Пациент сигнализира за мухъл, влага и падаща мазилка в COVID отделение

Мъжът разказва за мизерията в пловдивска болница
29 апр 2021 09:13, Ния Христова
26
Пациент сигнализира за мухъл, влага и падаща мазилка в COVID отделение
Снимка: БГНЕС
Гражданин сигнализира за нечовешки условия, пи които се лекуват пациентите в COVID отделението на пловдивската болница "Свети Мина", предаде Нова тв. Мъжът разказва за мизерните и тежки условия, в които са принудени да се лекуват пациенти и да работят лекарите, които спасяват човешки животи, в пост в социалните мрежи. 
 
Той казва още, че лекарите плащат от джоба си, за да подобрят материалната база. В стаите, където пациентите се настаняват, пада и мазилка.
 
Олег Петров казва, че в отделението на първия от двата COVID етажа има една тоалетна, като няма нито една работеща чешма в нея. Мухълът и влагата са унищожили всичко. Баня също липсва.
 
"Идеята на публикациите ми е да насоча вниманието към подобряване на болницата. Екипът е феноменален, лекарите са на топ ниво и спасиха живота ми. Благодарен съм на всички. Съжалявам, че те са принудени да работят в такива условия", разказва Олег Петров.
 
По думите му лекарите купуват необходими неща за отделението с пари от собствения си джоб.
 
"Описанията на пациента са доста драматизирани. Предвиден е ремонт на целия щранг, който е показан на един от снимките. Топла вода има постоянно, болницата е много добре отоплена", коментира управителят на болницата Петър Перов.
 
"Аз съм тук от 10 месеца. Това оплакване е индивидуален случай", коментира д-р Филипов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо сме най-смотаната държава? Защо позволяваме всичко това? Не човешките болници, изглеждат супер модерни в сравнение с това..... И наистина поклон на лекарите за работа в подобни условия! И защо когато лекар стане политик, забравя за тези недопустими условия на работа и лечение на пациенти??? Кой вече да си изберем да ни управлява, може би извънземен??? Или който е по-млад да си купува самолетното билетче и да заминава в нормалните държави.
15
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Това са различни щамове covid-19 вируси, които са се наслоявали при издишване и сега се откъртват от стените, и от тавана...
14
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Трябва когато някой от управляващите му се наложи да ползва здравни услуги, да ги пращат в такива болници, а не във ВМА и разни частни. Нека видят как преживяват обикновените хора.
13
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тази снимка от статията е като от петзвезден хотел сравнена със снимките които видях във фейса. Мизерията е покъртителна, дано на никой не му се налага да влиза в това отделение.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*управителят, простете
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всичко е наред, вода има" - казал управителя. "Не виждате ли? Ето я, тече по мазилката.Пациента да си ходи дома! Пеша."
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари има, споко! Шкафчето на Баце е пълно.
9
0
 
8
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 2 години
До АнонименТака може да говори само човек който не е бил пациент на д-р Николай Янев. Не може да си представите какво му се налага да прави в тези условия за да лекува! Поклон пред такива като д-р Николай Янев
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мухъл, без течаща вода и баня. Хигиена 0. Баня трябва да има във всяка стая. Такива болници не трябва да съществуват.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от пациентите не обръщат внимание на обстановката. Малко са тези, на които прави впечатление дали е чисто, и какви са условията. Те са 1%. За съжаление!Това говори за жизнения стандарт на повечето хора в България! Ниски доходи-нисък стандарт.Това казвам от личен опит. Работя в такова отделение. Виждам и хигиенните навици на много от тях. Миенето на ръцете не е първа грижа! За съжаление! Върнала се в България!
6
8
 
0
 
! Отговори
:) преди 2 години
да си ходи у тех, като му е по-уютно:)
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде бе - лекарите плащали от собствения си джоб... Това да го видя няма да повярвам. Къде се е чуло и видяло нашите мили корумпирани мафиото с бели престилки да дават пари от добра воля. По-скоро ще те одерат.
4
1
 
15
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Важното е,че комунистът Боко Тиквата прокопа на въшливите мужици газапровод на стойност 3,3 милиарда за наша сметка !
3
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Докато лекарите работещи в разпадащи се болници не виждат проблем няма начин да се оправи. д-р Филипов у вас ако са такива условията ще кажете ли че е ок?
2
0
 
5
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Важното е,че комунистът Боко Тиквата прокопа на *** газапровод за 3,3 милиарда лв.за наша сметка !
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък на боце в бункера не е така.