно. В момента екипи на пожарната продължават да търсят варианти как да ги откачат по безопасен начин, за да се освободи железопътното трасе.

Четвърто денонощие откакто пожарните екипи и полицията охраняват мястото.

Още по темата

Заклещените цистерни, въпреки че са с източено гориво, представляват заплаха. Според пожарникарите, има остатъчно количество от него, което все пак не може да се източи на този етап.

"Няма опасност за населението и населените места, екипи извършват дейности по обезопасяване. Останали са 3 железопътни цистерни, в които горивото е източено, но е останало ограничено количество бензин. Поради това, че бензинът има широки граници на взривяване и образува с въздуха паро-въздушен обем взривната опасност не е отминала", заяви пред БНТ началникът на "Пожарна безопасност" във Ветово главен инспектор Попов.

По думите му е изградена площадка за тежкотоварни кранове, за да се изтеглят цистерните и железният път да бъде освободен в кратки срокове.

"Днес се очаква да пристигне специализирана фирма за обезопасяване на цистерните. Ще бъдат промити, ще се вземе проба, за да стане ясно дали има опасност от експлозия. Очаква се днес да приключи обезопасяването", каза още главен инспектор Попов.
 


0
Още по темата: цистерниВетово
Още от Страната
Скок на цените на такситата в Благоевград
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари