Подвижни камери срещу боклуците в силистренско село

Нетрадиционната мярка бързо дава резултат
Обновена: 3 май 2021 20:57 | 3 май 2021 20:56, Веселина Йорданова
5

Кмет на силистренско село прилага необичаен метод за справяне с изхвърлянето на отпадъци. До нетрадиционната мярка се стигнало заради зачестилата поява на нерегламентирани сметища. Вече са заснети и първите нарушители.

В кметството на село Калипетрово ежедневно получавали сигнали за изхвърляне на отпадъци в паркове и градини. След почистване на част от натрупаните сметища, кметът решил да постави подвижни камери, с помощта на които да залавя нарушителите, предаде Bulgaria ON AIR.

"Камерите веднага ти подават MMS на телефона и успяваш на момента да хванеш нарушителя. Иначе процедурата е много сложна, трябва да имаш свидетели, оттам насетне се тръгва по съдилища", коментира кметът на село Калипетрово Никола Узунов.

Нетрадиционната мярка бързо дава резултат и вече са заловени първите злосторници.

"Тези нарушители, които сме ги заловили, не искаха да бъдат на показ, почистиха това, което бяха замърсили, но трябваше да почистят и това наоколо, което беше преди това замърсено, не отказаха, почистиха и него", допълни той.

Освен че са ефективни, камерите не натоварват бюджета на селото. Доскоро са били разположени в гората и се ползвали от местната ловна дружинка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: отпадъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва да стане в цялата държава, както е в цивилизования свят.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По света, на края на града и край по-големите села има обособени места където да хвърляш неща различни от битови отпадъци, даже имаш канал за да смениш маслото на колата. А в България-ядец.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво да се учат и другите кметове
1
2
 
27
 
! Отговори
123 преди 2 години
Браво! Поздравления за този кмет!